Λένε δεν γίνεται: Η αγάπη του απλού κόσμου για τον Παντελίδη δεν έσβησε ποτέ

Κωστής Πιερίδης

Ένα χρόνο μετά, το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης στην Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, παραμένει κατάμεστο από λουλούδια, αφιερώσεις και κόσμο που έρχεται ακόμα και σήμερα για να αποτίνει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που αγάπησε. Συναντήσαμε πέντε φανατικούς θαυμαστές του και ακούσαμε τι είχαν να μας πουν για τον αγαπημένο τους Παντελή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ 5 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ.

Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Δημήτρης Λαβίδας, η ιστορία του Γλυφαδιώτη μάστορα της πίτας

Μυρτώ Γεωργάκη

Μιλήσαμε με το Δημήτρη Λαβίδα και μάθαμε την ιστορία του τότε τυροπιτάδικου, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ωραιότερους φούρνους της πόλης και που αποτελεί "κοινό" μυστικό των Νοτίων.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

Όταν τα bains mixtes (μεικτά λουτρά) έφεραν την επανάσταση στις νότιες παραλίες

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Μπορεί σήμερα η εικόνα αντρών και γυναικών στην ίδια παραλία να μας φαίνεται εντελώς φυσιολογική αλλά μερικές δεκαετίες πίσω αποτελούσε μέγα σκάνδαλο και τα bains mixtes (μεικτά λουτρά) το πιο τολμηρό όνειρο μιας απατηλής νυχτός. 

Θυμάσαι τι ήταν στη θέση του Kayak;

Πάμελα Λύτρα

Η στήλη του NouPou.gr, με θέμα Θυμάσαι τι ήταν εδώ; στοχεύει στο να εξασκήσουμε τη μνήμη μας και να περάσουμε καλά, ξεκινώντας ένα διάλογο με τους συνομήλικούς μας για το πως ήταν τα νότια προάστια «εκείνα τα χρόνια» (όποια κι αν είναι αυτά τα χρόνια για τον καθένα μας!).

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

Τα μπάνια του Λόρδου Βύρωνα στην μαρίνα Ζέας

Nou-Pou.gr

Ο Λόρδος Βύρωνας επισκέφτηκε το 1809 την Ελλάδα και οι κατεγραμμένες ιστορίες από αυτή την επίσκεψη έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Από τα αναπάντεχα μπάνια του μέχρι την διάσωση μίας Τουρκάλας, το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν πραγματικά αναφοράς.

LANDMARKS

Landmarks