Διαίρει και Βασίλαινα

Το Nou-Pou.gr δεν κάθεται μόνο εντός συνόρων, αλλά βγαίνει, δοκιμάζει και ενίοτε διασκεδάζει και εκτός των τειχών. Στην ενότητα "Πάμε Πειραιά" γράφουμε για μέρη που καλό είναι να έχεις σημειωμένα, όταν είσαι στο πιο μεγάλο λιμάνι της χώρας. 

Το Jazzradio.com που ακούγεται διαρκώς στο background του Βασιλαίνα, είναι ενδεικτικό της εποχής που πρεσβεύει το ιστορικό μαγαζί του Πειραιά. Οι ήχοι από τραγούδια που πιθανότατα συνδέθηκαν με ασπρόμαυρες περιόδους της Ελλάδας, μοιάζουν τόσο ταιριαστοί με τις γεύσεις του chef Renato Mecolli και με το όνομα - ιστορία του Θανάση Βασίλαινα, του δεύτερου.

Abakos, το steakhouse που κάνει τους άντρες να δακρύζουν από χαρά

Δημήτρης Κουπριτζιώτης

Μία από τις μεγάλες χαρές κάθε άντρα είναι να σκάει στο φαΐ τρώγοντας λαχταριστό, καλοψημένο κρέας. Εμείς αποφασίσαμε να έρθουμε αντιμέτωποι με μερικά από τα πιο δελεαστικά πιάτα του Άμπακου στον Πειραιά. Δεν ξέρω με σιγουριά αν βγήκαμε νικητές.

 

17 γευστικές στάσεις στον Πειραιά που πρέπει να κάνεις

Δημήτρης Κουπριτζιώτης

Τρομερά burgers, oyster bar που δεν εχεις ξαναδεί αλλού, οινομαγειρεία αυθεντικά και ψαροταβέρνες με παράδοση και πιάτα που φέρνουν το Αιγαίο στο στόμα σου. Όλα θα τα βρεις στον Πειραιά και στις γειτονιές του.