ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Το Colibri είναι η απάντηση σε κάθε (γευστική) ερώτηση

Colibri είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση. Ακόμη κι αν ψάχνουμε το “καλύτερο μπέργκερ”, το “πιο διαφορετικό μαγαζί” ή το “που θα φάμε στο κέντρο”.

Κάποια ερωτήματα δεν έχουν απάντηση. Όπως το “τι είναι η ζωή, τι είναι ο άνθρωπος”. Ή το “αν η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα”. Το “καλύτερο μπέργκερ εκεί έξω” ανήκει στην ίδια κατηγορία. Και ο λόγος που δεν υπάρχει απάντηση δεν οφείλεται στην απουσία εξαιρετικών μπεργκεράδικων (το αντίθετο μάλιστα), αλλά στο υποκειμενικό του γούστου.

Για άλλους το “Burger Joint” είναι η αυτονόητη απάντηση. Άλλοι τη βρίσκουν περισσότερο με τους συνδυασμούς του “Just Burger”, με το λαχταριστό “Μπαρ-μπε-κιου” στον Πειραιά που είναι της λογικής ότι πρώτα χορταίνει το μάτι, με το ποιοτικό “Juicy” του Χολαργού, ακόμη και με τα “βαριά” του American Burger. Όπως τη βρίσκει ο καθένας, εδώ δεν κρίνουμε.

Όποια κι αν είναι τα γούστα σου, όποια κι αν είναι η παρέα σου, όμως, θα ακούσεις και θα σκεφτείς το “Colibri”. Που ούτως ή άλλως είναι μια κατηγορία μόνο του. Από όπου κι αν το πιάσεις.

Δεν είναι το τυπικό μπέργκερ που θα βρεις σε οποιαδήποτε γωνιά της Αθήνας. Είναι ξεχωριστό. Πιο σπιτικό, θα μπορούσες να πεις. Με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμάκι και μια σειρά από συνδυασμούς που θα κάνουν τα σάλια σου να τρέχουν. Όπως το “Yoggie B” που περιέχει γιαούρτι στραγγιστό, iceberg, ντομάτα, μπέικον, σάλτσα μπάμπεκιου και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ή το επίσης εκλεκτό “Smokie P” που έχει και καπνιστή πάπρικα.

Από “πειραγμένες” γεύσεις άλλο τίποτα. Το Hawaian με ανανά, το blue με το ροκφόρ, το chilli με το (χμ)… τσίλι, το mild curry με το μπιφτέκι κοτόπουλο, ή το roast burger με roast beef, λόλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα μπάμπερκιου και μαύρο χοντροκομμένο πιπέρι.

Γενικότερα το “Colibri” ποντάρει στην ποιότητα. Δεν είναι το λεγόμενο “βρώμικο” μπέργκερ. Με την καλή έννοια. Και αυτό ξεκινάει από το ψωμάκι, συνεχίζεται με το νόστιμο μπιφτέκι και με τα υλικά που δεν υπερβάλλουν, αλλά συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.

Γενικότερα αυτό είναι το στυλ του. Το ίδιο ισχύει και με τις πίτσες, τις μακαρονάδες και τις σαλάτες. Ακόμη και με τα γλυκά. Το Colibri είναι το κάτι το διαφορετικό. Θα το καταλάβεις από το κουτί που θα φτάσει στα χέρια του. Από το μενού που θα ξεφυλλίσεις. Από την πρώτη σου επίσκεψη στον υπέροχα διακοσμημένο χώρο στην κάθετο της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο του κέρδος. Έχει κερδίσει – επάξια – τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για το “καλύτερο”. Και το “διαφορετικό”. Ίσως επειδή το πιο αστραφτερό του παράσημο είναι η πεποίθηση ότι αποτελεί μια “κατηγορία από μόνο του”.

Colibri: Εμπεδοκλέους 15, Αθήνα/ Facebook Page