ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική

Έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών, ο γνωστός DJ και παραγωγός, Robert Miles, ο άνθρωπος που μας είχε χαρίσει ένα από τα πιο πολυπαιγμένα χιτάκια των 90's, το Children.

O Robert Miles του "Children" της εφηβείας μας δεν είναι πια εδώ

Λίγες μόλις ημέρες από το κείμενο μας με τα 27 θρυλικά house και dance χιτάκια του παρελθόντος*, ένας από τους μουσικούς που μας χάρισε ένα από αυτά έφυγε από τη ζωή.

Ο Ιταλός DJ Robert Miles, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρισκόταν στην Ίμπιζα της Ισπανίας όπου ήταν μουσικός παραγωγός σε έναν σταθμό. Η είδηση του θανάτου του, που συνέβη χτες 9 Μαϊου - λόγω μιας μυστηριώδης ασθένειας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- έγινε γνωστή σήμερα.

Ο Miles- του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Robert Concinca - είχε εκδόσει 5 άλμπουμς, με σημαντικότερα της καριέρας του το Dreamland το 1996.Το ιστορικό Children πρωτοβγήκε το 1995 κι έγινε γρήγορα νούμερο 1 σε 12 χώρες. Έχει συμπεριληφθεί σε άπειρες λίστες με τα καλύτερα singles της εποχής.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, εμπνεύστηκε το Children όταν ο πατέρας του του έδειξε φωτογραφίες παιδιών που ήταν θύματα του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

 

*To Children το είχαμε συμπεριλάβει στην λίστα spotify με τα αγαπημένα μας dance και house τραγούδια από τα 90's. 

 

blog comments powered by Disqus