Λένε δεν γίνεται: Η αγάπη του απλού κόσμου για τον Παντελίδη δεν έσβησε ποτέ

Κωστής Πιερίδης

Ένα χρόνο μετά, το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης στην Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, παραμένει κατάμεστο από λουλούδια, αφιερώσεις και κόσμο που έρχεται ακόμα και σήμερα για να αποτίνει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που αγάπησε. Συναντήσαμε πέντε φανατικούς θαυμαστές του και ακούσαμε τι είχαν να μας πουν για τον αγαπημένο τους Παντελή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ 5 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ.

Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Ο άνθρωπος πίσω από το ιστορικό πάρτυ των νοτίων προαστίων δεν είναι πια εδώ

Μαρία Τζωρτζάκη

Ο Λουκάς Κελαηδόνης, "έφυγε" από τη ζωή. Πριν από σχεδόν 35 χρόνια, 4.000 άνθρωποι είχαν κοιμηθεί στην ακρογιαλιά της Βουλιαγμένης μια καλοκαιρινή βραδιά του 1983. Σήμερα, θυμόμαστε την συνέντευξη που μας είχε δώσει το 2014, για το καλύτερο καλοκαιρινό πάρτυ του νότου.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

Yoo Moo ήταν και πάει

Nou-Pou.gr

Ένα από τα (νέα) μαγαζιά που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους κατοίκους των νοτίων προαστίων έκλεισε... Ο λόγος για το Yoo Moo, που είχε γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του frozen yogurt, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έκλεισε τα φώτα και κατέβασε τα στόρια.

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

Οι αγαπημένοι μας δρόμοι στα νότια προάστια

Nou-Pou.gr

Είναι μια ερώτηση που μπορεί να μην είχες σκεφτεί μέχρι τώρα! Οι συντάκτες του Nou-Pou κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια πιο ιδιαίτερη ερώτηση αυτήν την εβδομάδα: ποιός είναι ο αγαπημένος τους δρόμος στα νότια προάστια και γιατί.

LANDMARKS

Landmarks