ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Κάιν βρίσκεται στο Παγκράτι (χωρίς τον Άβελ)

Πάμε κέντρο να ανακαλύψουμε μαζί ακόμη ένα καινούργιο μαγαζί στο Παγκράτι, με έναν δικό του πιο ιδιαίτερο τύπο.

Σε έναν από τους outsider δρόμους του Παγκρατίου, στην οδό Αναπαύσεως, μόλις άνοιξε ένα από τα πιο όμορφα all day bars της πόλης. Ένα μαγαζί στο οποίο νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις και χαιρετάς τα παιδιά μέσα και -πολύ κακώς- δεν υπήρχε όταν η Τζωρτζάκη έγραφε για τα πιο ωραία στέκια στο Παγκράτι.


Το Κάιν είναι από τα μαγαζιά που ακούς από σπόντα και θέλεις να γίνουν το δικό σου στέκι. Θέλεις να είναι το μαγαζί που θα πάρεις αγκαλιά το λάπτοπ σου και θα γράψεις τα καλύτερα κείμενά σου. Αυτό που θα πας για εκείνη την μπύρα -πτώμα- μετά την δουλειά και θα απολαύσεις την κάθε γουλιά της. Αυτό που θα ζήσεις ένα από τα πρώτα σου ραντεβού. Είναι το μαγαζί που κατά την γνώμη μου έλειπε από την Αθήνα. Και ας μην είναι κοντά στο σπίτι μου.


Ελάχιστα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μια μεγάλη τζαμαρία, χωρίζουν εσένα με το εσωτερικό του Κάιν, το οποίο εγώ ερωτεύτηκα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν ξέρω αν έφταιγε η δημιουργία της αδελφοκτονίας του Κάιν και Άβελ του Δημήτρη Ταξή και η καλλιτεχνική μου φύση που “πέφτει” τόσο εύκολα με κάτι τέτοια, αλλά σίγουρα ήταν κάτι που με εντυπωσίασε αρκετά. Στον δίπλα τοίχο, μια βελούδινη κόκκινη κουρτίνα σε χωρίζει από το μπάνιο και ένα μεγάλο χαρτόνι βρίσκεται στον τοίχο με την -νεκροταφείου-λίστα cocktail. Από την άλλη πλευρά του μαγαζιού είναι η πιο ωραία ταπετσαρία που έχω δει μέχρι στιγμής σε μαγαζί, με λουλούδια και φλαμίνγκο. Ακόμη ένα αδύνατό μου σημείο. Τι έγινε ρε παιδιά;


Πίσω από το τεράστιο μπαρ που βρίσκεται ανάμεσα στα σημεία που με κέρδισαν με το που μπήκα στο Κάιν, βρίσκεται λίγη ακόμη μαγεία. Στα cocktails, που κάνουν μόνο 7.5 ευρώ και τις μπύρες που έχουν από 3.5 μέχρι 5 ευρώ. Με το πιο φανταστικό -και όνομα- cocktail το Nekroni. Ό,τι ακριβώς έλεγα παραπάνω για τα ονόματα των cocktails τους. Δεν ξέρω τι μπορεί να καταλαβαίνεις εσύ από αυτό μα εγώ καταλαβαίνω πως τα παιδιά εκτός από ένα φοβερό design στο Κάιν, έχουν και χιούμορ. Και το χιούμορ εκτιμάται δεόντως από όλους τους πελάτες του που τους έβλεπα ευτυχισμένους (ή μου φάνηκε γιατί ήμουν εγώ).

Έτσι λοιπόν, μπορεί να άνοιξε ένα ακόμη καφέ μπαρ Παγκράτι, μα θα είναι το δικό μου αγαπημένο. Για τα cocktails του, τον -λιγότερο από 2.5 ευρώ- καφέ του, τα φλαμίνγκο στον τοίχο και τις μουσικάρες που βάζει. Αξίζει να πάμε κέντρο γι’ αυτό -και ας είμαι εύκολη στο να “πέφτω” με την τέχνη-.


Αναπαύσεως 22, Παγκράτι (Μέτς)