Το LunchBreak σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε κάθε σου κάλεσμα

Μαργαρίτα Γραμματικού

Δυο συντάκτριες του Nou-Pou και ένας λάτρης του φαγητού δοκιμάζουν το catering του εντελώς μαμαδίστικου νότιου Lunchbreak και αποφασίζουν από εδώ και πέρα να καθιερώσουν φιλικές συνάξεις κάθε εβδομάδα για χάρη του.

 

5 εύκολες και πεντανόστιμες σύνταγές από την ΙΚΕΑ στο πιάτο μας

Μαργαρίτα Γραμματικού

Μια δημοσιογράφος του Nou-Pou.gr επισκέπτεται το κατάστημα τροφίμων στο ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο και επιλέγει εκείνα τα προϊόντα ώστε να δημιουργήσει μερικές νόστιμες και απλές συνταγές για όλη την οικογένεια. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Εστιατόρια

Το Alpino Cucina Italiana διεκδικεί τον τίτλο του πιο ιστορικού ιταλικού εστιατορίου των Νοτίων Προαστίων

Όλγα Νικολαίδου

O Κώστας και ο Βαγγέλης Σκάρλας μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τους τα 44α γενέθλια του Alpino στο Παλαιό Φάληρο και να δοκιμάσουμε το ανανεωμένο μενού με την υπογραφή του executive chef Mauro Peressini.

PASTA & PIZZA

Pasta & Pizza

Ramino: Η Ιταλία στο πιάτο σας και τις γιορτές

Μικαέλα Θεοφίλου

Αποκλειστικά ιταλικές, κλασικές αλλά και πιο ανανεωμένες συνταγές με πρωταγωνιστές αυθεντικά ιταλικά προϊόντα θα μας ταξιδέψουν σε εορταστικές γευστικές περιπέτειες. Και για όλα αυτά δε θα πάμε μακριά… μόνο μέχρι τη Γλυφάδα!

Tips για καλή μακαρονάδα στο σπίτι από τον Chef του Cosa Nostra

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, ρωτήσαμε τον Chef του Cosa Nostra στον Πειραιά, Χρήστο Δημακόπουλο, να μας πει τα μυστικά του για να εντυπωσιάζουμε με τη μακαρονάδα που φτιάχνουμε στο σπίτι! Γιατί είμαστε μακαρονάδες, πώς να το κάνουμε; 

ΤΑΒΕΡΝΕΣ

Ταβέρνες

Η Μυρτιά είναι η κλασσική ταβέρνα στα καλύτερα της

Χάρης Σοφιανός

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η Μυρτιά είναι ταβέρνα. Για όσους την έχουν επισκεφτεί αυτό το "σκέτο" ταβέρνα γίνεται "η ταβέρνα στα καλύτερα της". Αυτή που θα σεβαστεί εσένα και την πείνα σου, περισσότερο από κάθε άλλον εκεί έξω (εκτός από τη μάνα σου).

SEAFOOD

Seafood

Βατίστας, το ιχθυοπωλείο που ψήνει φρέσκο ψάρι και φτιάχνει ονειρεμένο σούσι

Αναστασία Παπακωνσταντίνου

53 χρόνια λαμπρής ιστορίας, τρία καταστήματα στα νότια προάστια (Γλυφάδα, Βάρκιζα, Βάρη) και παράδοση στο φρέσκο, γευστικό και ποιοτικό ψάρι. Ώρα να ανακαλύψεις τη νέα σου γευστική εμμονή. 

Το Ε/Γ Ταξιδεύοντας είναι από τις καλύτερες ψαροταβέρνες εκεί έξω

Μάνος Μίχαλος

Στο Κερατσίνι υπάρχει το Ε/Γ Ταξιδεύοντας, ένα σημείο ψαροφαγίας και θαλασσινών γεύσεων που συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα με τη φιλική χαλαρή και ατμόσφαιρα. Από τα πιο αγαπημένα μας στην κατηγορία. 

ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Σουβλάκι

BURGERS

Burgers

SUSHI

Sushi

ETHNIC

Ethnic

ΓΛΥΚΟ

Γλυκό

Bake, το παρεΐστικο καφέ-ζαχαροπλαστείο του Αλίμου που κάνει θραύση

Nou-Pou.gr

Αν είσαι Αλιμιώτης, το γνωρίζεις ήδη. Αν όχι, αξίζει να κανείς μια παράκαμψη, στο πήγαινε ή στο έλα από τη δουλειά, προκειμένου να ανακαλύψεις γιατί είναι πλημμυρισμένο non stop από κόσμο από την πρώτη μέρα που άνοιξε.

ΦΟΥΡΝΟΙ

Φούρνοι

Το Il Greco γεμίζει αγνές φουρνίσιες μυρωδιές όλο τον Άλιμο και την Αργυρούπολη

Δημήτρης Κουπριτζιώτης

Αυτός ο φούρνος στην Αλίμου (ο μοναδικός επί της συγκεκριμένη λεωφόρου) συνδυάζει τέλεια την παράδοση με το μοντέρνο και το κάνει με μεράκι και προσήλωση στην ποιότητα.  

Ο φούρνος Ρενιέρη είναι το απόλυτο αντρικό pit stop για καφέ και πρωινό

Ρομίνα Δερβεντλή

Ο σωστός ο άντρας χρειάζεται ένα καλό πρωινό για να πάει καλά η ημέρα του. Από το πιο λαχταριστό πεινιρλί μέχρι την πιο αφράτη μπάρα δημητριακών, στον φούρνο Ρενιέρη στην Άνω Γλυφάδα, θα βρεις ακριβώς αυτό που αναζητάς.

BRUNCH

Brunch

ΚΑΤΙ ΑΛΜΥΡΟ

Κάτι αλμυρό

Η ΕΜΜΟΝΗ

Η εμμονή

Tα αλμυρά pancakes του Rey Pablo

Nou-Pou.gr

Το Nou-Pou.gr διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

CHEF ESTEEM

Chef Esteem