Λένε δεν γίνεται: Η αγάπη του απλού κόσμου για τον Παντελίδη δεν έσβησε ποτέ

Κωστής Πιερίδης

Ένα χρόνο μετά, το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης στην Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, παραμένει κατάμεστο από λουλούδια, αφιερώσεις και κόσμο που έρχεται ακόμα και σήμερα για να αποτίνει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που αγάπησε. Συναντήσαμε πέντε φανατικούς θαυμαστές του και ακούσαμε τι είχαν να μας πουν για τον αγαπημένο τους Παντελή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ 5 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ.

Σαλπάραμε με το πλωτό μουσείο Νεράιδα από τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Η Νεράιδα του Καπετάν Γιάννη, το γούρι του, όπως αποκαλούσε το πλοίο του ο Λάτσης, στέκει αγέρωχο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του και το χρονικό της ανακατασκευής του αλλά και την ιστορία του άρχοντα των θαλασσών, μια ολόκληρη ζωή, με φόντο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

SOUTH STORIES

South Stories

Το Μαντρί της Γλυφάδας σερβίρει κρέατα και θέα στη θάλασσα

Μαρίτα Αλημίση

Εκεί ψηλά στον Υμηττό βρίσκεται το τελευταίο μαντρί της Γλυφάδας, με κρεατικά που στέκονται κυριολεκτικά στο ύψος των περιστάσεων και θέα που κόβει την ανάσα. Αυτή είναι η την ιστορία του, όπως μας την είπαν οι ιδιοκτήτες του.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ «ΜΑΝΤΡΙ» Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΓΚΟΥΡΜΕΔΙΑ.

Queen: Η ιστορία πίσω από το θρυλικό μπεργκεράδικο των νοτίων προαστίων

Σάσα Μασούρα

Χαμ μπιφτέκι, βάφλα με παγωτό μηχανής και πατάτες μαγιό. Ο ιδιοκτήτης των Queen, κ. Χρήστος Μυζήθρας, μοιράζεται μαζί μας την ιστορία πίσω από το πιο ιστορικό μπεργκεράδικο των νοτίων προαστίων και σίγουρα ένα από τα πιο θρυλικά μαγαζιά της Αθήνας.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Πατριδογνωσία

LANDMARKS

Landmarks