ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Εσύ ακόμα να δοκιμάσεις το brunch του The Sandwich Project;

Ένα από τα καλύτερα bars του κόσμου θα σε κάνει να ανεβαίνεις στο κέντρο κάθε σαββατοκύριακο γι΄αυτόν εδώ τον λόγο.

Τα τελευταία τρία χρόνια, το brunch είναι η μικρή ιεροτελεστία του σαββατοκύριακου για τους Έλληνες που κατοικούν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Ίσως γιατί τις υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδας δουλεύουν και δεν προλαβαίνουν καν να φάνε ένα τοστ. Ίσως όμως, και γιατί είναι η πιο ευχάριστη έξοδος της Κυριακής για να ξεχάσεις την Δευτέρα.

Όσο λοιπόν, το brunch είναι η αγαπημένη μας κυριακάτικη συνήθεια, τόσο θα δίνουμε το έναυσμα στα μαγαζιά της Αθήνας, να κάνουν το κάτι παραπάνω. Όπως ακριβώς έκανε το The Clumsies για ακόμη μια φορά.

Μετά την τρομερή επιτυχία του Sunday Brunch Festival με τους καλύτερους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, το 9ο καλύτερο μπαρ παγκοσμίως φέρνει κοντά σου το The Sandwich Project. Ένα project που θα σε κάνει κάθε σαββατοκύριακο να ανεβαίνεις στην Πραξιτέλους. Όπως ακριβώς θα κάνουμε κι εμείς εδώ στο NouPou.

Το The Sandwich Project μετράει ήδη τρία σαββατοκύριακα λειτουργίας κάτω από την στέγη του The Clumsies και ίσως ν’ αργήσαμε λίγο μα το δοκιμάσαμε και επιστρέψαμε λέγοντάς σου πως εκεί θα βρεις ένα από τα πιο πρωτότυπα και πεντανόστιμα πρωινά της Αθήνας. Ο εξαιρετικός Γάλλος σεφ του Premier Intecontinental, Jean-Charles Metayer μαζί με τον αδερφό του και πιο σπουδαίο –μέχρι στιγμής- αρτοποιητή της πόλης, Sebastian Metayer δημιουργούν έξι διαφορετικά είδη σάντουιτς, δύο είδη συνοδευτικών πατατών και τρεις επιλογές σαλάτας.

Στην δική μας επίσκεψη στο The Clumsies, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το υπεργαλαξιακό(χωρίς καμία υπερβολή) και πεντανόστιμο Beef Stew Bourguignon με τηγανιτό ψωμί, αγγουράκια τουρσί και BBQ sauce, και το εξωπραγματικό Pork Belly με ψωμάκι brioche, τηγανιτό αυγό και καραμελωμένα κρεμμύδια. Επειδή όμως, η Μαρίτα και εγώ, έχουμε μάθει να μην παραγγέλνουμε μόνο ένα κυρίως πιάτο γιατί το έχουμε για γρουσουζιά στις οικογένειές μας, πήραμε και μια ελαφριά, δροσερή και γευστική σαλάτα coleslaw και φυσικά, τα chips με την τρούφα και την τριμμένη παρμεζάνα της κολάσεως.

Μια ημέρα αργότερα και ήδη δέκα όνειρα μακριά μας, το  The Sandwich Project του The Clumsies ήταν με σιγουριά ο καλύτερος τρόπος για να περάσουμε το σαββατοκύριακό μας. Την μια μέρα από τις δύο, είπαμε, δεν είμαστε και τόσο γουρούνες. Αλλά είμαστε αρκετά ώστε να μπορέσεις να μας εμπιστευτείς, όπως εμείς εμπιστευτήκαμε τους Jean- Charles και Sebastian Metayer που εμπιστεύτηκαν το The Clumsies. Γιατί στην τελική, μια (τροφική)αλυσίδα είμαστε όλοι.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα