ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Ilios, η ελληνική κουζίνα όπως θα τη θέλαμε σπίτι μας

Ένα γευστικό ηλιοτρόπιο, μέσα στο City Link, που σε ταξιδεύει στην αστική κουζίνα της δεκαετίας του ’50 και ’60.

Το Ilios στην καρδιά της πόλης, στη στοά Σπύρου Μήλιου, είναι η σύγχρονη εκδοχή του καθημερινού αθηναϊκού εστιατορίου με την υπογραφή του Ομίλου Πανά.

Αυθεντικές γεύσεις από την αστική κουζίνα του ’50 και ’60 εκτελεσμένες πλέον με νέα ματιά από τον executive chef, Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Τρίτη βράδυ (27/11) φορέσαμε τα καλά μας και πήγαμε στο party που διοργανώθηκε για να δοκιμάσουμε τα πιάτα του νέου εστιατορίου.

Ο γνωστός και αγαπημένος chef δημιουργεί οικείες γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά, αλλά και πιάτα με έντονο το ελληνικό στοιχείο και την παραδοσιακή κουζίνα. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι πρωτοπόρος στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών. Και αυτό πρωταγωνιστεί στο μενού του εστιατορίου.

Φρέσκιες πρώτες ύλες επιλεγμένες, κυρίως, από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, αλλά κι ένας χώρος όπου ο επισκέπτης θα απολαύσει τη ζεστή φιλοξενία διαμορφώνουν τη ταυτότητα του Ilios.

Από το μενού είναι πολλά τα πιάτα που θα θελήσετε να δοκιμάσετε: κασιώτικα ντολμαδάκια, σπανακόριζο, κατσικομακαρονάδα με καμμένη μυζήθρα, κολοκυθοκεφτέδες και τάρτα με παστό Σπάρτης και γραβιέρα.

Εκτός από τη δημιουργική λίστα από τον ελληνικό αμπελώνα θα βρείτε και μοναδικά cocktails εμπνευσμένα από την αθηναϊκή ιστορία του fine drinking.

Info: Ilios, Βουκουρεστίου 1, Αθήνα ( Στοά Σπύρου Μήλιου)