Λένε δεν γίνεται: Η αγάπη του απλού κόσμου για τον Παντελίδη δεν έσβησε ποτέ

Κωστής Πιερίδης

Ένα χρόνο μετά, το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης στην Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, παραμένει κατάμεστο από λουλούδια, αφιερώσεις και κόσμο που έρχεται ακόμα και σήμερα για να αποτίνει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που αγάπησε. Συναντήσαμε πέντε φανατικούς θαυμαστές του και ακούσαμε τι είχαν να μας πουν για τον αγαπημένο τους Παντελή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ 5 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ.

Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Σχολείο Σταυράκη: Το πρώτο ιδιωτικό Σχολείο από Φάληρο έως Σούνιο

Πάμελα Λύτρα

Το Σχολείο Σταυράκη, το πρώτο ιδιωτικό σχολείο στα παραλιακά προάστια από το Φάληρο έως το Σούνιο, ιδρύθηκε το 1947 όταν η Βασιλική Σταυράκη συγκέντρωσε μία ομάδα μαθητών στην τραπεζαρία του σπιτιού της γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι. 

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

Θυμάσαι τι ήταν στη θέση του Kayak;

Πάμελα Λύτρα

Η στήλη του NouPou.gr, με θέμα Θυμάσαι τι ήταν εδώ; στοχεύει στο να εξασκήσουμε τη μνήμη μας και να περάσουμε καλά, ξεκινώντας ένα διάλογο με τους συνομήλικούς μας για το πως ήταν τα νότια προάστια «εκείνα τα χρόνια» (όποια κι αν είναι αυτά τα χρόνια για τον καθένα μας!).

Θυμάσαι τι ήταν στη θέση του “σπίτι neat eat+drinks” στη Γλυφάδα;

Μυρτώ Γεωργάκη

Η νέα στήλη του NouPou.gr, με θέμα Θυμάσαι τι ήταν εδώ; στοχεύει στο να εξασκήσουμε τη μνήμη μας και να περάσουμε καλά, ξεκινώντας ένα διάλογο με τους συνομήλικούς μας για το πως ήταν τα νότια προάστια «εκείνα τα χρόνια» (όποια κι αν είναι αυτά τα χρόνια για τον καθένα μας!).

Θυμάσαι τι ήταν στη θέση του καταστήματος NAK στη Γλυφάδα;

Πάμελα Λύτρα

Το NouPou.gr και η στήλη με θέμα Θυμάσαι τι ήταν εδώ; έχουν ένα στόχο, να εξασκήσουμε τη μνήμη μας και να περάσουμε καλά ξεκινώντας ένα διάλογο με τους συνομήλικούς μας για το πως ήταν τα νότια προάστια «εκείνα τα χρόνια» (όποια κι αν είναι αυτά τα χρόνια για τον καθένα μας!).

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

LANDMARKS

Landmarks

Τα Αστέρια Γλυφάδας

Nou-Pou.gr

Κάθε εβδομάδα, η ομάδα του Nou-pou.gr γράφει για εκείνα τα σημεία των Νοτίων Προαστίων που αποτελούν ορόσημα και «σημάδια» για τον καθένα μας.

To Ribas στη Βάρκιζα

Nou-Pou.gr

Κάθε εβδομάδα, η ομάδα του Nou-pou.gr γράφει για εκείνα τα σημεία των Νοτίων Προαστίων που αποτελούν ορόσημα και «σημάδια» για τον καθένα μας.