CINEMA

Cinema

Καλοκαιράκι ίσον θερινό σινεμαδάκι, οπότε για να μην ψάχνεσαι, σου συγκεντρώσαμε όλους τους καλοκαιρινούς κινηματογράφους του Νότου, από τη Νέα Σμύρνη και την Αργυρούπολη, μέχρι τη Βουλιαγμένη και τη Σαρωνίδα, για να απολαύσεις δροσερές ταινίες και ζεστό ποπ κορν.

Τα 17 θερινά σινεμά των νοτίων προαστίων

Όσο προχωράμε στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, το κινηματογραφικό ραντεβού μας αλλάζει και επίσημα πια τοποθεσία. Καμιά αίθουσα multiplex με κλιματισμό, καμία άνετη καρέκλα και κανένα mall της πρωτεύουσας δεν μπορεί να μας κερδίσει περισσότερο από ότι μια καρέκλα σκηνοθέτη σε κάποιο θερινό. Γιατί, για να πούμε την αλήθεια, οι ρομαντικές «αίθουσες» θερινής νυκτός, δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Όσο προχωράμε στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, το κινηματογραφικό ραντεβού μας αλλάζει και επίσημα πια τοποθεσία. Καμιά αίθουσα multiplex με κλιματισμό, καμία άνετη καρέκλα και κανένα mall της πρωτεύουσας δεν μπορεί να μας κερδίσει περισσότερο από ότι μια καρέκλα σκηνοθέτη σε κάποιο θερινό.  

Γιατί όταν, αντί για τεχνητή δροσιά έχεις φυσικό αεράκι και ακόμη περισσότερο, όταν, αντί για ταβάνι, έχεις ουρανό, τότε, δύσκολο να μην προτιμάς να σε βρουν τα καλοκαιρινά βράδια σε κάποιον open-air κινηματογράφο.

Παρακάτω θα δεις όλα τα θερινά, από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο για να’χεις να διαλέγεις. Γιατί οι ρομαντικές «αίθουσες» θερινής νυκτός, δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Ν.Σμύρνη- Π.Φάληρο- Άλιμος
 

Cine Filip

 
Ελ. Βενιζέλου 40, Ν. Σμύρνη, Τηλ.: 2109312866
Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ., παιδ. € 7,00. Κάθε Τετ. € 5,00

O ιστορικός θερινός κινηματογράφος της Νέας Σμύρνης που είναι σε διατηρητέο κτίριο του 1950 αποπνέει έναν αέρα παλαιότερης εποχής. Στα συν του ότι εκτός από τις ταινίες, μπορείς να απολαύσεις και τον καφέ σου, στην καφετέρια που παραμένει ανοιχτή καθημερινά.
 

Cine Σπόρτιγκ 


Κ. Παλαιολόγου 18, Ν. Σμύρνη, Τηλ.: 2109313360
Εισιτήρια: € 7,50, φοιτ. € 5,00, άνω των 65 € 6,50. Κάθε Τετ. € 5,00. 

 

Μπορεί ο δημοτικός κινηματογράφος Σπόρτινγκ αν είναι ο παλαιότερος κινηματογράφος της περιοχής (με έτος ίδρυσης το 1939) αλλά η πρόσφατη του ανακαίνιση το 2013, του έχει δώσει νεά πνοή- και έξτρα αναπαυτικές πολυθρόνες. Οι δημότες Ν. Σμύρνης μπορούν να αγοράσουν με μειωμένη τιμή το εισητήριο, ενώ στην καντίνα του μπορείς να απολαύσεις , εκτός των άλλων, πίτσα Domino's.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
 

Cine Φλοίσβος 


Πάρκο Φλοίσβου, Τηλ.: 2109821256
Εισιτήρια: € 8,00, παιδ. € 6,00. Κάθε Τρ. € 6,00


To σωστό θερινό σινεμά μυρίζει θάλασσα και ο «Cινέ Φλοίσβος» είναι σίγουρα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στα νότια. Από το 2003 και κάθε Μάιο με αρχές Οκτώβρη, ο ατμοσφαιρικός κινηματογράφος προβάλλει κυρίως ταινίες πρώτης προβολής μέσα σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό.  Αν πάλι θες 3D προβολές, είσαι στον κατάλληλο κινηματογράφο.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Cine Άλιμος


Λεωφ. Ποσειδώνος 10, παραλία Αλίμου, Τηλ.: 2132008000
Εισιτήρια: € 4,00

 

O  θερινός κινηματογράφος του Αλίμου που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στην παραλία, φιλοξενεί δεκάδες ταινίες για δεύτερη χρονιά. Μετά την επιτυχία του περσινού καλοκαιριού το «Cine Άλιμος» επέστρεψε για κινηματογραφικές βραδιές δίπλα στο κύμα με κλασικές και σύχρονες ταινίες, αφιερώματα αλλά και διάσημους καλεσμένους .Οι ταινίες ξεκινούν στις 21:15 ενώ κάποιες φορές  προηγείται κάποια εκδήλωση ή παιδική ταινία. 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ηλιούπολη- Αργυρούπολη
 

Cine Αργυρούπολη


Κύπρου 68 & Δωδεκανήσου, Αργυρούπολη, Τηλ.: 2109922098
Εισιτήρια: € 7,00, Τρ., Τετ. € 5,00

Στην όμορφη ταράτσα της Αργυρούπολης, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και όλοι οι νότιοι μπορούν να απολαύσουν μέχρι τις τελευταίες νύχτες του Σεπτέμβρη, τις τελευταίες κυκλοφορίες του παγκόσμιου σινεμά, με τον δροσερό καλοκαιρινό αέρα να τους δροσίζει. 

Μελίνα Μερκούρη (Δημ. Κιν/φος)  

Λεωφ. Ειρήνης 50, Α. Ηλιούπολη, Τηλ.: 2109937870
Εισιτήρια: € 5,60, παιδ., φοιτ., πολύτεκνοι, άνω των 60 € 3,40


Στο δημοτικό σινεμά της Ηλιούπολης, οι ταινίες που ξεχώρισαν την χρονιά που πέρασε, κλασικά αριστουργήματα αλλά και πρόσφατες καλοκαιρινές κυκλοφορίες παίζονται καθημερινά σε έναν "παραδοσιακό" θερινό κινηματογράφο. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, προβάλλονται ταινίες για όλη την οικογένεια, την Τετάρτη την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από τον διεθνή και ανεξάρτητο κινηματογράφο ενώ τα Σαββατοκύριακα προβάλλονται οι μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν.

Αλόμα 


Μ. Γερουλάνου 103 & Πόντου 39, Αργυρούπολη (σκεπαστός χώρος σε περίπτωση βροχής), Τηλ.: 2109951388
Εισιτήρια: € 7,50, παιδ., φοιτ., άνεργοι € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. € 5,00


Το μοντέρνο στυλ με την αύρα του παλιού κλασσικού θερινού κινηματογράφου βρίσκουν κοινό τόπο στον θερινό «Αλόμα». Ο κινηματογράφος που άνοιξε στην Αργυρούπολη εδώ και περίπου μια δεκαετία, διατηρεί την αίσθηση του παλιού θερινού κινηματογράφου σε ότι αφορά το περιβάλλον του (καρεκλίτσες στοιχισμένες σε σειρά και τραπεζάκια καφενείου) όμως δεν θα λέγαμε το ίδιο για την άρτια τεχνολογία στον ήχο και στην εικόνα του, που υπακούει στα πρότυπα της εποχής. 

Γλυφάδα
 

Novacinema Odeon Γλυφάδα 


Ζέππου 14, Πλ. Ξενοφώντος, Τηλ.: 2109650318
Εισιτήρια: € 7,50. Σάβ., Κυρ. € 8,00. 3D: € 10,00. Μέλη του club Cineφίλοι & παιδ.-φοιτ. € 6,50.


Για σένα που δεν μπορείς να κάνεις παρασπονδία στο multi cinema που σου έκανε συντροφιά τα χειμωνιάτικα βράδια, υπάρχει η θερινή «αίθουσα» του κινηματογράφου Odeon στο κέντρο της Γλυφάδας. Ο «πράσινος» χώρος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα θερινά σινεμά των νοτίων, διαθέτει ένα εξίσου αξιόλογο μπαρ για να’χεις να τζιμπολογάς την ώρα της προβολής. 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Μαριλένα 


Αιγύπτου 123, Άνω Γλυφάδα, Τηλ.: 2109632260, 2109612229
Εισιτήρια: € 7,00, παιδ.-φοιτ., άνω των 65 & κάθε Τετ. € 5,00


Αν θες να θυμηθείς εκείνες τις αξέχαστες καλοκαιρινές νύχτες της εφηβείας σου, ο κινηματογράφος Μαριλένα στην Άνω Γλυφάδα είναι το μέρος για να το κάνεις. Χαλικάκι, κλασική καρέκλα θερινού σινεμά, αναψυκτικά και σνάκς με ωραίες και δροσερές ταινίες μας περιμένουν καθημερινά για να μας θυμίσουν το μεγαλείο της απλότητας μιας θερινής προβολής.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Βουλιαγμένη- Βάρκιζα
 

Ακτή 


Θησέως και Αιόλου, Βουλιαγμένη, Τηλ.: 2108961337
Εισιτήρια: € 8,00. Κάθε Τετ. € 5,00


Έχοντας συντροφεύσει τους νότιους (και μη) από το 1974, ο θερινός κινηματογράφος «Ακτή» στην Βουλιαγμένη έχει κατακτήσει και τους νεότερους φίλους της μεγάλης οθόνης, οι οποίοι δε διστάζουν να το εντάξουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εξόδου τους. Έχοντας κατά βάση προτίμηση στις εμπορικές ταινίες, χωρίς όμως να βγάζει εντελώς από το πρόγραμμά του και τις πιο κουλτουριάρικες, το «Cine Ακτή» με τα γιασεμιά και τη γλυκιά δροσιά στη λουλουδιασμένη αυλή του, είναι, χωρίς αμφιβολία, το αντίδοτο στις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Σινέ Ρία


Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, Τηλ.: 2108970844, 2108971654
Εισιτήρια: € 8,00, παιδ. € 6,00, κάθε Τρ. € 6,00


Στο ίδιο σημείο από το 1963, ο κινηματογράφος «Ρία» αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους πιο καλαίσθητους θερινούς κινηματόγραφους των νοτίων.  Άνετες καρέκλες, αναπαυτικοί καναπέδες και σεζλόνγκ για όσους βρίσκονται κοντά στην οθόνη, είναι τα βασικά συστατικά, με πρώτο και κυρίαρχο την μεγάλη ποικιλία στις ταινίες που προβάλλονται. Το μπαρ του είναι πλήρως εξοπλισμένο, μιας και εκτός από το «πατροπαράδοτο» πλέον ποπ κορν, διαθέτει επίσης χοτ –ντογκ, τοστ, παγωτό μηχανής, γρανίτες, μπύρες και αλκοολούχα ποτά.

Βάρκιζα 


Θάσου 22, Βάρκιζα, Τηλ.: 2108973926
Εισιτήρια: € 8,00.  παιδ. € 8,00


Διάχυτος ρομαντισμός, ευωδιές από τα φυτά του μεγάλου κήπου και, φυσικά, οι τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες, είναι μερικά από αυτά που θα βρεις στη θερινή αίθουσα του «Βάρκιζα», ενός κινηματογράφου με ανακτορική σχεδίαση που λειτουργεί από το 1999. Οι ταινίες που φιλοξενεί ο θερινός κινηματογράφος στον μεγάλο κήπο που έχει διαμορφωθεί στην ταράτσα του είναι πρώτης προβολής, ενώ το απλό πλην τίμιο κυλικείο του διαθέτει τα απαραίτητα για να τσιμπολογήσεις.

Σαρωνίδα- Λαγονήσι
 

Αίγλη 


Λεωφ. Σαρωνίδας 28-30, Σαρωνίδα, Τηλ: 2291054941
€ 7,50, παιδ.-φοιτ. € 7,00


Ο θερινός κινηματογράφος «Αίγλη» που άπλωσε το λευκό πανί του πίσω στο 1985 είναι μια από τις πιο κλασικές επιλογές των κατοίκων της Σαρωνίδας και όχι μόνο. Οι ταινίες που επιλέγει –οι οποίες συνήθως παίζονται σε δύο προβολές, γύρω στις 9 το βράδυ και γύρω στις 11- είναι κυρίως πρώτης προβολής, ενώ δεν αμελεί να προβάλλει τις επανεκδόσεις που αξίζουν.

Κοράλι Cinemax 


Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα, Τηλ: 2291054097, 2291054931
€ 7,50, παιδ.-φοιτ. € 6,00


Ένας ακόμη θερινός κινηματογράφος που, ναι μεν άνοιξε σε μια άλλη εποχή -και συγκεκριμένα το 1980- όμως παραμένει στις βασικές επιλογές των νοτίων μέχρι σήμερα, ακούει στο όνομα «Κοράλι». Από Μάιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οι σινεφίλ απολαμβάνουν ταινίες πρώτης προβολής αλλά και προσεκτικά επιλεγμένες επανεκδόσεις που φρεσκάρονται κάθε βδομάδα, ενώ ο χώρος που μοιάζει με κήπο, οι καρέκλες σκηνοθέτη και τα μικρά διάσπαρτα τραπεζάκια ολοκληρώνουν παραδοσιακή εικόνα ενός προσεγμένου θερινού κινηματογράφου. Όσο για το κυλικείο; Σερβίρει –εκτός από τα βασικά- και ποτό, αν θες να προσθέσεις στο βράδυ σου λίγο αλκοόλ.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ορφέας Dolby Digital 


Λ. Σαρωνίδας 60, Σαρωνίδα, Τηλ: 2291060077-8
€ 7,00. Φοιτ., παιδ., άνω των 65 € 6,00


Η πιο βαριά κινηματογραφική παράδοση των νοτίων, ακούει στο όνομα «Ορφέας» και ξεκινά από το 1935, όταν ο κύριος Λευτέρης Σκλάβος ανοίγει τον πρώτο θερινό κινηματογράφο. Το σινεμά κλείνει τη δεκαετία του 70, αλλά δύο ακόμη κινηματογράφοι, ένας θερινός κι ένας κανονικός, συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία του –διατηρώντας το όνομα και τον ιδιοκτήτη- για μερικά χρόνια ακόμη. Από το 1996 και μέχρι σήμερα, ο μόνος "Ορφέας" που έχει απομείνει είναι αυτός στη Σαρωνίδα, τον οποίο φροντίζει ο γιος του Λευτέρη και ιδιοκτήτης, Πωλ Σκλάβος: ένας όμορφος χώρος-κήπος, γεμάτος πρασινάδα, χαλίκι και καρέκλες σκηνοθέτη, ο οποίος συνοδεύεται από έναν εξίσου προσεγμένο και φωτισμένο χώρο έξω από το σινεμά, για ελαφρό φαγητό, ποτό και παγωτό. Ένα διαχρονικό σινεμά με φοβερές κινηματογραφικές επιλογές, που έχει όλα τα κομφόρ για να γίνει το καλοκαιρινό στέκι σου.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Τριανόν Cinemax 


Κεφαλληνίας 4, Σαρωνίδα, Τηλ: 2291054931, 2291054097
€ 7,50, παιδ.-φοιτ. € 6,00


Το λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και ηλικία αδερφάκι του κινηματογράφου «Κοράλι» λειτουργεί ανελλιπώς εδώ και σχεδόν μισό αιώνα λίγους δρόμους πιο κάτω, προσφέροντας στο κοινό του, εκτός από φρέσκιες κινηματογραφικές επιλογές, και επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις. Το ήσυχο και κατάφυτο σκηνικό δε θυμίζει σε τίποτα το ασφυκτικά ζεστό κέντρο, οπότε, σε περίπτωση που μένεις μακριά, έχε υπ’όψιν πως τα χιλιόμετρα που θα κάνεις «για τον αέρα σου» θα πιάσουν τόπο.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Γαλάζια Ακτή 


Γαλάζιας Ακτής 110, Λαγονήσι, Τηλ: 2291022244
€ 7,50, παιδ.-φοιτ. € 6,00. Κάθε Τετ. είσ. € 5,00

Σαν βρεθείς στο δρόμο προς Λαγονήσι, να ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις μια νυχτερινή στάση και να απολαύσεις μια κινηματογραφική εμπειρία κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι. Με ποιότητα ήχου και εικόνας που δεν στερείται σε τίποτα, η Γαλάζια Ακτή προβάλλει καθημερινά ταινίες για όλα τα γούστα, πάντα με την συνοδεία των απαραίτητων σνακς και με το χαμόγελο στα χείλη του προσωπικού. Καλές καλοκαιρινές προβολές.

blog comments powered by Disqus