Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Η Lifestories μπορεί να κάνει τη δική σου ζωή βιβλίο ή βίντεο

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως υπάρχει κάποιος που μπορεί να καταγράψει, να αποτυπώσει και να παρουσιάσει τις αναμνήσεις και τις ιστορίες σου, συνδέοντας το παρελθόν σου με το παρόν και δημιουργώντας ένα ανεκτίμητο δώρο για το μέλλον το δικό σου και των απογόνων σου;  

Φρουτεμπορική Μυλωνάς, σήμα κατατεθέν της καλής διατροφής

Μικαέλα Θεοφίλου

Στη γωνία των πολυσύχναστων οδών  Γούναρη και Ανθέων στην Άνω Γλυφάδα, βρίσκεται το δεύτερο από τα 12 καταστήματα της αλυσίδας Φρουτεμπορική Μυλωνάς, δηλαδή ένας μικρός παράδεισος γεμάτος από τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά.  

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΩΝ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

Yoo Moo ήταν και πάει

Nou-Pou.gr

Ένα από τα (νέα) μαγαζιά που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους κατοίκους των νοτίων προαστίων έκλεισε... Ο λόγος για το Yoo Moo, που είχε γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του frozen yogurt, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έκλεισε τα φώτα και κατέβασε τα στόρια.

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

Στοχευμένη δολοφονία ή τροχαίο δυστύχημα ο θάνατος του Υποστράτηγου Σαράφη στον Άλιμο;

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Ίσως να έχεις παρατηρήσει έναν έφιππο ανδριάντα που έχει στηθεί στην παραλιακή στο ύψος του Αλίμου, ακριβώς στο σημείο που ο Υποστράτηγος Στέφανος Σαράφης έχασε τη ζωή του το 1957. 

LANDMARKS

Landmarks