LOCAL HEROES

Local heroes

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας γνήσιος Νεοσμυρνιώτης, ένας γνήσιος πρωταθλητής

Μικαέλα Θεοφίλου

Γέννημα θρέμμα της Νέας Σμύρνης ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους κρίκους μας έδωσε ραντεβού στην ιστορική πλατεία της γειτονιάς του και μας μίλησε για την ζωή του πριν και μετά το χρυσό μετάλλιο.

HUMANS

Humans

Μουσείο Αφής: Ένα μουσείο όπου μπορείς να αγγίξεις τα πάντα

Πάμελα Λύτρα

Το Nou-Pou έκανε ποδαρικό στο ανακαινισμένο Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα, όπου συνάντησε για την ξενάγηση την Αντιπρόεδρο του Φάρου Τυφλών, κ. Γεωργία Ρουκουτάκη.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΩ

Ο Έλπις και η Δώρα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και προσφέρουν εθελοντικό έργο

Μαρία Πετροπούλου

Έχτισαν θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, σχολικές αίθουσες στην Καμπότζη και στο Βιετνάμ, καθώς και πηγάδι στο Σουδάν, που έδωσε σε χιλιάδες κατοίκους πρόσβαση σε καθαρό νερό. Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση, εμπνευστές του Dream.Travel.Live και του Wheeling2help, ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και προσφέρουν εθελοντικό έργο.

Κατερίνα Σάλτα, η Γλυφαδιώτισσα που είναι στο πλευρό των προσφύγων

Σάσα Μασούρα

Aνήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, η Κατερίνα Σάλτα είναι το κατάλληλο άτομο για να σου μιλήσει κατά του ρατσισμού και να σου εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι γεννημένος εθελοντής.

“Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ, Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ”.

SUCCESS STORIES

Success stories

Ο Γιώργος Ιατρίδης έφερε επιτέλους τα co-working spaces στα νότια προάστια

Κώστας Τζούνας

Τα δυο πλήρως εξοπλισμένα business centers που έχει δημιουργήσει σε Άνω Γλυφάδα και Ελληνικό γέμισαν σε χρόνο dt. Αποδεικνύοντας ότι μια χαρά διάθεση για επιχειρηματικότητα υπάρχει εδώ στο νότο. Το μόνο που, προφανώς, έλειπε είναι κάπου να στεγαστεί.

INTERVIEWS

Interviews

Νίκος Πολιτάκος: Ο Indian-ος Chef που απογειώνει το Sushi

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Ο Νίκος Πολιτάκος είναι ο σεφ που θα σ’ έκανε να φας sushi, ακόμη κι αν δεν τρως ρύζι. Μίλησε στο Nou-Pou.gr για την κουζίνα του, τη μηχανή του και το Μ/Υ Dragon, το 40μετρο σκάφος που είναι αραγμένο στην Μαρίνα Αλίμου και στο οποίο περνάει τα καλοκαίρια του, κάνοντας τι άλλο; Μαγειρεύοντας.

Νικόλαος Μαλλιάρας, ο καθηγητής πανεπιστημίου πίσω από τα εκπαιδευτήρια με την 60χρονη ιστορία

Πάνος Κοκκίνης

Ο Γενικός Διευθυντής των Νέων Εκπαιδευτήριων Γ. Μαλλιάρα στον Άλιμο μας μιλάει για τη μακρά πορεία τους στο χρόνο και τη σημασία του να προσφέρεις σε μαθητές (και γονείς) εμπειρίες και βιώματα πολιτισμού, παιδείας και αγωγής.

MY NOU-POU

My Nou-Pou

Είσαι Νεοσμυρνιώτης αν…

Κωστής Πιερίδης

Το πόσο Νεοσμυρνιώτης είσαι μπορέι να μετρηθεί και με το πόσες ώρες έχεις ξοδέψει στην πλατεία. Όμως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δεις πόσο βαθιές ρίζες έχεις σε μια από τις κοινωνικά ιστορικότερες περιοχές της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΩΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΑΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΙΚΑ.

PHOTO SAPIENS

Photo Sapiens

Η Μαριλένα φωτογραφίζει την ψυχή του σπιτιού σου

Σπύρος Θεοχάρης

Sapiens στα Λατινικά σημαίνει σοφός. Αλλά sapiens ήταν και το είδος των ανθρώπων που επιβίωσε. Οι Photo Sapiens είναι οι δικοί μας σοφοί φωτογράφοι, αυτοί που επιβίωσαν στην κρίση της φωτογραφίας και συνεχίζουν να κάνουν εκείνο που αγαπούν.

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΣΜΟΣ

Απόδημος Νοτισμός