KIDS

KIDS

Δημιουργικότητα, κίνηση, δράση, έμπνευση, χαμόγελα, ενθουσιασμός, υπερηφάνεια. Αυτά και πολλά ακόμα νιώθει ένα παιδί που κάνει μία ή περισσότερες δραστηριότητες στον πολυσυλλεκτικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης MyPlayce!  Eίναι μία εμπειρία που όλα τα παιδιά προσχολικής και όχι μόνον, ηλικίας πρέπει να αποκτήσουν!

MyPlayce: Μπήκαμε στον μαγικό κόσμο των παιδιών

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα για το πώς ένιωσα –ως γονιός και ως παιδί που θα ήθελα να είμαι- μπαίνοντας στο My Playce:  Είναι κυριολεκτικά ο μαγικός  παραμυθένιος κόσμος των παιδιών!  Και γι’ αυτό ενθουσιάστηκα και σαν γονιός και ως παιδί (αυτό που κρύβω μέσα μου). Ζήλεψα και λίγο γιατί δεν υπήρχαν παλιότερα τέτοιες επιλογές για μας αλλά υπάρχουν ευτυχώς για τον γιο μου.

Πέρα όμως από ζήλιες και συναισθηματισμούς, το My Playce  είναι η κορυφαία  επιλογή των γονιών που αναζητούν ένα πολυσυλλεκτικό κέντρο παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης.

Πρώτα από όλα περνώντας το κατώφλι  ενός My Playce (υπάρχουν στο Νέο Ψυχικό, την Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Παλλήνη, Κολωνάκι) εισέρχεσαι σε έναν  υπέροχο και παράλληλα μοντέρνο και πρακτικό, όπου όλα είναι φτιαγμένα στα μέτρα και τα σταθμά των παιδιών.

Στα My Playce υπάρχει μία απίστευτη ποικιλία από δραστηριότητες  για παιδιά από 10 μηνών έως και 8 ετών ενώ τα τμήματα έχουν το πολύ  8 άτομα και χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία. Αν το παιδί είναι μικρότερο από 3 ετών συμμετέχουμε και εμείς οι γονείς μαζί του.  Αξίζει να σας πω ότι πάντα προηγείται ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα για καθεμία από τις δραστηριότητες που θέλει να κάνει το παιδί.   

Και ας έρθουμε τώρα στις δραστηριότητες που είναι πολλές και ανανεωμένες:  Οι μικροί πρωταθλητές που μυούνται στα αθλήματα, ο Χορός, το Θεατρικό  Παιχνίδι, οι Μικροί Συνθέτες που μαθαίνουν τα μυστικά της μουσικής, οι  Μικροί Πικάσο που αρχίζουν να εκφράζονται με χρώματα,  το Fairytale time (από 3-6 ετών), ένα πρόγραμμα που  συνδυάζει ευφάνταστα παραμύθια, κουκλοθέατρο και τραγούδια, το Art Room (από 5-7 ετών ) που τα εισάγει στο χώρο της τέχνης μέσα από την μελέτη της τεχνοτροπίας διάφορων ζωγράφων και οι Μ. Αρχιτέκτονες (Arkki) (από 4-8 ετών), που γίνεται σε συνεργασία με την ΑΚΤΟ, με τους παιδαγωγούς αρχιτέκτονες να βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τις κλίμακες, να κατασκευάσουν και να βελτιώσουν την αντίληψη του χώρου.

Ενώ είναι σημαντικό ότι πολλές από τις δραστηριότητες του My Playce  απέκτησαν ήδη από πέρσι  και μεγαλύτερα τμήματα. Όπως π.χ. Το Music& Art ή Οι Μικροί Σκούφοι που πλέον αφορούν ηλικίες έως και 7 ετών.  Και όχι μόνον αυτό αλλά δημιουργήθηκαν και τμήματα ειδικά για μεγαλύτερες ηλικίες όπως είναι τα Robotix Labs με πειράματα ρομποτικής για παιδιά από 5 έως 8 ετών – ο γιος μου ξετρελάθηκε!- και το τμήμα Μικροί Επιστήμονες όπου τα παιδιά πειραματίζονται με τη Φυσική και τη Χημεία. Η προσθήκη των λίγο μεγαλύτερων παιδιών έγινε μετά από αναγνώριση των αναγκών και των θέλω παιδιών και γονιών. Άλλωστε και ο δικός μου γιος μου ζήτησε να συνεχίσει. "Ήταν μια αναπόφευκτη θετική εξέλιξη'" αποκαλύπτει  ένας από τους ιθύνοντες νόες της ιδέας που λέγεται MyPlayce, η Κωνσταντίνα Μαυρομμάτη.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα νέα τμήματα που μας έκαναν να ενθουσιαστούμε οικογενειακώς! Όπως το Cooking & Art μια δραστηριότητα που συνδυάζει ένα «ταξίδι»  σε μία χώρα με συνταγές και κατασκευές και το Fairytale time όπου γίνεται δραματοποίηση παραμυθιών και κατασκευές!

Επιπλέον όπως μας μαρτύρησε η Κωνσταντίνα «διευρύναμε τους τρόπους και τα τμήματα όπου τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικά μετά από απαίτηση των γονιών».

Έτσι στο τμήμα «Μικροί & Ανεξάρτητοι», ένα τμήμα προετοιμασίας για το προνήπιο όπου έχουν μεταξύ 9.30-1.30, τα αγγλικά έχουν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο από πριν. Δύο ακόμα τμήματα στα οποία τα παιδιά εξασκούνται στα αγγλικά είναι το English Show time όπου συνδυάζουν το θεατρικό παιχνίδι με την  ξένη γλώσσα, και το Art in English όπου η Ζωγραφική ταιριάζει με τα Αγγλικά! Και όλα αυτά επεκτείνοντας τα τμήματα μέχρι την ηλικία των 8 ετών!  Αυτό λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς τα παιδιά  δεν θα χρειαστεί, λόγω ηλικίας, να φύγει από το My Playce.  

Άλλωστε όπως ο γιος μου, έτσι και όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στα My Playce δε θέλουν να φύγουν αφού μπορούν σε ένα περιβάλλον ασφαλές και χαρούμενο, να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αναπτυχθούν καλλιεργώντας τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Σ’ αυτό βοηθάει σε απόλυτο βαθμό η  ομάδα του My Playce που αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό και έμπειρους συνεργάτες που θέτουν ως βασική προτεραιότητα την ανάδειξη των δεξιοτήτων και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

«'Όλοι οι παιδαγωγοί μας είναι εξειδικευμένοι σε αυτό που διδάσκουν. Είναι δηλαδή επαγγελματίες (π.χ. ζωγράφοι, αρχιτέκτονες) που είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενό τους. Επιπλέον είναι εξειδικευμένοι για να το διδάσκουν σε μικρές ηλικίες. Και, πάνω από όλα, έχουν χημεία με τα παιδιά και τους γονείς», θα τονίσει η Κωνσταντίνα.

Ειδική αναφορά χρειάζεται να γίνει στα δημοφιλή εργαστήρια του my playce, όπως εργαστήρια κεραμικής αλλά και θεματικά (για το Halloween με κολοκύθες, για τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες κ.α.), τα οποία πραγματοποιούνται ιδιαίτερα τα Σάββατα. Σε ό, τι αφορά τις συνδρομές υπάρχει η επιλογή της μηνιαίας αλλά πιστέψτε με οι περισσότεροι γονείς προτιμούν την τρίμηνη, βλέποντας τα παιδιά τους τόσο ευτυχισμένα, χαρούμενα και δημιουργικά. 

Η Κωνσταντίνα Μαυρομμάτη μαζί με τις συνιδρύτριες και τους συνεργάτες του My Playce κάθε χρόνο υπόσχονται και τηρούν την διαρκή δημιουργική ανανέωση των προγραμμάτων τους. "Ψάχνουμε πάντοτε το τι καινούργιο μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά. Όπως και τι μπορούμε να βελτιώσουμε στα προγράμματα που έχουμε ήδη. Πίσω από κάθε δραστηριότητα κρύβονται αρκετές ώρες έρευνας και συζήτησης".

Αν πάλι, σαν γονείς, ανησυχείτε για συμπεριφορές των γονιών σας, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα My Playce  προσφέρουν είτε ατομικές είτε ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, και υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Ο υπέροχος κόσμος των MyPlayce βρίσκεται σε 5 σημεία στην Αττική:  

  • MY PLAYCE PSYCHICO: Αδριανείου 44, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210 6727 630, psychico@myplayce.gr

  • MY PLAYCE ERITHREA: Εκάλης 37, Ερυθραία,  τηλ.: 210 8076 110, erithrea@myplayce.gr

  • MY PLAYCE GLYFADA: Ελ. Βενιζέλου 32, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9601 365, glyfada@myplayce.gr

  • MY PLAYCE KOLONAKI: Δεινοκράτους 85, Κολωνάκι, τηλ.:  211 2159 454, kolonaki@myplayce.gr

  • MY PLAYCE PALLINI:  Λ. Μαραθώνος 130, Παλλήνη,  τηλ.: 210 6667 540, pallini@myplayce.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site του My Playce

blog comments powered by Disqus