ΚΑΦΕΣ

ΚΑΦΕΣ

Για να γίνει μια αξία διαχρονική, πρέπει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Το Rumors έχει κάνει πέντε και τα έχει κάνει πολύ επιτυχημένα.

5 χρόνια Rumors, 5 λόγοι να το αγαπάμε

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που είδα τα αδέρφια Αγγελίδη να στέκονται σε αυτή τη μικρή μεριά της Βουλιαγμένης, σχετικά προβληματισμένοι ακόμα για το αν το εγχείρημά τους θα είχε επιτυχία. Αν έδειχναν αγχωμένοι; Φυσικά και όχι. Δεν νομίζω να έχω δει ποτέ τον Άγγελο και την Άννυ να εξωτερικεύουν ένα τέτοιο συναίσθημα. Ήταν πιο πολύ σε μία έκσταση για μια νέα ζωή που ξεκινούσε μπροστά τους. Μια ζωή που στα πέντε πρώτα χρόνια της αποδείχτηκε πολύ όμορφη, για εκείνους και εμάς που βρισκόμαστε συχνότερα ή σπανιότερα σε ένα από τα τραπέζια του Rumors.

Το Rumors έμελλε να γίνει ορόσημο για τη Βουλιαγμένη. Έμελλε να γίνει το μαγαζί στο οποίο θα πετύχεις τους φίλους σου, θα δεις να κάνουν check-in γνωστοί σου, θα προτιμήσεις ακόμα κι αν δεν μπορείς να βρεις τραπέζι ούτε για πλάκα. Το Rumors είναι η πρώτη σκέψη να πας έναν φίλο σου που δεν μένει νότια για καφέ, είναι η πρώτη σκέψη να πας έναν νότιο φίλο σου για καφέ.

Το Rumors γιορτάζει σήμερα τα πέμπτα του γενέθλια. Και μπορεί η μέρα να μην είναι άκρως καλοκαιρινή αλλά για τους Νότιους αυτό το μαγαζί είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι, με τη λιακάδα, με τη θάλασσα, ό,τι εποχή κι αν είναι, όσο κρύο κι αν κάνει.

Ας δούμε πέντε μικρούς αλλά σημαντικούς λόγους που ευχόμαστε σήμερα στο Rumors.

Α) Είναι εκεί που θα θέλαμε να είναι το σπίτι μας

Ένα υπέροχο σπίτι με μια βεράντα στον κόπλο της Βουλιαγμένης. Εντάξει, τώρα θα χαμογελούν εκείνοι με τα σπίτια πάνω από το Rumors και τα άλλα καταστήματα της περιοχής αλλά η οπτική από το ξύλινο (Δρακάτος εγγύηση) ντεκ του Rumors είναι απλά αξιοζήλευτη. Και ικανή να κοσμίσει κάθε ένα Instagram προφίλ που τυγχάνει να βρίσκεται στα τραπέζια του.

Β) Rumors σημαίνει οικογένεια

Όχι μόνο για το γεγονός ότι είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Πιο πολύ γιατί για τους Νότιους που ανταμώνουν εκεί, είναι κάθε φορά σαν μια οικογενειακή συγκέντρωση. Κι ακόμα κι αν κάποιος εκτός αυτής της μεγάλης νότιας οικογένειας δυσανασχετεί με αυτή την πρόταση, για εκείνους που νιώθουν ότι κάθε Κυριακή κάνουν στο Rumors ένα μικρό reunion, είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Γ) Η κουζίνα του είναι κανονική, όχι καφετέριας

Ο μόνος φόβος κάθε φορά που γίνεται ένα τέτοιο εγχείρημα στα Νότια, είναι ότι η κουζίνα θα είναι – πώς να το πω κομψά – καφετέριας. Το Rumors κατάφερε μέσα στα χρόνια να βρει τα πατήματά του ως προς τις θεματικές βραδιές, να δει τι είναι αυτό που ταιριάζει στον κόσμο του και κάθε φορά να προσφέρει ένα μενού που όχι απλά ικανοποιεί αλλά θεωρείται πρωταθλητής στη λίγκα του.

Δ) Ήταν πάντα μπροστά από τα trend, δεν τα ακολούθησε

Είμαστε λίγο περίεργοι σε αυτό στα Νότια. Αντιγράφουμε, ακολουθούμε, κοπιάρουμε. Δεν είμαι τόσο αντίθετος σε αυτό αν το κάνεις δημιουργικά. Αλλά έχω κάθε δικαίωμα να αποθεώνω εκείνους που στάθηκαν πιονέροι ακόμα και σε κάτι τόσο ασήμαντο για το γενικό σύνολο όπως η διασκέδαση. Πρώτοι στις θεματικές βραδιές, πρώτοι στα ολοήμερα events, πρώτοι ακόμα και στα social μέσα από τα accounts τους.

Ε) Έχει το πιο ωραίο club που έχεις φάει

Το έγραψα αρκετά παλιότερα και στο Oneman.gr για αυτό το club. Το μόνο club που θα παραδεχτώ στη ζωή μου, το μόνο club που καταδέχομαι να φάω από τότε που πέρασα τα τριάντα. Και το ξέρω ότι είναι σχεδόν βλασφημία να γράφω έναν τέτοιο λόγο σε ένα τέτοιο άρθρο αλλά α) μπορώ και β) αυτό το club έχει ξεπεράσει τα όρια του μύθου του και αξίζει μια θέση σε κάθε λίστα.

Πέντε λόγοι από εμάς και δεκάδες άλλοι από όλους εκείνους που το τιμούν κάθε τόσο με την παρουσία τους.

Χρόνια πολλά Rumors, να τα χιλιάσεις

blog comments powered by Disqus