ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Το Juan Rodriguez Bar ήρθε (από τον Παναμά) για να μείνει στην ιδιαίτερη γειτονιά του Ψυρρή

Ο Juan Rodriguez ήρθε από την Κεντρική Αμερική, κι εσύ δεν μπορείς να τον επισκεφτείς από τα Νότια;

Όταν ένας χώρος μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός, τότε καταλαβαίνεις πως η ζωή στην Αθήνα γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα. Στην περίπτωση του Juan Rodriguez, η μικρή αυτή πλατεία δίπλα από το Handlebar στου Ψυρρή υποδέχθηκε ένα από τα πιο παραμυθένια μαγαζιά της νυχτερινής ζωής στο κέντρο της Αθήνας. Ένα μαγαζί δηλαδή, που αξίζει κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσεις από τα Νότια.

Τη συνταγή της επιτυχίας υπογράφουν οι δημιουργοί τεσσάρων από τα πιο όμορφα μαγαζιά της πόλης, «Upupa Epops», «Belle Amie», «Noel» και πιο πρόσφατο, «Monsieur Cannibale», ο Άλεξ Πετράκης και η Βίβιαν Δημητρακοπούλου. Όμως, μας πήρε τα μυαλά η διακόσμηση με τους φοίνικες, τα πορτρέτα και τους ζωγραφισμένους τοίχους που δεν αναφέραμε καθόλου τους «γονείς» του Juan Rodriguez, Αρμελίνα Αντωναροπούλου (The 7 Jokers) και Κώστα Λούκα (Παλιάτσος) που έφτιαξαν από το μηδέν ένα μέρος που θυμίζει Κεντρική Αμερική.

Μετά λοιπόν, το πρώτο μικρό σοκ με την «αποικία» που μοιάζει σαν να βγήκε από τα κεφάλαια κάποιου εξαιρετικά καλογραμμένου βιβλίου, την παράσταση κλέβουν τα cocktails τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τα punches, τα pre-bottled και τα twisted classics. Ο Σπύρος Αναγνώστου, δημιούργησε αυτές τις κατηγορίες ώστε να σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη στην επιλογή σου. Από τα punches, θα δοκιμάσεις τη δική του συνταγή για sangria με μείγμα ρουμιών από την Καραϊβική, κανέλα, πορτοκάλια και μήλα) αλλά και το El diablo με λευκή και παλιωμένη τεκίλα, λικέρ από φραγκοστάφυλα, σιρόπι λάιμ και τζιτζιμπύρα.

Τα pre-bottled cocktails είναι εκείνα, όπως το κλασικό negroni που είναι όμως, προ-εμφιαλωμένο και περιέχει από δύο έως τρία αποστάγματα και παλαιώνονται μικρά βαρέλια δρυός. Ενώ τα twisted classics είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις. Εμείς πάντως, μπορούμε να σου εγγυηθούμε για την πιο ωραία spicy margarita με μαύρο αλάτι Χαβάης που έχουμε πιει τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα.

Μαζί με τα cocktails, στο Juan Rodriguez θα βρεις έναν κατάλογο με διάφορα πιάτα που δεν θα έλεγε κανείς ότι προέρχονται από την Κεντρική Αμερική. Κάθε άλλο, είναι πέρα για πέρα ελληνικά. Εάν θέλεις να συνοδέψεις το ποτό σου το αυγοτάραχο Τρικαλινού σερβίρεται σε μικρά μπλινίς με φρέσκο βούτυρο και μαρμελάδα από βιολογικό σύκο, ενώ εάν δεν είσαι και πολύ τολμηρός μπορείς να επιλέξεις και την απλή ποικιλία ελληνικών αλλαντικών  και τυριών. Στην περίπτωση που πεινάς αρκετά (ή απλώς έχεις πάει για φαγητό εκεί) μια πολύ καλή επιλογή είναι το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, η ταλιάτα μόσχου, αλλά και το καρπάτσιο τόνου. 

 Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida, Παλλάδος 3, Αθήνα (Τηλ. 21 0322 4496)