BARS

Bars

Το Nou-pou.gr κάθε εβδομάδα βγαίνει στα αγαπημένα του bars των νοτίων και παραθέτει τα δικά του επιχειρήματα ώστε να τα επισκεφτείς κι εσύ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κι άσε εκείνους που λένε πως τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια, να κάθονται στο σπίτι. Εκείνοι χάνουν.

Με το Pop Up έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει καλοκαίρι

Για ακόμη μια εβδομάδα θα κινηθούμε προς Νέα Σμύρνη. Πιο ειδικά, θα πάμε σ’ ένα μαγαζί πάνω στην πλατεία (για να μη χαθούμε) που φήμες λένε πως έχει έναν πολύ δυνατό barman, ιδιαίτερο στυλ και μουσικάρες. Έτσι ακούσαμε τουλάχιστον, πριν πάμε και καταλάβουμε πως είναι όλα αλήθεια.

(Φωτογραφίες: Τόνια Φάντη)

Το Pop Up λειτουργεί γύρω στα δώδεκα χρόνια τώρα και έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των νοτίων της Νέας Σμύρνης. Φίλαθλοι Πανιωνίου και μη, βρίσκονται στο Pop Up για τις Παρσκευές, τα Σάββατα και όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας έτσι ώστε να ζήσουν αυτό το “χύμα” και ταυτόχρονα προσεγμένο αίσθημα του “βγαίνω με την παρέα μου” (ή πάω ραντεβού).

Πολύ ροζ (λόγω φωτισμού, μην προτρέχεις), ένα μεγάλο sign που λέει «Pop Up” και τις πιο ψαγμένες μουσικές της πλατείας, το Pop Up κάνει μερικά από τα καλύτερα electro parties των νοτίων. Βέβαια, την ημέρα που πήγαμε εμείς δεν είχε κανένα πάρτυ αλλά συνέχιζε να έχει μουσικάρες. Ας μιλήσουμε όμως λίγο για τα cocktails. Εδώ δηλαδή, που μπαίνει ο Μάριος.

Ο Μάριος είναι αυτός ο άνθρωπος που έχει βάλει την βάση στην καλή φήμη του μαγαζιού στα νότια. Είναι ο bartender που ευθύνεται για τα εξαιρετικά value for money cocktails του Pop Up. Σε μια πρώτη γνωριμία με τον Μάριο λοιπόν, αποφασίσαμε πως το να τον βάλουμε να κάνει περισσότερα από δέκα cocktails θα ήταν άδικο. Γι΄αυτόν και το μαγαζί, όχι για εμάς. Κι έτσι, του ζητήσαμε τρία. Τα τρία best-seller του.

Το Flamingo ήταν ροζ. Ακριβώς όπως θα έπρεπε, ενώ το Baileys έδενε φανταστικά με την φράουλα και την καραμέλα.

Το Hawaiian Sea ήταν μπλε. Για να μας θυμήσει το καλοκαίρι που έρχεται και την chill φάση που όλοι θα (θέλαμε) να περάσουμε. Το ρούμι, η καρύδα και ο ανανάς σχεδόν θυμίζουν Survivor σε μερικούς, ενώ σε άλλους (σαν κι εμάς) θυμίζουν διακοπές με άφθονο φαΐ.

Τέλος, το Second Skin δεν έχει σημασία τι χρώμα ήταν (αφού ήταν ροζ) γιατί την δουλειά του την έκανε. Δηλαδή, να μας δροσίσει και να δώσει ακριβώς αυτή την ελαφρά πικάντικη γεύση του τζίντζερ στην γευστική μας παλέτα. Gin, ginger, Grand Marnier, rasberry, λεμόνι και βασιλικός συνδυάζονται απίστευτα σε ένα cocktail που δύσκολα θα σε αφήναμε να χάσεις.

Drink up, λοιπόν και η δική μου πρόταση για την ημέρα που θα επισκεφτείς το Pop Up είναι: Εχμ, το Second Skin με ελάχιστη διαφορά από τα υπόλοιπα γιατί προτιμώ τα πικάντικα. Αλλιώς, μήπως να πάρεις και τα τρία γιατί οι τιμές είναι πολύ καλές (κι ένα ταξάκι για το σπίτι).

Pop Up, 25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη (Τηλ. 21 1213 7681)

blog comments powered by Disqus