ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Πάμε Κέντρο

Upupa Epops είναι η επιστημονική ονομασία του τσαλαπετεινού, ενός από τα πιο παραδοσιακά πτηνά της Ελλάδας και σε συνέχεια, της Ευρώπης. Τι σχέση έχει όμως ένας τσαλαπετεινός με τα Κάτω Πετράλωνα; Μια μαγική αυλή.

Upupa Epops: Ένας τσαλαπετεινός στα Κάτω Πετράλωνα

Πριν από περίπου ένα μήνα άνοιξε μια αυλή που δεν μοιάζει με καμία αλλή στα Κάτω Πετράλωνα (αφού στα Άνω, μην ξεχνάς ότι υπάρχει και ένας κύριος). Το Upupa Epops είναι ένα μαγαζί το οποίο φιλοξενείται σε ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του 1930 με χαμηλό ταβάνι και βελούδινα έπιπλα αντίκες. Φήμες λένε πως αυτά τα μικρά σπίτια, τα οποία στεγάζουν τώρα τον δικό μας τσαλαπετεινό έχουν φιλοξενήσει μέχρι και μπακάλικο παλαιότερα. Προσεγμένος χώρος, με υπέροχους πολυελαίους πάνω από την επτά μέτρων ξύλινη μπάρα τους και φυσικά, στην αυλή του, εκπληκτικό artwork και ένα αίσθημα οικειότητας, κάνουν το Upupa Epops να εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει το νέο σου στέκι.

 

Mornings.

A photo posted by Upupa Epops, The Bar. Athens. (@upupa_epops_the_bar) on

Η βιτρίνα της γιαγιάς σου, το πλακάκι μιας «παλιακής» ρετρό Αθήνας που δεν πρόλαβες να δεις και οι εραστές του τίποτα μπροστά από τον DJ, σε κάποιο τραπέζι στην αυλή, ή τον βελούδινο καναπέ στο δίπλα σπίτι, αλλάζουν για ακόμη μια φορά τα δεδομένα του να βγαίνεις στο κέντρο.  Γιατί ακόμη και αν δεν αγαπάς τα Πετράλωνα (γιατί δεν έχεις προλάβει, μη νομίζεις) το Upupa Epops σου δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσεις. Αρκεί να ανέβεις κέντρο.

 

Rainning day, mood on!

A photo posted by Upupa Epops, The Bar. Athens. (@upupa_epops_the_bar) on

Ας μιλήσουμε όμως σε μια γλώσσα που μπορούμε να συνεννοηθούμε. Την γλώσσα των signature drinks. Με την Μάρφη Μπαλή (μια εκ των τριών ιδιοκτήτων) του Upupa Epops να βρίσκεται πίσω από την μπάρα και την μεγάλη εμπειρία της τα τελευταία 12 χρόνια σε μαγαζιά όπως το Βabu Αu Rum, το Pere Ubu και το Cinco δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Τα δέκα signature αλλά και κλασικά cocktails ετοιμάζονται κάτω από στρατηγικά τοποθετημένα σποτάκια με υλικά που μπορούν να ικανοποιήσουν όλων των ειδών τους πελάτες και όχι μόνο εκείνους που ξέρουν μερικά πράγματα παραπάνω για τα μπαρ και το fine drinking. Μέσα από τα χέρια της Μάρφης λοιπόν, θα γευτείς φρούτα του πάθους και μαστίχα στο Liliko’i , θα καεί ανεπαίσθητα ο λαιμός σου με το σιρόπι tobacco στο Moroccan κι θα θυμηθείς τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια που τελείωναν με το σπιτικό παγωτό καϊμάκι σε μια γουλιά του The Long Purple. Μιλάμε για ταξίδια και ποικιλία γεύσεων εδώ, όχι αστεία. Σα να ήσουν και εσύ ένα είδος τσαλαπετεινού.

 

Pick your favourite.

A photo posted by Upupa Epops, The Bar. Athens. (@upupa_epops_the_bar) on

Επειδή όμως, η μουσική είναι βασικός γνώμονας στην επιλογή μαγαζιού σου όταν έρθει η ώρα να βγεις, καλό θα ήταν να σε ενημερώσουμε πως οι άνθρωποι του Upupa Epops χορεύουν σε ήρεμους ρυθμούς soul και funk έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες και να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους. Δηλαδή, μια κατάσταση win win. Ή μάλλον περισσότερα από δύο win αν σκεφτείς τα ποτά, την διακόσμηση, την μουσική και φυσικά την ευγενέστατη ομάδα του πρώτου τσαλαπετεινού που έχτισε φωλιά στην Αθήνα. 

 

You can learn a lot about a woman by getting smashed with her.

A photo posted by Margarita Grammatikou (@margaritagram_) on

 

Κεντρική Φωτογραφία: Στέφανος Καραγιώργης

(Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα)

blog comments powered by Disqus