ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

It’s a Βίλατζ, ένα χωριό μέσα στην ίδια σου την πόλη

Το «υποκατάστατο χωριό» σε όλους όσους δεν έχουν βρίσκεται στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη και, όπως κάθε άλλο του είδους του, είναι το τέλειο μέρος για να αράξεις.

Σε ένα πρώτο άκουσμα, μπορεί η Κυψέλη να πιστεύεις πως δεν είναι το στυλ σου, όμως, τα τελευταία δύο χρόνια, μετά το άνοιγμα της δημοτικής αγοράς της, έχει ξεκινήσει να τραβά όλο και περισσότερο κόσμο από όλη την Αθήνα. Κι όπως όλοι οι υπόλοιποι, έτσι κι εμείς, δεν θα μπορούσαμε να μην είχαμε επισκεφτεί το αγαπημένο μας Χωριό στην πόλη, το Βίλατζ.

Διότι, στο Βίλατζ, η φάση δεν θυμίζει τίποτα από το χωριό που πήγαινες τα καλοκαίρια με τους γονείς και τους παππούδες σου, αλλά σου υπενθυμίζει πόσο μικρή είναι η πόλη στην οποία ζεις. Όπως ακριβώς ένα χωριό, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και καλημερίζονται με την πρώτη ευκαιρία, κάνουν παρέα ακόμη κι αν έχουν βγει χωρίς παρέα, αλλά και είναι τόσο φιλικοί που πιστεύεις πως τελικά, είστε μια οικογένεια όλοι.

Στην «ανηφόρα» προς Κυψέλη λοιπόν, λίγο πιο πάνω από το θρυλικό και παλαιότερο μπαρ της Αθήνας, Au Revoir, αξίζει να κάνεις μια στάση στο Βίλατζ. Ένα μαγαζί που εκτός από καλό καφέ, εξαιρετικά cocktails, χορταστική πίτσα και ωραία ατμόσφαιρα, έχει ένα από τα πιο έξυπνα brandings των μαγαζιών στην Αθήνα, σήμερα.

Ένα μεγάλο αυτοκόλλητο του χάρτη της Αθήνας στον τοίχο που θα δεις με το που μπεις, θα σε βάλει αμέσως στο «κλίμα» σε περίπτωση που αναρωτιόσουν τι ακριβώς είναι το Βίλατζ για τους ιδιοκτήτες του, ενώ οι μικρές κάρτες που βρίσκονται στο μπαρ έχουν πάνω τους τρία παραδοσιακά γνωμικά. Διότι, το «Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι» και το «Μη μου πολυψηλώνεσαι γιατί ψηλός δεν είσαι και το χωριό σου είναι κοντά και ξέρω τίνος είσαι» δεν ήταν ποτέ πιο σχετικά από ότι στο Βίλατζ.

Τα καλοκαίρια θα σε βρουν στα τραπεζάκια της πλατείας ή έξω στο πεζοδρόμιο, ενώ οι βροχερές ημέρες και οι χειμώνες θα σε βρουν μέσα στο μαγαζί να απολαμβάνεις τον καφέ ή το ποτό σου υπό τους ήχους της τζαζ, soul, rock και funk μουσικής. Δηλαδή, το είδος της μουσικής όπου μπορείς να χορέψεις με στυλ, με το ποτό στο χέρι. Εξάλλου, δεν έχει γίνει τυχαία, μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας του, το hotspot της περιοχής. Βλέπεις, ξαφνικά, όλοι θέλουμε να γίνουμε… χωριάτες!

Info: Βίλατζ, Πλατεία Αγ.Γεωργίου – Κυψέλη, Αθήνα