ΚΑΦΕΣ

ΚΑΦΕΣ

Όπως συνηθίζει το μέρος που θα βρεις -ίσως- τον καλύτερο καφέ στα νότια προάστια δεν είναι από αυτά που πέφτουν το μάτι σου. Δεν τους λένε τυχαία κρυμμένους θυσαυρούς. Ένας από αυτούς είναι και το Subito, το espresso bar που αποτελεί εδώ και χρόνια το συνώνυμο της ποιότητας στη Γλυφάδα.

Έναν espesso και.. Subito

Όταν ακούς "Γλυφάδα για καφέ" ενδεχομένως να σκέφτεσαι το τραγούδι του Δάντη. Οπότε σκέφτεσαι λάθος και σε παρακαλούμε να συμμορφωθείς. Πάμε πάλι: όταν ακούς "Γλυφάδα για καφέ" θα θυμάσαι τις ένδοξες ημέρες της Ζησιμοπούλου. Ή την περατζάδα στην Κύπρου. Ή τις πολλές επιλογές που έχουν ανοίξει πλησίον της πλατείας Εσπερίδων, στην Νυμφών και στη Λαοδίκης. Φαντάζεσαι κόσμο και χαμό.

Όχι ότι ο κόσμος και ο χαμός είναι πάντα κάτι κακό. Ή πάντα κάτι καλό.

Για αυτούς που προτιμούν τις "αποδράσεις" και απολαμβάνουν την καλή ποιότητα υπάρχει το Subito. Βρίσκεται εδώ και χρόνια σε στρατηγικό σημείο ένα δρόμο κάτω από το Gym Tonic και την NIKE στη Βουλιαγμένης. Μια ανάσα από το Holmes, δύο μαγαζιά δίπλα από το Bourbon.

Εκεί σ' έναν ήσυχο και πράσινο δρόμο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να δοκιμάσεις το νόστιμο μενού, να ευχαριστηθείς τον χυμό σου. Αν και εν αρχή είναι ο καφές. Οι λάτρεις του είδους θα το αποθεώσουν. Θα εντυπωσιαστούν από τις γεύσεις και τα αρώματα.

Όσοι θέλουν να βάλουν και κάτι στο στόμα τους θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέρουσες προτάσεις για σάντουιτς (με προσούτο, με μπρεζάολα, με σολωμό, με απάκι και πάει λέγοντας), για σαλάτες, μπρουσκέτες και πρωινά με αυγό.

Σήμα κατατεθέν και η ποικιλία των χυμών. Πέρα από τις πιο κλασσικές επιλογές υπάρχουν και 14 συγκεκριμένες προτάσεις. Όπως για παράδειγμα το μάνγκο, ανανά, γκρέιπφρουτ ή το τζίντζερ, σέλερ, μήλο, πορτοκάλι.

Ο κατάλογος και η ποιότητα που τον συνοδεύει είναι ο ένας λόγος να επισκεφτείς το Subito. Είτε θέλεις να καθίσεις, είτε να παραγγείλεις και να συνεχίσεις το δρόμο σου. Ο άλλος έχει να κάνει με το γιατί να πας. Το συγκεκριμένο σημείο είναι και κοντά και μακριά. Για αυτό και θα δεις πολλά επαγγελματικά ραντεβού. Θα δεις όμως και ανθρώπους που απλά θέλουν να κάνουν μια απολαυστική στάση. 

Subito espresso bar & panini: Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα

blog comments powered by Disqus