DRINKS

Drinks

Αν θέλετε την Παγκόσμια ημέρα του Άντρα να αποκτήσετε μία πραγματικά μοναδική οινική εμπειρία, ο προορισμός σας είναι η ιστορική «κάβα Γαία», στον πιο κεντρικό δρόμο της Βούλας. 

Κάβα Γαία, εκεί που το κρασί γίνεται αντρική υπόθεση

Με ιστορία που ξεκινά 35 χρόνια πριν και με αγάπη για το κρασί που είχε σχεδόν από πάντα, ο Γιάννης Παπαπετράκος πρωτοστατεί και πάλι στα νότια οινικά δρώμενα, έχοντας την πιο ενημερωμένη κάβα των Νοτίων Προαστίων. Αυτή η αγάπη και η μακρά γνώση του μεταμορφώθηκε σε εμπειρία και κυρίως σε εμπιστοσύνη που του έδειχναν και συνεχίζουν να του δείχνουν οι πελάτες του. 

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε τροφοδοτήσει όλα τα καλά ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της παραλιακής με τα πιο ακριβά και σπάνια κρασιά, κονιάκ και ουίσκι», αποκαλύπτει ο κύριος Παπαπετράκος ενώ «οι πελάτες μας είναι κάποιοι από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος, εφοπλιστές, αθλητές και επιχειρηματίες» καταλήγει. 

Μπαίνοντας στην Κάβα, που βρίσκεται στην οδό Σωκράτους, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Βούλας, σήμερα εκτός από τη μυρωδιά του ξύλου και του κρασιού, αντιλαμβάνεσαι και τον αέρα της ανανέωσης. Με πρώτο δείγμα της αυτό: «Όσοι θα έρχονται πλέον στο κατάστημα μας, ιδιώτες ή επιχειρηματίες, όλοι θα βρίσκουν τα προϊόντα μας σε τιμές χονδρικής», θα πει ο κύριος Παπαπετράκος. Και τί προιόντα! Μιλάμε για τον παράδεισο του κρασιού, γιατί η αγάπη του για τους καλούς αμπελώνες και ο σεβασμός του για τους «ψαγμένους» οινοπαραγωγούς, τον οδηγεί διαρκώς σε υπέροχα οινικά μονοπάτια. 

Οι προθήκες στον ισόγειο χώρο του καταστήματος είναι γεμάτες με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, κατά βάση μικρές παραγωγές και ετικέτες. Ποια κρασιά αρέσουν όμως στον ίδιο; «Μ’ αρέσουν τα Merlot γιατί ταιριάζουν στο μεσογειακό μας ταμπεραμέντο και το Ξινόμαυρο που είναι καθαρά ελληνική ποικιλία, ένα ατίθασο κρασί και στο αμπέλι και στο στόμα. Επίσης μ’ αρέσουν οι πειραματισμοί: κρασιά που “παίζουν” με τα Merlot, Cabernet Syrah, ποικιλίες που δένουν αρμονικά μεταξύ τους και κάνουν ένα υπέροχο σώμα». 
Όμως το σημαντικό είναι ότι όταν θα φτάσετε στην πόρτα της κάβας του, δεν θα σας προτείνει αυτό που αρέσει σε εκείνον, αλλά αυτό που ταιριάζει στα δικά σας οινικά γούστα και τον τρόπο ζωής. 

Ανεβαίνοντας την ξύλινη σκάλα οι εντυπωσιακές φωτογραφίες στους τοίχους, σαν ζωγραφικοί  πίνακες που δείχνουν το αμπέλι σε όλες τις εποχές και σε όλες τις φάσεις του μέχρι να γίνει σταφύλι έτοιμο να πατηθεί, θα σας κλέψουν για λίγο τη ματιά μέχρι να αντικρίσετε τον εντυπωσιακό  πρώτο όροφο της κάβας.

Εκεί θα βρείτε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από το γαλλικό και τον ιταλικό αμπελώνα και φυσικά αρωματικές ποικιλίες από Καλιφόρνια, Χιλή, Αργεντινή και Νότια Αφρική. Όλα σε άψογες θερμοκρασίες και συνθήκες συντήρησης. Επίσης, στον ίδιο χώρο, υπάρχει και ένα διακριτικό σαλονάκι το οποίο χρησιμεύει για τις ιδιωτικές οινικές δοκιμές που θα γίνονται κατά καιρούς «για τους πολύ καλούς μας πελάτες», διευκρινίζει η κυρία Ηρώ Παπαπετράκου, συνεργάτις και κόρη του ιδιοκτήτη.

Βέβαια, ούτε οι φανατικοί των spirits και δη των premium θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς  στην Κάβα Γαία θα βρείτε και μία απίστευτη ποικιλία από ουίσκι Malt και κονιάκ για όλα τα βαλάντια αλλά και πιο σπάνια για συλλέκτες. 

Γυρίζοντας πάντα γύρω από το κρασί, που είναι η μεγάλη του αγάπη, ο κύριος Παπαπετράκος, μας αποκαλύπτει και μία πολύ σπουδαία συνεργασία που έχει εξασφαλίσει για την Κάβα Γαία και που αφορά σε όλους τους λάτρεις του καλού, παλαιωμένου και συλλεκτικού κρασιού. Είναι αυτή με την μεγαλύτερη εισαγωγική εταιρεία  των πιο σπάνιων και μοναδικών ετικετών, με άμεση παραγγελία και παράδοση την επόμενη μέρα.

Η αγάπη του Γιάννη Παπαπετράκου για την δουλειά του είναι συγκινητική. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν τη γνώση και το πάθος για το καλό κρασί: «Κάποτε μου ειχε πει μία συνεργάτις ότι εμείς παίρνουμε το σχήμα του μπουκαλιού κάποια στιγμή», μου απαντάει. Ποιο κρασί όμως θα ήταν ο ίδιος; «Εγώ είμαι με το κρασί το οποίο δοκιμάζοντάς το η γλώσσα, ζηλεύει ο ουρανίσκος»

 Info: Κάβα «Γαία»: Σωκράτους  17, Βούλα, τηλ.: 210-8956867

 

blog comments powered by Disqus