ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Πάμε Κέντρο

Η φάση είναι exotica με Χαβανέζικη μουσική (και πουκάμισα) και κροκόδειλο σε burger. Αρκεί να ανέβεις στον Κεραμεικό.

Big Kahuna, εκεί όπου μπορείς να δοκιμάσεις burger με κροκόδειλο

Σε μια παλιά αποθήκη στον Κεραμεικό, βρίσκεται το πιο εξωτικό νησί του κόσμου. Ξέρεις, εκείνο με τα λουλούδια, τις μελαμψές κοπέλες με τις ψάθινες φούστες και όλα τα μαυρισμένα αγόρια με τη σανίδα του σερφ και τα γεμάτα άμμο μαγιό τους. Ή κάτι παρόμοιο με αυτό.

Σε μια παλιά αποθήκη λοιπόν, βρίσκεται μια μικρή Χαβάη. Η μόνη διαφορά τους με το νησί είναι πως στο μεν δεν έχει θάλασσα ενώ στο δε, δεν έχει τόσο ωραίο φαγητό. Κάπως έτσι, το Big Kahuna βρήκε στέγη και δημιούργησε έναν από τους πιο κρυμμένα ωραίους χώρους της Αθήνας με εξαιρετικό φαγητό και τα πιο διασκεδαστικά cocktails που έχεις πιει ποτέ σου.

Μπαίνοντας μέσα, αντικρίζεις μια καντίνα γεμάτη φοινικόφυλλα και bamboo. Αυτή είναι η ανοιχτή κουζίνα της που δεν περιέχει απλά τα burgers, τα κυρίως πιάτα και τα ορεκτικά, αλλά περιέχει και μια ομάδα με χαβανέζικα φλοράλ πουκάμισα που κάνουν τα μαγικά τους.

Αριστερά σου, ένα μπαρ και στον υπόλοιπο χώρο τραπέζια και μερικό σκόρπιο εξωτικό προσωπικό. Χαμόγελα και chill μουσική για να μπεις στο κλίμα το νησιώτικο (όχι το δικό μας, το άλλο) μέχρι την πρώτη γουλιά cocktail. Αυτό το cocktail δηλαδή, που θα σου κρατάει συντροφιά μέχρι (και αφού) έρθει η σαλάτα. Εμείς δοκιμάζοντας την “Hawaiian Ahi Poke Salad” με φρέσκο φιλέτο τόνου, αποφασίσαμε πως δεν φτάνει μόνο ένα ποτό και συνεχίσαμε ακάθεκτοι.

Βλέπεις, οι Kahuna Bros, Στέφανος Στεφανίδης και Δημήτρης Μπαλιάν έχουν στήσει τη δική τους exotica φάση, που αν δεν είχες την τύχη να δοκιμάσεις στο Burger Fest ’16, δεν θα περίμενες ποτέ να βγάζει νόημα (και καλό φαγητό). Αφενός γιατί σιγά μη δοκίμαζες burger με κροκόδειλο αν δε σου έλεγε κάποιος ότι αξίζει να το φας (και φυσικά ότι θα το αποζητάς μετά) για να μην αναφερθώ καλύτερα στο burger με τον αστακό.

Ένα “The predator” για να το κρατήσουμε ζωντανό (γενικά, όχι τον κροκόδειλο), αφού είναι το πιο ιδιαίτερο burger που θα δοκιμάσεις ποτέ σου, γιατί όλη τη δουλειά την κάνει το patty από φιλέτο κροκόδειλου. Κι ένα “Kung Pao” με steamed buns, τραγανή πάπια και τηγανητά noodles γιατί ποιος επιλέγει το blank angus (εμείς πάντως επιλέξαμε και το μοσχάρι); Όλα αυτά σε μια τιμή που δεν περίμενες ότι θα αντικρίσεις. Γιατί έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε πως το να δοκιμάζεις ιδιαίτερα πιάτα είναι πολυτέλεια. Έρχονται όμως οι bros να σου εξηγήσουν πως αυτό είναι απλά μια ασυναρτησία της Αθηναϊκής νοοτροπίας.

Κάπως έτσι λοιπόν, σ’ ένα πάτωμα που μοιάζει με άμμο, μια κουζίνα που μοιάζει με καντίνα στη Χαβάη και μερικές ρετρό σανίδες του σερφ, οι Kahuna Bros κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία στον χώρο της εστίασης, το λαϊκό γκουρμέ. Δυο εντελώς αντίθετες έννοιες που αποτέλουν την απόλυτη ευτυχία.

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός (Τηλ. 210 5244100) 

Κεντρική Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος

blog comments powered by Disqus