Λένε δεν γίνεται: Η αγάπη του απλού κόσμου για τον Παντελίδη δεν έσβησε ποτέ

Κωστής Πιερίδης

Ένα χρόνο μετά, το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης στην Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, παραμένει κατάμεστο από λουλούδια, αφιερώσεις και κόσμο που έρχεται ακόμα και σήμερα για να αποτίνει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που αγάπησε. Συναντήσαμε πέντε φανατικούς θαυμαστές του και ακούσαμε τι είχαν να μας πουν για τον αγαπημένο τους Παντελή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ 5 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ.

Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Willy's Place, η πιτσαρία της Καλλιθέας που είναι το place to be εδώ και 30 χρόνια

Σάσα Μασούρα

Στη γωνία της οδού Δημοσθένους, στον αριθμό 54, το Willy's Place υπάρχει από το 1988. Σε ένα μαγαζί που έως τότε πωλούσε καυστήρες ήταν που οραματίστηκε ο Γουλιέλμος Αποστολίδης κάτι που δεν υπήρχε τότε στην Καλλιθέα: μια πιτσαρία.

Amigos: Η ιστορία πίσω από το πιο διάσημο μεξικάνικο εστιατόριο του νότου

Σάσα Μασούρα

Το θρυλικό μεξικάνικο εστιατόριο της Γλυφάδας και της Ν. Σμύρνης, Amigos, εδώ και 22 χρόνια μας σερβίρει δροσερές μαργαρίτες και πλούσιες λατινοαμερικάνικες γεύσεις. Αυτή είναι η ιστορία του.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

Ο Ιππόδρομος στις Τζιτζιφιές ανέβαζε την αδρεναλίνη της κοσμικής Αθήνας στα ύψη

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Κέντρο Πολιτισμού του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος βρισκόταν ο πρώτος και μοναδικός Ιππόδρομος της Ελλάδας, το στέκι όλης της κοσμικής και καλλιτεχνικής Αθήνας. Εκεί απ 'όπου ο Αυλωνίτης, έφευγε κάθε φορά λέγοντας «Πάλι ταΐσαμε τα αλογάκια ε;»

LANDMARKS

Landmarks

Το Σκοπευτήριο της Καλλιθέας

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται σήμερα ένα σχολικό συγκρότημα. Στη θέση του όμως βρισκόταν κάποτε το Σκοπευτήριο, που χτίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και αποτέλεσε μέχρι και φυλακές.