BEACH

BEACH

H μοναδική 1+1 προσφορά της ΕΖΑ σε όλους τους επισκέπτες του Varkiza Resort, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μπίρας (Παρασκευή 4 Αυγούστου), είναι η ιδανική αφορμή για να μάθουμε με ποιά μπίρα να συνδυάσουμε όλα τα ωραία και λαχταριστά που μπορούμε να δοκιμάσουμε εντός του resort. 

Beer Pairing: Η ιδανική μπίρα για κάθε λαχταριστό καλοκαιρινό πιάτο

Λένε πως το καλοκαίρι η μπίρα πρέπει να είναι παγωμένη και το φαγητό ελαφρύ. Εμείς επισκεφτήκαμε το ανανεωμένο beach park Varkiza Rezort και αφού χαρήκαμε το μπάνιο μας και δοκιμάσαμε τις δροσιστικές ελληνικές μπίρες EZA στο Μoana beach house, ζητήσαμε από 4 αγαπημένα μαγαζιά να μας συνδυάσουν χαρακτηριστικά πιάτα του καλοκαιρινού τους καταλόγου με– τι άλλο;- τις παγωμένες μπίρες της ΕΖΑ. Το αποτέλεσμα υπήρξε απολαυστικό.

Seaesta on the beach 

Ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, σεφ του Seaesta on the beach, του VIP χώρου του Varkiza Resort,συνδύασε ιδανικά τις δροσιστικές ελληνικές μπίρες ΕΖΑ με 4 gourmet πιάτα.

Πρώτο πιάτο μια ιδιαίτερη σαλάτα με noodles, κοτόπουλο και εσπεριδοειδή η οποία συνοδεύεται από την ΕΖΑ ζ Fine Lager. Mια ξανθιά μπίρα που παραδοσιακά σερβίρεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ένα καλοκαιρινό και ελαφρύ πιάτο.

Όποιος αγαπά τις σαλάτες, όμως, θα εκτιμήσει σίγουρα και εκείνη με την κινόα. Σερβίρεται ιδανικά με την κλασσική Blue Island με το χαρακτηριστικό άρωμα λυκίσκου και μαζί αποτελούν τον πιο μοντέρνο και fit συνδυασμό του καταλόγου. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα και ένας θρεπτικός συνδυασμός που βασίζεται τόσο στην αρμονία όσο και στην αντίθεση γεύσεων και οξύτητας. Η απαλή γεύση και το φίνο άρωμα της μπίρας ταιριάζουν γάντι με τα φρέσκα μυρωδικά και τα εσπεριδοειδή της σαλάτας κινόα και πραγματικά εντυπωσιάζουν. 

Ας μιλήσουμε, όμως, και για τα κυρίως πιάτα. Το 100 % μοσχαρίσιο burger με δυο κοπές και τραγανές πατάτες wedgies σερβίρεται ιδανικά παρέα με την εκλεπτυσμένη ΕΖΑ ζ Premium Pilsener. Η τελευταία είναι σίγουρα από τις λίγες μπίρες που θα μπορούσε να σταθεί και να αναδείξει ένα τόσο ζουμερό burger κι αν είσαι λάτρης του “πλούσιου” φαγητού θα εκτιμήσεις αμέσως την αξία αυτού του συνδυασμού. Δεδομένου ότι η πικράδα μας ανοίγει την όρεξη και η βαριά και πλούσια γεύση της εξισορροπεί γευστικά την λιπαρότητα του burger, καταλαβαίνουμε εύκολα γιατί αυτή η pilsener με την ζύμωση μακράς ωρίμανσης είναι μάλλον η αγαπημένη των αντρών.

Στο τέλος, τώρα, έρχονται να κλέψουν την παράσταση μια καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα συνοδεία της αγαπημένης Pils Hellas. Όπως μας ενημερώνει ο σεφ «Η σωστή επιλογή μιας μπίρας που συνοδεύει ένα τόσο «λεπτό» πιάτο είναι καθοριστική και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις πραγματικής γευσιγνωσίας να είναι και πιο σημαντική από το κύριο υλικό του πιάτου. Σε αυτό το αχτύπητο 'δίδυμο', λοιπόν, πετυχαίνουμε ένα γευστικό πάντρεμα αρωμάτων ελαφριάς πικράδας και οξύτητας που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους». 

Isalos

O Mιχάλης Ζαχαράκης του Isalos συνοδεύει ιδανικά ένα φιλέτο λαυράκι και δροσερή ανάμικτη σαλάτα με ντρέσινγκ από πετιμέζι με την ιδιαίτερη Odyssey White Rhapsody. Όπως μας λέει, το καλοκαίρι που στην Ελλάδα έχει πολύ ζέστη, το φαγητό πρέπει να είναι ελαφρύ και η μπίρα παγωμένη και γευστική. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια special μπίρα με αρώματα βύνης, πικρού πορτοκαλιού και μια πικάντικη αίσθηση κόλιανδρου που αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για τα ψαρικά.

Barbas

Η πρόταση του Barbas είναι κλασσική και «πλούσια» όπως τον έχουμε συνηθίσει. Μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος ψημένο στα κάρβουνα με σπαστή λεμονάτη πατάτα baby και σος Barbas συνοδεία μιας παραδοσιακής Pils Hellas στο νέο παγωμένο ποτήρι των 330 ml. Η πρώτη αυθεντική ελληνική μπίρα, ευκολόπιοτη, με έντονο άρωμα λυκίσκου και ιδιαίτερη επίγευση πικράδας συνοδεύει ιδανικά -χωρίς να καλύπτει γευστικά- την ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα τα πιάτα με κρέας όπως το μοσχαρίσιο συκώτι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η γευστικότητα του ελληνικού χαρακτήρα της την καθιστούν μια απ’ της αγαπημένες μπίρες των Ελλήνων αλλά και των τουριστών που θέλουν να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας μας.

Vincenzo

Ο Στέλιος Αθανασίου, ιδιοκτήτης και σεφ του Vincenzo προτείνει ένα καλοκαιρινό Spaghetti allo scoglio με θαλασσινά που συνοδεύεται ιδανικά από μια ξανθιά ΕΖΑ ζ Fine Lager. Ένα τυπικό ναπολιτάνικο πιάτο με φρέσκα μύδια, κυδώνια, αχιβάδες και γαρίδες, σωταρισμένα σε ελαιόλαδο σκόρδου και σβησμένα με λευκό κρασί. Μια δροσιστική μπίρα με γεμάτο σώμα, ελαφριά αρώματα και ελαφριά πικράδα, λοιπόν, είναι η ιδανική επιλογή για να συνοδεύσει τις ντελικάτες γεύσεις της θάλασσας και την υφή των θαλασσινών.

Φωτό:Δημήτρης Βέργης 

Δείτε όλους τους παραπάνω ανθρωπότυπους παραλίας και δοκιμάστε όλη την γκάμα από μπίρες της ΕΖΑ στο Varkiza Resort. Και μάλιστα, ειδικά για την Παγκόσμια Μέρα Μπίρας, σε μια μοναδική προσφορά 1+1 δώρο. 

blog comments powered by Disqus