ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Υπηρεσίες

Συναντήσαμε και μιλήσαμε με τον πλαστικό χειρουργό, Δημήτρη Δρακωτό, για να σου αποδείξουμε ότι και ο άντρας ενδέχεται να χρειαστεί μια αισθητική αλλαγή και αυτό είναι απόλυτα εντάξει.

Art Surgery: Γιατί και ο άνδρας χρειάζεται την 'τέχνη' του

Το γεγονός πως οι γυναίκες συνηθίζουν να περιποιούνται τον εαυτό τους είναι γνωστό. Συγκεκριμένα, είναι σύνηθες φαινόμενο, πέρα από τη διατροφή και τη γυμναστική, να προχωρούν σε μικρές ή μεγάλες αισθητικές επεμβάσεις/παρεμβάσεις/θεραπείες, με σκοπό την βελτίωση ορισμένων «προβληματικών» σημείων. Έτσι, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, αισθάνονται και καλύτερα ψυχολογικά.

Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τον άντρα; Παρόμοιες ανάγκες έχει και το ανδρικό φύλο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αποκλείουμε από αυτό. Το αντίθετο, μάλιστα. Όταν ο γιατρός συνδυάζει γνώσεις και διακριτικότητα, τότε μπορεί να γίνει ο «άνθρωπός σου». Γι αυτό το λόγο, επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Δρακωτό, πλαστικό χειρουργό με δικό του ιατρείο, το Art Surgery, στην οδό Ξάνθου 3 στη Γλυφάδα, ο οποίος μάς μίλησε για τις αισθητικές επεμβάσεις στον άνδρα. Και να σου πω κάτι; Βρήκαμε τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο!

Ο Δημήτρης, απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών, έχει εκπαιδευτεί και συνεργαστεί με σημαντικά και πολυπληθή νοσοκομεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η εξειδίκευσή του; Η πλαστική χειρουργική και παράλληλα, οι απόλυτα στοχευμένες παροχές στον άνδρα.

«Πέρα από την εχεμύθεια και την διακριτικότητα, που είναι και δεδομένα για το ιατρικό επάγγελμα, το Art Surgery προσφέρει συγκεκριμένες και στοχευμένες παροχές στο ανδρικό φύλο και εμπνέει αυτό που χρειάζεται ο κάθε άντρας- εμπιστοσύνη».

Πάμε να δούμε ορισμένες από τις παροχές αυτές, που είναι και αυτές που ζητά περισσότερο ο άνδρας;

Αρχικά, η λιποαναρρόφηση και το body ‘etching’ ή  high definition λιπογλυπτική. Η λιποαναρρόφηση είναι η πλέον διαδεδομένη επέμβαση στην Πλαστική Χειρουργική και η περιοχή η οποία αφορά, κυρίως, στους άνδρες είναι η κατώτερη κοιλιακή χώρα. Η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το PAL ( power assisted liposuction) επιτρέπει την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος με τη λιγότερη καταπόνηση για το σώμα. Αντίστοιχα, η μέθοδος του ‘body etching’ επιτρέπει τη σμίλευση περιοχών του σώματος και την ανάδειξη ενός γραμμωμένου μυ. Για παράδειγμα, τη δημιουργία ‘six pack’ στους κοιλιακούς ή καλοσχηματισμένους θωρακικούς, δελτοειδείς και τρικεφάλους στα χέρια.

Η βλεφαροπλαστική -στις  περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια - γίνεται χωρίς εμφανείς τομές αφού δεν κόβεται το δέρμα.

Η αντιμετώπιση του διπλοσάγονου, είναι ακόμη ένα σύνηθες πρόβλημα στους άνδρες. «Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μη επεμβατικά, με ενέσιμες θεραπείες ή ακόμα και με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης και ο αριθμός των απαιτούμενων θεραπειών διαφέρει από άνδρα σε άνδρα, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του προβλήματος. Μόνο μετά από λεπτομερή εξέταση μπορεί κανείς να πει αν η περιοχή θα ανταποκριθεί σε αυτές τις θεραπείες ή απαιτεί μικρολιποαναρρόφηση για την εξαφάνισή του». 

Τα facelift και necklift εφαρμόζονται σε περιπτώσεις που παρατηρούνται σημάδια χαλάρωσης. «Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε την χαλάρωση και την πτώση στις περιοχές του μέσου και κάτω προσώπου και του λαιμού».

Παράλληλα, ο Δημήτρης αναφέρει τα ενέσιμα filler στο μέσο πρόσωπο, με σκοπό την αναπλήρωση του όγκου και τόνωση των αρρενωπών χαρακτηριστικών (πηγούνι, κάτω γνάθος). Η ανάγκη για αυτή τη μέθοδο προκύπτει μετά την ηλικία των 50 ετών. Η αναπλήρωση του όγκου ή αλλιώς volumizing γίνεται εναλλακτικά και με έναν ακόμη τρόπο: την λιπομεταφορά. «Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο που στοχεύει στην αναδόμηση του προσώπου με τις αναγεννητικές ιδιότητες του λίπους». Ναι, το λίπος αναγεννά το δέρμα, συνεισφέρει στην αντιγήρανση και έχει μόνιμο αποτέλεσμα. 

Και οι παροχές δε σταματούν εδώ. Υπάρχει και η δυνατότητα της ρινοπλαστικής με ανακατασκευή της μύτης, διατηρώντας και πάλι τα ανδρικά χαρακτηριστικά της, θεραπείες για αναζωογόνηση του ανδρικού δέρματος και επίσης, το ανδρικό bottox. Ο γιατρός τονίζει, βέβαια, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. «Πρέπει να γίνεται σωστά. Συνιστώ προσοχή στην επιλογή του γιατρού. Ακόμη, επειδή υπάρχει η ανησυχία εάν τα ανδρικά χαρακτηριστικά αλλοιώνονται με το bottox, να επισημάνω, ότι όταν γίνεται σωστά, όχι απλά δεν αλλοιώνονται και δεν γίνονται θηλυπρεπή, αλλά αναδεικνύονται».

Τέλος, ο Δημήτρης εξηγεί ότι δίνεται η επιλογή για τον άνδρα, να διορθώσει και τις ρυτίδες του. Όχι να τις εξαφανίσει, αλλά να τις «περιορίσει», να τις μειώσει.

Κάτι ακόμη σημαντικό που αξίζει να αναφερθεί και που σίγουρα θα αναρωτιέσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είναι ότι οι μη επεμβατικές θεραπείες, έχουν χρόνο ανάρρωσης δυο με τρεις ημέρες και ο πόνος είναι ελάχιστος. Ο γιατρός, βέβαια, θα σε καθοδηγήσει σωστά, θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά σου και.. μη διστάζεις άλλο. Αν σε απασχολεί κάτι στην εμφάνισή σου και σε επηρεάζει στη ζωή και στην ψυχολογία σου, τώρα μπορείς απλά να το διορθώσεις!

Info: Art Surgery, Ξάνθου 3, Γλυφάδα, τηλ. 210 9681340 - 24ωρη Υπηρεσία Ραντεβού, http://art-surgery.gr/

https://www.facebook.com/drdrakotos/?fref=ts

https://www.instagram.com/drdrakotos/

 

 

blog comments powered by Disqus