SUSHI

Sushi

Στον πιο ethnic δρόμο της Γλυφάδας, την Κύπρου, ανάμεσα σε ένα μεξικάνικο και ένα παραδοσιακό ελληνικό, άνοιξε το NAMI η πρώτη Temakeria στην Ελλάδα και ήδη διαπρέπει.

NAMI Sushi, η πρώτη Temakeria της Ελλάδας είναι στη Γλυφάδα

Τι σημαίνει αυτό για σένα; Ότι το αγαπημένο σου sushi έγινε ακόμη πιο λαχταριστό.

Το να ανοίξεις ένα εστιατόριο είναι από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής σου. Πρέπει πρώτα να σκεφτείς την ποιότητα, την ποσότητα, την αισθητική. Κυρίως την αισθητική και την αύρα του.

Ο Αλέξης Αγγελίδης, διευθυντής του κλάδου Product & Design Innovation του ΑΚΤΟ λοιπόν, όντας πολλά χρόνια στον χώρο του design, δεν θέλησε απλά να δημιουργήσει άλλο ένα εστιατόριο με sushi rolls και nigiri αλλά ένα ολοκληρωμένο design concept.Γιατί το sushi είναι ένα design food που βασίζεται στην ισορροπία των γεύσεων και της αισθητικής.

 

Ο Άλεξ παίζει μουσική και το cocktail έρχεται! #namisushi #cocktail #lovenami

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nami Temakeria (@nami.temakeria) στις

Κάπως έτσι έγινε η αρχή, και η πρώτη Temakeria άνοιξε στο Νότο.

Η λέξη Temaki προέρχεται από την λέξη ΤΕ (που σημαίνει χέρι) και τη λέξη MAKI (που σημαίνει sushi roll). Είναι δηλαδή, εκείνο το είδος sushi που φτιάχνεται και τρώγεται με το χέρι σε γιορτές και σπιτικές συγκεντρώσεις της Ιαπωνίας. Εξ’ άλλου σ’ ένα περιβάλλον όπου το sushi ήδη έχει αποκτήσει  τους δικούς του φανατικούς οπαδούς, το NAMI έχει ως σκοπό του να δημιουργήσει μια εντελώς καινούργια εμπειρία μέσα από ένα ταξίδι με νέες γεύσεις, αρώματα και εικόνες που όμως έχουν τις ρίζες τους στην Ιαπωνική παράδοση.

«Η λέξη NAMI (波) στα ιαπωνικά σημαίνει κύμα, γι’ αυτό και στο μαγαζί όλα παραπέμπουν σε κύμα. Από τα πιάτα, το χαραγμένο μπαρ, το ξύλο στον τοίχο και ο κρυφός φωτισμός, μέχρι και τα χάρτινα φωτιστικά που κρέμονται πάνω από τα περισσότερα τραπέζια»

Όμως, όσο στην Ιαπωνία το temaki τυλίγεται παραδοσιακά με φύκι, στο NAMI αποφάσισαν πως τα φύλλα σόγιας αποτελούν μια εξαιρετική ενναλακτική πρόταση. «Γιατί είναι πιο ουδέτερο στη γεύση και πιο εύκολο στο δάγκωμα», αναφέρει ο Αλέξης όταν ρωτήσαμε για τις διαφορές τους.

Το ΝΑΜΙ ξεκίνησε από αγάπη για την ιαπωνική κουζίνα, αισθητική και γενικότερη κουλτούρα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας νέος χώρο υψηλής αισθητικής στην καρδιά της Γλυφάδας, σε έναν δρόμο όπου το parking είναι σχετικά εύκολο και το take away, μια ακόμη καλύτερη ευκαιρία.

Το NAMI αποπνέει, ένα κράμα σύγχρονου βιομηχανικού design σε συνδιασμό με έντονα παραδοσιακά Ιαπωνικά στοιχεία.

Ήρθε η ώρα όμως να αφήσουμε το interior design του μαγαζιού και να φτάσουμε στο κάθε πιάτο ξεχωριστά. Στο κάθε μικρό έργο τέχνης.

Το μενού επιμελείται ο ίδιος ο Αλέξης Αγγελίδης καθώς, από πάντα αγαπούσε την παρασκευή του sushi και άλλων γιαπωνέζικων παραλλαγών του. Εξ’ άλλου εκείνος ήταν που τόλμησε να δοκιμάσει να προσθέσει στον κατάλογο τα ήδη best-seller ανάμεσα στα temaki, beef temaki και temaki με soba noodles και σολωμό. Και φυσικά, το καλύτερο για το τέλος, αφού στο NΑΜΙ θα βρεις ένα υπέροχο Nigiri τσιπούρας με λάδι τρούφας και ροζ πιπέρι.

Όμως, όπως κάθε σωστό γεύμα, έτσι και το sushi χρειάζεται το τέλειο συνοδευτικό ποτό. Τον κατάλογο με τα υπέροχα και ξεχωριστά cocktails λοιπόν, τον έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος Αχιλλέας Πουλημένος (Tiki, Κόκκινος Λωτός), συνδυάζοντας μερικά από τα πολύ βασικά γιαπωνέζικα αλκοολούχα ποτά με υλικά που θα απογειώσουν την κάθε εμπειρία σου στο NΑΜΙ. Εκείνα που μοιάζουν ήδη να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα, είναι το Jasmine for two (με Gin Infused, πράσινο τσάι και Jasmine Flowers) και το Nami (με Sake, Lime, Ginger, Flower, Shisho Leaves και Ginger Foam).

Δεν ξέρω αν φταίει το κρύο Sake που σερβίρεται σε ποτηράκια από κέδρο, όπως κάνουν παραδοσιακά στην Ιαπωνία ή το γεγονός ότι το Ginger κόβεται εκεί κάθε πρωί αλλά ποτέ ξανά η casual ιαπωνική κουζίνα δεν είχε αποκτήσει έναν τόσο πρωτότυπα καινούριο και δημιουργικό χαρακτήρα.

Κύπρου 65, Γλυφάδα, τηλ. 210-8985555
https://www.facebook.com/NamiTemakeria/
https://www.instagram.com/nami.temakeria/

blog comments powered by Disqus