ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Πάμε Κέντρο

Ένα bar βγαλμένο από την Ιταλία στη δεκαετία του 1960 άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας. 

Βγάλαμε κι εμείς το «καπέλο» στο Borsalino

Για όσους δεν γνωρίζουν, το  «Borsalino» είναι δράμα μυστηρίου του 1970 με τους Ντελόν και  Μπελμοντό. Είναι επίσης, και μια από τις αγαπημένες ταινίες των Γιάννη Κοροβέση, Μάκη Παπαδάτο, Άρη Βασιλόπουλο και Νικόλα Τσαμπρό. Αυτοί είναι και οι δημιουργoί του Borsalino bar στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως και η ταινία, έτσι και το Borsalino bar βρίσκεται σε μια άλλη εποχή από αυτή που ζούμε τώρα. Διακόσμητικές αναφορές και μουσική που θυμίζει την Ιταλία του 1960, καθώς και η σαφή σύνδεση με την περίφημη εταιρεία καπέλων, Borsalino, το all-day bar στην οδό Κολοκοτρώνη έχει όλες τις προοπτικές ώστε να γίνει το στέκι σου. Καθαρά ποτά, ήρεμη και στην ένταση που πρέπει μουσική αλλά και ένα μεγάλο bar είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και στο κέντρο. Είτε αποφασίσεις να το επισκεφτείς για early drinks, είτε θελήσεις να πας το κορίτσι σου για να τις μάθεις τα καλά μαγαζιά του κέντρου, το Borsalino bar  μπορεί να σταθεί στο ύψος του. Εξ’ άλλου, έχει ιστορία κι ας μην έχει ανοίξει πολύ καιρό τις τζαμαρίες του.

Όμως τι λιγότερο θα μπορούσες να περιμένεις από ανθρώπους που έχουν ως μότο του καταστήματος το «Hat’s off to fine spirits»; Χτυπάει λίγο φλέβα αυτό, καθώς σκοπός δικός τους (όπως και δικός μας) είναι η απόλαυση δροσερών και γευστικών ποτών και φαγητών δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα και την εντοπιότητα της Μεσογείου.

Ξεκινώντας λοιπόν, από τα τάπας που παίζουν ανάμεσα σε ελληνικό, ιταλικό αλλά και ισπανικό ταμπλό, ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα κάνει τα μαγικά του, τα οποία και αναμένουμε μέσα στον μήνα. Συνεχίζοντας με την λίστα κρασιών με ελληνικές αλλά και ξένες ετικέτες, η Γιοβάνα Λύκου κάνει τα δικά της. Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό –για εμάς- κομμάτι όμως, το έχει αναλάβει ο Σταμάτης Σταματιάδης, υπό την εποπτεία του Γιάννη Κοροβέση, και αυτό είναι το bar. Εκεί θα βρεις μια αρκετά μεγάλη λίστα κοκτέιλ η οποία έχει ως πρωταγωνιστικό συστατικό το πορτοκάλι.  

Λέγεται πως το μενού των ποτών θα αλλάζει κάθε τρεις μήνες, ενώ αλλαγές στο μενού του φαγητού θα γίνονται ανά  δέκα ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, η μουσική μοιάζει να μένει σταθερή και να κινείται ανάμεσα σε soul και jazz από όλο τον κόσμο υπό την επιμέλεια του Γιάννη Στεφανάκου.

Βάλε λοιπόν, τα καλά σου, το πιο ωραίο σου καπέλο και σπεύσε στο Borsalino να δοκιμάσεις ένα από τα signature cocktails που σου προσφέρει. Το Bossa per Due, με βότκα και φιστίκι Αιγίνης, το Sleepwalk, με reposado τεκίλα και γλυκό βερμούτ, αλλά και το προσωπικό μου αγαπημένο, Besos de Tequila με reposado τεκίλα και grapefruit soda, σε περιμένουν.

Κεντρική φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα

blog comments powered by Disqus