ΨΑΡΙ

Ψάρι

Το all day μεσογειακό concept resto της Γλυφάδας μυρίζει θάλασσα και μας προκαλεί να ζήσουμε μια 360 μοιρών γαστρονομική εμπειρία. Σημείωση. Από κοντά, τα πιάτα του, είναι εξίσου λαχταριστά από ότι τα βλέπεις στο instagram.

Τα πιάτα του Sea Spice θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Σίγουρα έλειπε κάτι τέτοιο από τη Γλυφάδα. Ένα all day μαγαζί που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα και τολμά να πειραματιστεί με την κουζίνα, τη μουσική, τη διακόσμηση, τη διασκέδαση. 

Το Sea Spice υλοποιήθηκε από την επιτυχημένη ομάδα του “Pere Ubu” (με άλλα λόγια το δισυπόστατο concept έγινε τρισυπόστατο), λίγο πιο πέρα απ’ αυτό, κι έχει ξεσηκώσει γευστικά και ψυχαγωγικά το νότιο (και όχι μόνο) πληθυσμό.

Μπαίνοντας στο Sea Spice το πιθανότερο είναι πως θα νομίζεις πως μόλις πάτησες το πόδι σου μέσα σε κάποιο πολυτελές γιοτ, αφού η διακόσμηση -αποκύημα της φαντασίας του Interior Designer Βαγγέλη Μπόνιου που έγινε πραγματικότητα- 'μιξάρει' το ναυτικό premium στιλ με το smart casual περιβάλλον.

Blue Petrol και λευκό, μπρούτζινα φωτιστικά του Bert Frank, μια μεγάλη μαρμάρινη μπάρα και δυνατή μουσική, σε ταξιδεύουν σε κοσμοπολίτικους Μεσογειακούς προορισμούς και σου ανεβάζουν τη διάθεση στο ζενίθ. Πιο κάτω θα καταλάβεις και το πώς.

Αρχικά θα φας και θα φας καλά. Γιατί νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Πρωινό (βιολογικό), brunch, lunch ή diner. Ο intellectual της κουζίνας Κώστας Τσίγκας, μέσα στην ανοιχτή κουζίνα, 'πείραξε' τη μεσογειακή θαλασσινή κουζίνα και έγραψε γαστριμαργικά μυθιστορήματα.

Όπως ψητό χταπόδι με κινέζικη σάλτσα από μαύρο φασόλι σόγιας και miso, χτένια, ελαφρά σοταρισμένα σε σάλτσα από χυμό καρότου και κάρι, γυαλιστερές με «βούτυρο» από τεκίλα, φασκόμηλο, ρίγανη και λεμόνι και ψητές γαρίδες a la plancha με πικάντικο βούτυρο και ευωδιαστό μοσχολέμονο.

Καθώς επίσης λινγκουίνι με αστακό και ψαρικά, σε ραγού από ντομάτα και χουρμά, πίτσα με σπιτική ζύμη, τσίλι, παπάγια και χταπόδι μαγειρεμένο α λα μεξικέν, fish and chips αλλά και ψάρια ολόκληρα ψητά με λαχανικά, όπως και δύο προτάσεις με κρέας, που στα συνοδευτικά τους φιγουράρουν και τα οστρακοειδή, δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο, όποια ηλικία κι αν έχει (και όποιο βαλάντιο κι αν διαθέτει).

Βέβαια η ουσία δεν είναι μόνο στη γεύση τους, ένα αποτέλεσμα της μαεστρίας του σεφ και των βιολογικών υλικών του, αλλά και στο πως σερβίρονται. Τα καπνιστά και τα μαριναρισμένα όπως σολομός, σαρδέλες, κολιός, τόνος, λακέρδα, σπιτικές αντζούγιες σερβίρονται σε etageres, κοινώς πορσελάνινα πολυεπίπεδα σκεύη, χαρίζοντας μια ρετρό ανάμνηση από σέρβις άλλων εποχών. Όλα αυτά συνοδεία παλαιωμένου τσίπουρου ή εκλεκτών κρασιών από τον παγκόσμιο αμπελώνα.

Από γλυκά δοκίμασε οπωσδήποτε την Ρavlova gigantata με φρέσκα μούρα, γιαούρτι και σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα. Μετά από όλα αυτά, φυσικά είσαι έτοιμος να κάψεις λίγες (ή και περισσότερες) θερμίδες. Πώς; Με χορό φυσικά.

Μετά από κάποια ώρα η μουσική δυναμώνει και το κέφι φουντώνει. Κάθε Πέμπτη με disco party και κάθε Κυριακή υπάρχει live performance ενώ ο dj Chris F. μιξάρει ελληνικά, μετατρεπόντας τις λεγόμενες Spicy Sundays (hosted by Georgiana K.) στην πιο χοτ ημερομηνία της εβδομάδας. Τις υπόλοιπες μέρες θα ακούσεις ένα mix ελληνικής ποιοτικής μουσικής με ξένα τραγούδια. Στο Sea Spice μετά από κάποια ώρα όλοι καταλήγουν να γράφουν στο καντράν των αναμνήσεών τους βραδιές που θα θυμούνται για καιρό.

Το Sea Spice είναι επίσης ιδανικό για φιλοξενία κάθε τύπου κοινωνικής εκδήλωσης, όπως γενέθλια και γιορτές αλλά και corporate event, όπως κοπές πίτας και εταιρικά πάρτι. Με όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεσαι ότι το Sea Spice αποτελεί πλέον στα νότια τον ιδανικό προορισμό για κάθε ηλικία κάθε ώρα της ημέρας μιας και καλύπτει κάθε ανάγκη και περίσταση. Και αν δεν το αντιλήφθηκες, μια δοκιμή θα σε πείσει οπωσδήποτε.

Info: Sea Spice, Κύπρου 74, Γλυφάδα, 212-1054489 (Επιβάλλεται κράτηση για το βράδυ)

 
blog comments powered by Disqus