BRUNCH

Brunch

Δυο συντάκτριες του Nou-Pou.gr και μια φίλη που ξέρει να τρώει, δοκιμάζουν το brunch του Gazi College στη Γλυφάδα και σου βρήκαν την λύση ώστε να μπει καλά ο χρόνος.

Το Weekend Brunch στο Gazi College θα δώσει στην ημέρα των Χριστουγέννων την μαγεία που χρειάζεται

Τα τελευταία χρόνια, το brunch είναι μια μικρή, κυριακάτικη ιεροτελεστεία στη ζωή των ανθρώπων της πόλης. Λίγο το ότι τα σαββατοκύριακα δε δουλεύουμε; Θέλεις το ότι πιστεύουμε το ότι τις Κυριακές μας αξίζεί να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας; Δεν ξέρω. Πάντως, όσο υπάρχουν μαγαζιά που τα σαββατοκύριακα σερβίρουν brunch, δεν θα μπούμε και στον κόπο να αναρωτηθούμε. Ειδικά όταν τα μαγαζιά αύτα είναι ζεστά και φιλικά, σαν το Gazi College. Ειδικά τώρα, που είναι Χριστούγεννα και έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κι ένα brunch παραπάνω.

(Φωτογραφίες: Τόνια Φάντη)

Ακούγωντας λοιπόν, ότι το Gazi College έχει ένα από τα καλύτερα Weekend Brunch στην Αθήνα, πήρα δύο βασικές φίλες μου που ξέρουν να εκτιμούν το φαγητό περισσότερο απ’ όλους, και πήγαμε να δοκιμάσουμε τον χριστουγεννιάτικο μενού για brunch από τους τρεις βασικούς chef του Gazi College, τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Μιχάλη Φανερωμένο και τον Δημήτρη Μακρυνιώτη. Γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο, με τις δικιές τους πάντα μικρές πινελιές, ο Γιώργος και ο Δημήτρης, κρατούν καλύτερα από ποτέ στο ύψος του, τον θεσμό του brunch στην Αθήνα.

«Το μενού είναι εμπνευσμένο κυρίως από τα ταξίδια που κάνουμε. Είτε εγώ, είτε ο Δημήτρης, όταν πηγαίνουμε κάπου και θυμόμαστε όλα αυτά που έχουμε δοκιμάσει, μας πιάνει κάτι και θέλουμε να το περάσουμε στον κόσμο. Έτσι, μέσα από ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα ο Δημήτρης στην Κωνσταντινούπολη, γεννήθηκε το Turkish Pride».

Το Turkish Pride είναι ένα πιάτο που υπάρχει μέσα στο χριστουγεννιάτικο, αλλά και μέσα στο κλασικό weekend brunch του Gazi College. Είναι ένα είδος πεινιρλί, που ψήνεται σ’ έναν φούρνο από πέτρα και περιέχει πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά, mozzarella, αυγό μάτι και φρέσκο βούτυρο. Κοινώς, είναι μια μικρή κόλαση μέσα στον μικρό παράδεισο του Gazi College. Το μυστικό σε αυτό το πεινιρλί, σύμφωνα με τον Γιώργο είναι «Ο τρόπος ψησίματος γίνεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία έτσι ώστε να μην σκληραίνει το αυγό, να διατηρείται μελάτο.»

Συνεχίσαμε με τις αλμυρές πανδαισίες που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη και ένα άλλο είδος αβγού. Σαν εκείνο που τρώγαμε όταν βλέπαμε τα Χριστούγεννα ως μηχανή δώρων. Το Gazi College Egg & Potato λοιπόν, είναι ένα τηγανητό αβγό, πάνω σε ένα εξαιρετικά τραγανό rostie πατάτας με χειροποίητο συριανό λουκάνικο. Το λουκάνικο του Gazi College, δεν θα μπορέσεις να το βρεις ακόμη κι αν ψάξεις σε όλα τα μαγαζιά της Αθήνας, αφού είναι δική τους συνταγή και περιέχει σιρόπι σφενδάμου και φασκόμηλο. «Σκοπός αυτού του πιάτου είναι να μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια. Τότε που ο αγαπημένος μας συνδυασμός ήταν το αβγό, οι πατάτες και το λουκάνικο.»

Τρισευτυχισμένες που θυμηθήκαμε κάτι από παιδικά μας χρόνια –και ποιος δεν είναι δηλαδή;- είχαμε ήδη προνοήσει για κάτι γλυκό. Ξέρεις, για ν΄αλλάξει η γεύση. Έτσι πήραμε κάτι απλό και μικρό, όπως το Gazi College Devil’s Cake με τέσσερις στρώσεις αφράτο κέικ σοκολάτας, γέμιση πραλίνα φουντουκιού, κανέλες σοκολάτας και χτυπημένη κρέμα σαντιγί. Δεν το φάγαμε όλο, αλλά προσπαθήσαμε. Πράγμα που θα θελήσεις και εσύ να κάνεις, με την πρώτη μπουκιά (και ματιά).

«Το Χριστουγεννιάτικο γλυκό που προσθέσαμε είναι ένα mille feuille με κάστανο. Ένα γλυκό το οποίο μπορείς να βρεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών» μας καθησύχασε ο Δημήτρης όταν ρωτήσαμε αν είναι και αυτό εδω για τα σαββατοκύριακα. Εκείνο όμως που πραγματικά έκανε τα μάτια μας να λάμψουν ήταν η παρέμβαση του Γιώργου λέγοντας πως «Και το brunch, εκτός από τα σαββατοκύριακα θα υπάρχει και την Παραμονή Χριστουγέννων από τις τέσσερις τα ξημερώματα αλλά και την Δευτέρα 26/12, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, την πρώτη ημέρα του χρόνου και στις 06/01». Και συνεχίσαμε να απολαμβάνουμε την κάθε μπουκιά του πιο εορταστικού millefeulle που έχουμε δοκιμάσει.

Όπως κάθε σαββατοκύριακο λοιπόν, έτσι και τώρα που είναι Χριστούγεννα, το Weekend Brunch του Gazi College, στρώνει τους χάρτες τους σε ένα λίγο πιο festive μενού απ’ ότι συνήθως. Σου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψεις από τα παιδικά σου χρόνια, στην Κωνσταντινούπολη και ξανά πίσω στα παιδικά σου χρόνια, όταν ήθελες να τρως μόνο σοκολάτα. Εξ’ άλλου το παν σε αυτή τη δουλειά είναι «Να κάνεις τους ανθρώπους να θυμούνται κάτι. Κάτι από ένα ταξίδι, από το παρελθόν, γεύσεις και μυρωδιές», κι εκεί ήταν που μας κέρδισε οι Γιώργος. Εκεί και σ’ ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο brunch που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. 

*Τo Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 16:00, στο Gazi College της Γλυφάδας, στήνουμε ένα μαγικό σκηνικό με special DJ & Live Saxophone Session, που υπόσχεται να μας ταξιδέψει, ενώ την ίδια ώρα στο Gazi College στον Πειραιά ξεκινάει το απόλυτο warm-up party που υπόσχεται να σε ξεσηκώσει για τα καλά!

Το brunch του Gazi College θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα και σε Instagram και Facebook.

Gazi College Γλυφάδα (Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα Τηλ. 210 8982723)

Gazi College Πειραιάς (Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πειραιάς Τηλ. 210 4100612)

Gazi College Αθήνα (Περσεφόνης 53, Αθήνα Τηλ. 210 3422112)

blog comments powered by Disqus