Λένε δεν γίνεται: Η αγάπη του απλού κόσμου για τον Παντελίδη δεν έσβησε ποτέ

Κωστής Πιερίδης

Ένα χρόνο μετά, το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης στην Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, παραμένει κατάμεστο από λουλούδια, αφιερώσεις και κόσμο που έρχεται ακόμα και σήμερα για να αποτίνει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που αγάπησε. Συναντήσαμε πέντε φανατικούς θαυμαστές του και ακούσαμε τι είχαν να μας πουν για τον αγαπημένο τους Παντελή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ 5 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ.

Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Willy's Place, η πιτσαρία της Καλλιθέας που είναι το place to be εδώ και 30 χρόνια

Σάσα Μασούρα

Στη γωνία της οδού Δημοσθένους, στον αριθμό 54, το Willy's Place υπάρχει από το 1988. Σε ένα μαγαζί που έως τότε πωλούσε καυστήρες ήταν που οραματίστηκε ο Γουλιέλμος Αποστολίδης κάτι που δεν υπήρχε τότε στην Καλλιθέα: μια πιτσαρία.

Amigos: Η ιστορία πίσω από το πιο διάσημο μεξικάνικο εστιατόριο του νότου

Σάσα Μασούρα

Το θρυλικό μεξικάνικο εστιατόριο της Γλυφάδας και της Ν. Σμύρνης, Amigos, εδώ και 22 χρόνια μας σερβίρει δροσερές μαργαρίτες και πλούσιες λατινοαμερικάνικες γεύσεις. Αυτή είναι η ιστορία του.

ΖΑΜΙΤ: Το όνομα-ιστορία στο χώρο του ασημιού

Μαρία Πετροπούλου

Υπάρχει ένα κατάστημα στη Γλυφάδα, από το 1994, το οποίο «υπηρετεί» πιστά την τέχνη του ασημιού και είναι το μοναδικό, πλέον, στο είδος του, που έχει επιβιώσει. Αξίζει να το γνωρίσεις και να μάθεις την ιστορία του.

Νικόλαος Μαλλιάρας, ο καθηγητής πανεπιστημίου πίσω από τα εκπαιδευτήρια με την 60χρονη ιστορία

Πάνος Κοκκίνης

Ο Γενικός Διευθυντής των Νέων Εκπαιδευτήριων Γ. Μαλλιάρα στον Άλιμο μας μιλάει για τη μακρά πορεία τους στο χρόνο και τη σημασία του να προσφέρεις σε μαθητές (και γονείς) εμπειρίες και βιώματα πολιτισμού, παιδείας και αγωγής.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου στη Βάρκιζα

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη Μ. Παρασκευή του 1967, όπου το Πραξικόπημα των Συνταγματαρχών άλλαξε το ρου της Ελληνικής ιστορίας και θυμόμαστε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής. Την απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου στην παραλιακή. 

LANDMARKS

Landmarks