Λένε δεν γίνεται: Η αγάπη του απλού κόσμου για τον Παντελίδη δεν έσβησε ποτέ

Κωστής Πιερίδης

Ένα χρόνο μετά, το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης στην Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, παραμένει κατάμεστο από λουλούδια, αφιερώσεις και κόσμο που έρχεται ακόμα και σήμερα για να αποτίνει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που αγάπησε. Συναντήσαμε πέντε φανατικούς θαυμαστές του και ακούσαμε τι είχαν να μας πουν για τον αγαπημένο τους Παντελή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ 5 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ.

Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Η ιστορία του Corretto κομμένη και γραμμένη από αυτούς που την έγραψαν

Ρομίνα Δερβεντλή

Το απόλυτο στέκι της εφηβείας μας, το ιστορικό Corretto στη γωνία των οδών Λαμπράκη και Λαζαράκη, "ζωντανεύει" και πάλι, μέσα από την αφήγηση της ιστορίας του από τους ανθρώπους που το δημιούργησαν: τον Δημήτρη Αλεξόπουλο και τον Θανάση Χαραλαμπόπουλο, δύο από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της Γλυφάδας της χρυσής εποχής της.

TO CORRETTO ΗΤΑΝ FAMILIA, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΤΥΠΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Γιουβετσάκια: Η απλότητα της Ελληνικής κουζίνας σε όλο της το μεγαλείο

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Αυθεντική Ελληνική κουζίνα με κορυφαία υλικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πασπαλεισμένη με καθαρόαιμη απλότητα, συνιστούν τα Γιουβετσάκια, την ταβέρνα στην Άνω Γλυφάδα που εδώ και πάνω από μια 20ετία αποτελεί όαση στη γευσιγνωστική έρημο των καλοφαγάδων. 

Ένα πρωινό Σαββάτου στη βιολογική λαϊκή της Βούλας

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Σαν βγεις στον πηγαιμό για βιολογικά προϊόντα σε πάγκους λαϊκής να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος. Γιατί κάθε πάγκος θα σου προσφέρει να δοκιμάσεις τους εκλεκτούς καρπούς της. Αυτό ακριβώς βιώσαμε μια ωραία πρωία Σαββάτου στη βιολογική αγορά της Βούλας. 

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

Θυμάσαι τι ήταν στη θέση του Waffle House;

Πάμελα Λύτρα

Το NouPou.gr ξεκινάει μία νέα στήλη με θέμα Θυμάσαι τι ήταν εδώ;. Ο στόχος είναι να εξασκήσουμε τη μνήμη μας και να περάσουμε καλά ξεκινώντας ένα διάλογο με τους συνομήλικούς μας για το πως ήταν τα νότια προάστια «εκείνα τα χρόνια» (όποια κι αν είναι αυτά τα χρόνια για τον καθένα μας!).

Η Πινακοθήκη του James Bond βρισκόταν στην Παραλιακή

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Επί 23 έτη, ένας από τους σημαντικότερους εκθεσιακούς χώρους τέχνης της Αθήνας, η Πινακοθήκη Πιερίδη, στεγαζόταν σ' ένα πολυτελές κτήριο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και τα εγκαίνια των εκθέσεων της έκαναν διακεκριμένα πρόσωπα, από τον Sean Connery μέχρι τη Βασίλισσα της Ισπανίας.

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

LANDMARKS

Landmarks