ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Το I Cake You έφερε κάτι από Λονδίνο στην καρδιά των Εξαρχείων

I Cake You θα πεις, στο πρώτο μπισκότο που θα δεις.

Μπαίνεις μέσα και ‘Hit Me Baby One More Time’. Σαν 90ς παιδί και εγώ, ήταν το πρώτο πράγμα που είδα μπαίνοντας ένα πρωινό Σαββάτου στο μικρό γωνιακό αυτό μαγαζί στα Εξάρχεια. Ρίχνοντας μια ματιά σε όλα αυτά που υπήρχαν μπροστά μου, ήξερα πως η Britney Spears θα με ακολουθήσει σε όλο το ταξίδι της παραγγελίας μου καθώς σιγοτραγουδούσα το απόλυτο χιτ της εποχής μου.

Παιδιά των 90s και ο Αποστόλης και ο Πέτρος, δημιούργησαν ένα μαγαζί που μόνο στη Νέα Υόρκη (ή το Βερολίνο) θα μπορούσα να ξαναβρώ όμοιό του. Εκείνοι, εμφανώς λάτρεις της ποπ κουλτούρας, εγώ, είχα το ύφος ‘ήρθα για τα μπισκότα, μη μου πείτε ότι δεν έχει’. Τα δύο αυτά αδέρφια άνοιξαν ακριβώς αυτό που έλειπε από την Αθήνα. Ένα μαγαζί που έχει λίγες αλλά καλές επιλογές πρωινού. Ο πρώτος φουρνίζει τα μπισκότα, ο δεύτερος ασχολείται με τα αλμυρά. Και οι δύο όμως, έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά παραπάνω από ενός νοτίων. Γιατί δεν πήγα μόνη, πήγα με τα παιδιά της γειτονιάς. Δοκίμασε εσύ να πείσεις τους Βουλιώτες να ανέβουν στα Εξάρχεια. Δοκίμασε να πείσεις του ίδιους που ανέβασα εγώ την προηγούμενη εβδομάδα, να δεις πόσο εύκολο θα είναι.

Κάπου διάβασα τυχαία πριν πάω πως ο Αποστόλης είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα μπισκότα του Ben’s Cooking στο Λονδίνο. Πράγμα που με έκανε να πάω με πολλές προσδοκίες. Τα μπισκότα του Μπεν (όπως μου αρέσει να τα λέω) είναι ένα από τα καλύτερα σποτάκια στο Λονδίνο. Είναι ακριβώς αυτό που θέλεις να φας μετά τον χωρισμό, στην αρχή μιας σχέσης, στον εορτασμό της καινούργιας σου δουλειάς, ή αλλιώς σε ότι μεγάλο αλλά και μικρό σου συμβαίνει. Η προσπάθεια του Αποστόλη να δημιουργήσει κάτι εξίσου καλό ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη. Ήταν εξαιρετική, με τον δικό της απολαυστικό τρόπο. Γιατί με έκανε να πω ‘I cake you’ στο μικρό μου μπισκότο με φυστικοβούτυρο.

Ο κατάλογος, πέρα από τα μπισκότα έχει κοτόπιτα, τάρτα σπανάκι και κις λορέν, ενώ τα παιδιά του I Cake You δοκιμάζει να κάνει διάφορες συνταγές μέσα στην εβδομάδα. Συνταγές που ακόμη δεν έχω καταφέρει να ανακαλύψω εγώ. Έτσι μπορεί ούτε εσύ να βρεις νεοϋρκέζικο cheesecake που έψαχνα και εγώ αλλά ούτε και τη lemon pie, που εγώ βρήκα.

 

A post shared by I Cake You (@icakeyougr) on

Το νέο μπισκοτάδικο στα Εξάρχεια, γεμίζει καθημερινά την βιτρίνα με τα μπισκότα του με Choco beast (το οποίο έχει κομματάκια μαύρης, λευκής και γάλακτος σοκολάτας και φουντούκια),  Banana hill (με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και μπανάνα), White heart (σοκολατένιο μπισκότο με «πηγή» λευκής σοκολάτας), και το ήδη προσωπικό μου αγαπημένο, Mr peanut (με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, φιστίκια και φιστικοβούτυρο). Όλα αυτά σε λιγότερο από 2 ευρώ ανά τεμάχιο. Και ίσως να μην χρειαστείς καν δεύτερο. Χώρος για τα αλμυρά, παιδιά. Αξίζουν.

 

A post shared by I Cake You (@icakeyougr) on

Μιας και είπαμε για αλμυρά, αξίζει να σημειωθεί πως φήμες λένε ότι τα περισσότερα cookies που έχουν δώσει σε μια μέρα αγγίζουν τον αριθμό των 450, όποτε κι εγώ θα στεναχωριόμουν εάν δεν προλάβαινα να φάω. Όμως, δεν θέλω να σε παίρνει από κάτω γιατί στο  I Cake You

Θα βρεις γεύσεις δημητριακών που δεν κυκλοφορούν στα τοπικά σούπερ μάρκετ ενώ μπορείς να επιλέξεις εάν το γάλα σου θα είναι πλήρες, ελαφρύ ή σοκολατούχο. Κοινώς, σαν να έφτιαχνες πρωινό στο σπίτι σου. Μόνο που θα είσαι λίγο πιο κάτω από την πλατεία Εξαρχείων αντί για τα νότια.

I Cake You, Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα (Τηλ: 211409 1999)