ΦΑΓΗΤΟ

ΦΑΓΗΤΟ

Δυο συντάκτριες του Nou-Pou και ένας λάτρης του φαγητού δοκιμάζουν το catering του εντελώς μαμαδίστικου νότιου Lunchbreak και αποφασίζουν από εδώ και πέρα να καθιερώσουν φιλικές συνάξεις κάθε εβδομάδα για χάρη του.

 

Το LunchBreak σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε κάθε σου κάλεσμα

Αν ρωτήσεις κάποιον φίλο της περιοχής τα πέντε πιο ωραία μαγαζιά με σπιτικά καλομαγειρεμένα πιάτα, σίγουρα δε θα παραλείψει το Lunchbreak. Γιατί είναι εκείνα που μοιάζουν τόσο πολύ με της μαμάς σου, εκείνα που ονειρεύεσαι όλη την εβδομάδα στο γραφείο για να τα απολαύσεις την Κυριακή που έρχεται. Μόνο που στην δική μας περίπτωση, δεν χρειάζεται να περιμένεις τόσο.

Το Lunchbreak είναι ό,τι ακριβώς νομίζες με το που είδες το ονομά του. Είναι το ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγητό που τρως το μεσημέρι σε κάποιο διάλειμμα στο γραφείο ή το σπίτι. Με την ομάδα του Μutfak δε, στο «τιμόνι», το εστιατόριο της Στέλλας Χούμη και του Χρήστου Καραγιαννίδη, είναι μια μοντέρνα εκδοχή της άποψης που έχουμε για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Η Στέλλα με την κόρη της Θεανώ, έχουν μοιραστεί  τα μυστικά τους μαζί μας όταν ειχε πρωτοανοίξει το Lunch-break.

Όμως αυτά είναι πράγματα που ήδη ξέρεις, αν έχεις περάσει κάποιο μεσημέρι από το Lunchbreak στην Αρτέμιδος. Εκείνο που δεν ξέρεις είναι πως αυτό το υπέροχο ελληνικό πολύπλευρο μενού του εστιατορίου, μπορεί να έρθει σπίτι σου, όπως ακριβώς θα το απολάμβανες αν ήσουν εκεί. Ζεστό και φρέσκο.  Ακριβώς όπως το έλαβα εγώ το προηγούμενο Σάββατο που αποφάσισα να κάνω ένα μικρό gathering σπίτι μου.

Το αγαπημένο μας Lunchbreak εγκαινιάζει έναν καινούργιο τρόπο για να έρθει πιο κοντά σου, μέσω της υπηρεσίας catering του.  Μπορείς να επιλέξεις όποια από τα πιάτα του θέλεις να δοκιμάσεις, να έχεις στο παιδικό πάρτυ των μικρών σου, σε ένα Κυριακάτικο γεύμα για την οικογενεία και μερικούς φίλους, ή οποιοδήποτε κάλεσμα θέλεις να θυμούνται για πάντα οι παρέες σου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το Lunchbreak με έσωσε την τελευταία στιγμή. Αφενός γιατί έχει μερικά από τα πιο νόστιμα μαγειρευτά φαγητά των νοτίων προαστίων και αφετέρου γιατί ήταν σα να το είχα μαγειρέψει εγώ, λίγο πριν φτάσουν η Μαρίτα, η Φρόσω και η Φραντζέσκα σπίτι μου. Κάθε μέρα στο Lunchbreak, υπάρχουν 3 διαφορετικά πιάτα ημέρας τα οποία προστίθενται στον standard κατάλογο που έχουν. Παράλληλα, μαγείρευουν και ένα πιάτο low calories την ημέρα για όσους επιθυμούν να προσέξουν την διατροφή τους, μια σούπα αλλά και μία πίτα ημέρας ενώ καθημερινά βρίσκεται και ένα specially made γλυκό.

Εκείνο το Σάββατο λοιπόν, λίγο πριν έρθουν τα κορίτσια σπίτι για μεσημεριανό, έφτασαν τα πιάτα –ή μάλλον οι πιατέλες- του Lunchbreak. Ένα μεγάλο πυρέξ, με κάτι λαζάνια με κιμά που ήταν ακόμη ζεστά, μια σαλάτα κινόα με κοτόπουλο, μερικοί κολοκυθοκεφτέδες και ένα πολύ μεγαλό cheesecake. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω απλώς πως ο chef του Lunchbreak, Κωνσταντίνος Γόντικας, επιμελείται το κάθε πιάτο με υψηλά κριτήρια ποιότητας και γεύσης, και φυσικά, με στόχο να κερδίσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, όπως ήταν η δική μου παρέα του Σαββάτου. Οριακά  δηλαδή, δεν είπα ότι τα έκανα όλα μόνη μου. Άσε που δεν θα με πίστευαν κιόλας.

Όμως, σημασία δεν έχει τι είπα μα το ότι τα πιάτα άδειασαν σε χρόνο dt και το ολόφρεσκο cheesecake που έβαλα στο ψυγείο όταν έφτασε σπίτι μου, δεν έμεινε εκεί ούτε για 10 λεπτά. Τα λαζάνια ήταν το μήλο της Έριδος μέχρι την τελευταία μπουκιά, η σαλάτα που προοριζόταν για εκείνον που έκανε διατροφή στην παρέα, δεν φαγώθηκε μόνο από τον ίδιο, οι κολοκυθοκεφτέδες έξαφανίστηκαν πριν καθήσουμε στο τραπέζι και φυσικά, το cheesecake είχε το κρεμώδες τυρί και το τραγανό μπισκότο, όπως ακριβώς αρμόζει σε κάθε cheesecake του κόσμου να έχει. Κοινώς, ήταν όλα τα πιάτα το ένα καλύτερο από το άλλο. Τόσο που σκέφτηκα σε πόσα γενέθλια, γιορτές και μαζώξεις μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Πιο σίγουρο και από το να τα είχες φτιάξει μόνος σου.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα

blog comments powered by Disqus