FUN

FUN

Το Nou-Pou κάνει έναν ανοιχτό διάλογο με τους βόρειους φίλους του. Αλήθεια οι δικοί σου τι λένε;

5 πράγματα που σκέφτονται οι βόρειοι για τους νότιους

Έχεις μεγαλώσει στα νότια, πήγες σχολείο κάπου εκεί, έκανες τους πρώτους φίλους σου σ’ ένα παιδικό party στο παλιό Pamela’s (δίπλα από το Δημαρχείο της Βούλας) και πήγαινες για ποδήλατο- παιχνίδι στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα. Όσο μεγάλωνες όμως, ο κύκλος των φίλων άνοιγε μέχρι που έφτασε στα βόρεια προάστια και τότε ξεκινήσε ο “διάλογος”.

1. "Δεν “ξεκολλάς” εύκολα από τα νότια"

True story. Οι νότιοι δεν πάνε εύκολα ούτε στο κέντρο, παρά μόνο αν έχουν εντοπίσει κάποιο καλό εστιατόριο και θέλουν να δοκιμάσουν το φαγητό του. Αν και το χειμώνα, αναζητάς λίγο το βουνό. Οπότε μία Κυριακάτικη βόλτα στην Κηφισιά, θα την πας! Το Σάββατο παραμένει πιστό στη Μεταξά και την Κύπρου.

2. "Όλοι οι νότιοι είστε ίδιοι"

Όταν κατεβαίνει για καφέ και βλέπει γυαλί καθρέφτη, κοντομάνικο all season, γενικά καλοκαιρινό ντύσιμο no matter- και no weather- what, συνδυασμένα με solarium και συγκεκριμένες επώνυμες τσάντες έχει ένα δίκιο. Αν και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, το συγκεκριμένο look, ευτυχώς για κάποιους, τείνει να εκλείψει και να επικρατήσει το “Αντι-Γλυφάδα” και από τους ίδιους τους γνήσιους νότιους.

3. "Πότε είπες ότι ξεκίνησες τα μπάνια στη θάλασσα;"

Και κάθε χρόνο το ρωτούν με την ίδια απορία! Τι να τους πεις όμως όταν φορούν το ζακετάκι μέχρι τα τέλη Μαϊου;

4. "Δε μπορείτε να συνηθίσετε τη ζωή στα βόρεια"

Επίσης true story- stories. Όταν μία βόρεια ερωτευτεί έναν νότιο και ζήσουν ευτυχισμένοι στο σπίτι της στα βόρεια- αν θέλεις, φέρε και τούμπα τα δύο φύλα- τότε εκείνος θα νιώθει πάντα ένα «ξερίζωμα» μέσα του. Του λείπουν- εκτός από τους φίλους που άνετα μπορεί να συνεχίσει να βλέπει- τα Σαββατοκύριακα στη Βουλιαγμένη κι εκείνες οι ατελείωτα, χαλαρές βόλτες στη Μεταξά. Επομένως ναι, δύσκολα συνηθίζουμε την καθημερινότητα στα βόρεια, ακόμη και όταν μιλάμε για το Παλαιό Ψυχικό!

5. "Όλο νεόπλουτoι είναι εκεί κάτω"

Κάποτε έλεγαν πως “βου-που” σημαίνει βαθύπλουτοι και “νου-που” νεόπλουτοι. Ίσως να είχαν και δίκιο, αν σκεφτεί κανείς ότι στα νότια προάστια ήταν οι εξοχικές περιοχές και όχι οι παραδοσιακά “πλούσιες”. Ήταν χωράφια μέχρι όταν ήμασταν παιδιά και δύσκολα έβλεπες αυτοκίνητο. Πόσο μάλλον Ferrari και κάθε είδους jeep. Αυτή λοιπόν η αίσθηση έχει μείνει “ζωντανή”. Σε κάποιες περιπτώσεις και βάσιμη.

Για εσένα, αγαπημένε βόρειε φίλε μου

Ναι ΟΚ, μπορεί να κάνουμε λίγο skip στο κέντρο και στα βόρεια προάστια όταν συζητάμε τι θα κάνουμε το Σάββατο το βράδυ (και κυρίως τις καθημερινές μετά τη δουλειά που τα νότια προάστια φαντάζουν σαν όαση χάρη στην ησυχία κι απόστασή τους από τη βαβούρα), μπορεί να έχουμε ένα δικό μας νότιο στιλ και να φοράμε τη χαβαγιάνα για παραλία από τον Απρίλιο, αλλά όλοι οι βόρειοι φίλοι μας αναγνωρίζουν τα όμορφα σημεία και τα ακόμη πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα, το ότι η θάλασσα έχει λίγο ανοίξει το μυαλό και την οπτική μας, μας κάνει χαρούμενους και φευγάτους, ρομαντικούς- ή έστω συναισθηματικούς- αφού έχουμε συχνά την επαφή με τη θαλασσινή αύρα και τέλος πάντων ξέρεις κάτι; Εδώ κάνει πάντα ζέστη.

blog comments powered by Disqus