FUN

FUN

Πόσες βάφλες από το Waffle House τρώμε σε ένα Σουκού; Σε πόσες τούρτες από την Ανεμώνη υποκύπτουμε την εβδομάδα; Το NouPou έκανε τη δική του μίνι έρευνα για το πόσο καταναλωτικοί είμαστε εμείς οι Νότιοι.

Nou-Pou Έρευνα: Oι 12 νότιες συνήθειες στις οποίες "τρώμε" τα λεφτά μας

Ένα βραδάκι σ’ ένα meeting της NouPou ομάδας κι εκεί που «έπεφταν» οι ιδέες στο τραπέζι, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα θέμα για τον καταναλωτισμό στα νότια. Αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτισμού, αλλά αιτία η αδιάκοπη καταναλωτική διάθεση όσων μένουν κοντά στη θάλασσα, έχουν περάσει στα νιάτα τους από τη Ζησιμοπούλου ως «λεζάντα» και συνήθως τα Σάββατα κάνουν την καθιερωμένη βόλτα τους στα μαγαζιά αγοράζοντας έστω κάτι «μικρό».

Βέβαια από την έρευνά μας- η οποία δεν ήταν και τόσο εύκολη γιατί το θέμα θεωρήθηκε πως δίνει και κάποια inside info- συνειδητοποιήσαμε ότι όσο ένας νότιος μεγαλώνει και ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, θα «κόψει» από τα λούσα αλλά θα καταναλώσει. Στο φαγητό, στο ποτό, στο παγωτό, σ’ ένα ωραίο δώρο που θα προσφέρει. Γιατί η καλοπέραση για έναν νότιο και η χαρούμενη διάθεση να ξοδέψει με την παρέα αυτά τα λίγα χρήματα που έχει στο πορτοφόλι του, δεν κόβονται!

1. Πόσα βιβλία διαβάζουμε τον μήνα;

Ρωτήσαμε τον κ. Νίκο από το βιβλιοπωλείο Paperland για το πόσα βιβλία διαβάζουμε τον μήνα. Εκτός σχολικής περιόδου, καταναλώνουμε περίπου 200 βιβλία στις τριάντα ημέρες. Από αυτά το 60- 65% είναι παιδικά παραμύθια.

2. Πόσες μαργαρίτες πίνουμε την εβδομάδα;

Αυτό μάλλον το έχεις πει αρκετές φορές στη νότια ζωή σου. Σύμφωνα με το Amigos Γλυφάδας καταναλώνουμε περίπου 3000 ποτήρια μαργαρίτα την εβδομάδα (frozen και μη). Όσο για την αναλογία λεμονιού- φράουλας; Είναι οκτώ προς δύο, με νικητή τη μαργαρίτα λεμόνι.

3. Ποιες υπηρεσίες ομορφιάς προτιμάνε οι νότιες;

Το κομμωτήριο Χατζή μάς ενημέρωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες, δηλαδή βαφή- ανταύγειες κτλ, καλύπτουν το 40- 50% της προτίμησής μας με τις γυναίκες να έχουν τα σκήπτρα έναντι των ανδρών σε ποσοστό 70%- 30% (προφανώς!). Και μετά το μαλλί, ακολουθεί το νύχι. Στο «στέκι» Cure Nailworks μία μέση νότια καταναλώνει περίπου 15- 20 βερνίκια τον μήνα.

4. Πόσα κοσμήματα αγοράζουμε τον μήνα;

Ρωτήσαμε τη σχεδιάστρια του Funkyjewel στη Γλυφάδα και μας είπε ότι κάθε εβδομάδα παράγει πάνω από 50 κομμάτια σε όλα τα είδη (20 βραχιόλια, 10 κολιέ, 10 αλυσιδάκια και 10 ανδρικά), με το ανδρικό κοινό να αυξάνει ολοένα και περισσότερο την κατανάλωσή του. Η συχνότητα αγορών είναι περίπου 4- 5 ανά άτομο τον μήνα, με τα δύο φύλα να αγοράζουν κυρίως για τον εαυτό τους (γιατί ρε παιδιά;).

5. Σε πόσα γλυκά ενδίδουμε κάθε εβδομάδα;

Το ζαχαροπλαστείο Palet στο Καλαμάκι έχει 100 κωδικούς κάθε εβδομάδα, αλλά τα 2/ 3 της κατανάλωσης αφιερώνονται (γιατί περί αφιέρωσης πρόκειται) στο ξακουστό προφιτερόλ του. Η σταθερή αξία της Αρτέμιδος στη Γλυφάδα, η Ανεμώνη μάς λέει πως καταναλώνουμε περίπου 150 τούρτες την εβδομάδα (με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται τα Χριστούγεννα και να περιορίζεται τον Αύγουστο). Κι επειδή έχουμε αδυναμία στο γλυκό, περάσαμε και μία βόλτα από το Χωριάτικο στον Άγιο Δημήτριο. Εκεί μάθαμε πως στα νότια αγαπάμε πολύ το κέικ, αφού φεύγουν περίπου 20 διαφορετικές γεύσεις κέικ την ημέρα. Άλλοι δυνατοί κωδικοί που προτιμούμε, είναι τα γλυκά πίτες (πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, γιαουρτόπιτα και τα ταψιού) με κατανάλωση 30- 35 την ημέρα, οι τάρτες με 20 την ημέρα και φυσικά τα γλυκά σε μπολάκια (40 την ημέρα) που έχουν για leader τους το bueno.

6. Πόσα club sandwiches καταβροχθίζουμε σε 7 ημέρες;

Σύμφωνα με την ομάδα του Rumors οι νότιοι καταναλώνουμε γύρω στα 220 club sandwich την εβδομάδα την περίοδο της Άνοιξης. Όταν ανοίγει πιο πολύ ο καιρός, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για εκείνους αφού μετά την παραλία ονειρεύεσαι ένα χορταστικό σνακ με θέα θάλασσα.

7. Πόσες βάφλες απολαμβάνουμε;

Ε ναι!  Τους φουλ μήνες, που ξεκινούν από τέλη Μάρτη και μετά, καταναλώνουμε στο Waffle House 1200 βάφλες μόνο τα Σαββατοκύριακα και περίπου 2000 βάφλες τις καθημερινές (πριν βιαστείς, τα βαφλάκια είναι μέσα στους αριθμούς, αλλά τα προτιμούν όσοι παίρνουν take away). Όσο για την πρώτη σε προτιμήσεις γεύση που καταναλώνουμε; Bueno, με 30 kg  κατανάλωσης την ημέρα!

8 Πόσα υγρά παίρνουμε για το ηλεκτρονικό μας τσιγάρο;

Μόδα, τάση για πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Όπως και να έχει οι υπεύθυνοι της αλυσίδας ηλεκτρονικού τσιγάρου alter ego μάς είπαν πως καταναλώνουμε 2 μπουκαλάκια των 10ml υγρών την εβδομάδα και έτσι περίπου 8 μπουκαλάκια τον μήνα.

9. Πόσα φάρμακα και βιταμίνες καταναλώνουμε;

Παραμένουμε στο ίδιο healthy mood και ο κ. Μορφόπουλος του φαρμακείου Placebo τονίζει πως όλο και λιγότεροι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα όπως και ότι το κοινό έχει στραφεί περισσότερο στις βιταμίνες και τα παραφάρμακα. Τα μεγάλα φαρμακεία έχουν μία αναλογία 70%- 30% (φάρμακα- παραφάρμακα), με τους νότιους (και όχι μόνο) να αποφεύγουν την αλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων.

10. Πόσο τρώει ένα "νότιο" κατοικίδιο;

Επισκεφθήκαμε το Pet City Γλυφάδας και ρωτήσαμε πόση τροφή καταναλώνουν οι τετράποδοι φίλοι μας ή τουλάχιστον πόση τους αγοράζουμε εμείς. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, Παναγιώτης, είπε πως μιλάμε για μία ποσότητα των 1200- 1500 συσκευασιών τροφών την εβδομάδα, με τις γάτες να καλύπτουν το 25% της κατανάλωσης.

11. Tι παιχνίδια χαρίζουμε στα παιδιά μας;

Το εντυπωσιακό που μάθαμε από το κατάστημα παιχνιδιών Toysland στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, είναι ότι τα αγόρια θεωρούνται πιο καταναλωτικά όσον αφορά το παιχνίδι σε σχέση με τα κορίτσια. Γι’ αυτό μάλιστα έχουν «κερδίσει» και στην ποικιλία των προϊόντων. Ίσως παίζει το ρόλο του και το γεγονός ότι τα αγόρια παίζουν και μέχρι μεγαλύτερη ηλικία, συγκριτικά με τα κορίτσια. Η πρώτη και σταθερή εταιρεία σε προτιμήσεις και πωλήσεις είναι η Lego.

12. Τι ποτά προτιμάμε εδώ στο νότο;

Στα δέκα ποτά στο Mosaiko, τα πέντε θα είναι cocktail και από τα υπόλοιπα 5 ποτά, τα δύο θα είναι μπύρες. Το καλοκαίρι το ουίσκι αντικαθίσταται από το ρούμι και τη βότκα και η μπύρα παραμένει σταθερή, δροσιστική αξία.

blog comments powered by Disqus