ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Μια “Κουρδιστή Μαϊμού” βρήκε τη θέση της στο Μοναστηράκι

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αγαπάει τα ταξίδια και θα το ανακαλύψετε μέσα από τον χώρο, τα πιάτα, αλλά και τα cocktails που σερβίρονται.

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτισε τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από 15 χρόνια στο Μοναστηράκι, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που ακούει στο όνομα «Κουρδιστή Μαϊμού».

Ο χώρος απηχεί τη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια, τόσο στη διακόσμηση –από τα τραπέζια-βαλίτσες και τα βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους μέχρι τα χειροποίητα χαλιά και τα πολλά δικά του αντικείμενα από διάφορα ταξίδια στην Ασία και την Αφρική- όσο και στην κουζίνα που «τσιμπολογάει» γεύσεις από διάφορες κουλτούρες.

Στον κατάλογο του μαγαζιού θα βρείτε «ρυζάκι της Ινδοκίνας στο γουοκ με γαρίδες και λαχανικά», «μοσχαράκι του Pandeli» (ένα χουνκιάρ μπεγιερντί εμπνευσμένο από το εμβληματικό πιάτο του ομώνυμου εστιατορίου στην Αγορά των Μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης) αλλά και το «καλαμάκι του Κιότο» σε στιλ yakitori, όπως και ορισμένα classics του «Cosa Nostra», όλα για να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού.

Φυσικά μπορείτε να απολαύσετε στον πλέον μεγαλύτερο χώρου του μπαρ κοκτέιλ  με τη σφραγίδα των Γιάννη Νάτση και Γιώργου Βουρλιώτη. Επιλέξτε μεταξύ των 14 cocktails που ετοιμάζονται αποκλειστικά στην “Κουρδιστή Μαϊμού” ή κρασιά από ετικέτες τους ελληνικού και ξένου αμπελώνα.

Info: Αγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι | 2103310900