ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πάμε Πειραιά

Το Che Cocina y Barra Sudamericana είναι η πιο εξωτικά όμορφη αυλή της Αθήνας σ' ένα στενό του Πειραιά.

Με την πρώτη επίσκεψη στο Che έκλεισες εισιτήρια για Κούβα

To «Che Cocina y Barra Sudamericana» θα το δεις πριν μάθεις τι είναι. Όχι γιατί βρίσκεται κάπου κεντρικά μα γιατί θα προσέξεις το βλέμμα και την στάση της Φρίντας Κάλο στον τοίχο. Στη συνέχεια, θα παρατηρήσεις την αυλή του με το πλακόστρωτο και το tiki bar στο βάθος. Στα ενδότερα του all-day χώρου αυτού θα βρεις ένα εντυπωσιακό, εξωτικό και λάτιν εσωτερικό του μαγαζιού.

Ανάμεσα λοιπόν, σε ταπετζαρίες με φύλλα μπανανιάς, πορτραίτα της Φρίντα και ζωγραφισμένες πιπεριές, μπορείς άνετα να απολαύσεις κάποιο cocktail ή ένα side dish με την πιο ανεβαστική και ταυτόχρονα lounge μουσική. Το Che Cocina y Barra Sudamericana είναι σίγουρα ένα από τα μαγαζιά της Αθήνας που σε στέλνουν πακέτο για Κούβα, ακόμη κι αν πας λαθρεπιβάτης.

Μόνο που σε αυτό το ταξίδι, τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά. Ο Γιώργος Φιλιππίδης σου φτιάχνει μερικά cocktails, όπως το Colibri με λευκή τεκίλα με mezcal, lime, σαγκουίνι, μέλι βιολογικής αγαύης και χειροποίητη λεμονάδα από ελαιοζάχαρα εσπεριδοειδών με ανθό αλατιού αλλά και το Che με λευκή τεκίλα αρωματισμένη με πιπεριά Chipotle, Campari με άρωμα κόκκων καφέ και γλυκό κρασί. Δεν είναι όμως για όλους η τεκίλα (ας είναι για τους περισσότερους). Έτσι, ο Γιώργος δημιούργησε το Night of the Living Dead με μείγμα από παλαιωμένα ρούμια Αγ. Δομίνικου, Παναμά και Μπαρμπάντος, χυμό από lime, λικέρ πορτοκάλι και χειροποίητο σιρόπι ιβίσκου Καραϊβικής αλλά και πολλά ακόμη. Εκείνο που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη στην λίστα με τα ποτά του Che Cocina y Barra Sudamericana είναι πως οι τιμές του είναι κάτι παραπάνω από λογικές αφού κυμαίνονται μεταξύ 6 και 11 ευρώ.

Μιας και μιλήσαμε για τα κοκτέιλς, τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ του Che Cocina y Barra Sudamericana, Δημήτρης Φέτσης με τα φανταστικά πιάτα που συνοδεύουν τα ποτά. Tacos, enchiladas και chimichangas, μάγουλο ιβηρικού χοιρινού με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, πικάνια με περουβιανές πατάτες μας κάνουν όχι μόνο να θέλουμε να παραγγείλουμε τα πάντα αλλά και να θέλουμε να τα φάμε κιόλας. Για να μην αναφερθούμε στο μυλοκόπι μέσα στο μπανανόφυλλο και λιποθυμήσουμε ομαδικώς.

Γιατί το Che Cocina y Barra Sudamericana είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ωραία αυλή της Αθήνας, ή ένα άρτια διακοσμημένο μαγαζί του Πειραιά. Είναι ένα ταξίδι γευστικό και πνευματικό μια ανάσα μόνο μακριά από το πρώτο πλοίο που πάει Κούβα. Τι εννοείς δεν πάνε πλοία από τον Πειραιά στην Κούβα;

Καραΐσκου 151, Πειραιάς (τηλ. 2104296660) // www.cherestaurant.gr

blog comments powered by Disqus