ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Όταν η Κούβα συναντά το Παρίσι στο Noel

Μέρες αργίας και ο κόσμος βγαίνει. Ανεβαίνει στο κέντρο, κατεβαίνει στα νότια. Μπερδεύοντας λίγο τις γιορτές, το Nou-pou.gr σε στέλνει στο Noel.

Την μεγάλη εβδομάδα τείνουμε να θέλουμε να βγούμε περισσότερο από κάθε άλλη εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα. Θέλεις να το ρίξεις στα πάθη μας (και τα λάθη μας), θέλεις να το ρίξεις στην αμαρτωλή ψυχή μας; Δεν με αφορά καθόλου, κάνε ότι θέλεις. Εκείνο που δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία (τα δικά μου) της Αθήνας, είναι πως αγαπάμε το να πίνουμε τα ποτά μας σε ένα μαγαζί που έχει το κάτι διαφορετικό. Το Noel ίσως να έχει πέσει διάνα.

Το μαγαζί που ζει τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο μοιάζει να είναι η αγαπημένη επιλογή των νοτίων που ανεβαίνουν κέντρο. Το ύφος, η μουσική, τα φανταστικά cocktails του και μια πίτσα που δεν περίμενες ότι θα είναι τόσο καλή, συμβάλλουν σίγουρα στο αποτέλεσμα του να θέλεις να ξαναπάς αύριο κιόλας. Γιατί μπορεί να είναι Πάσχα, μα στην τελική πάντα μας άρεσε να βρισκόμαστε εκτός τόπου και χρόνου, ας μάθουμε λοιπόν να το κάνουμε σωστά.

Κατεβαίνοντας την Κολοκοτρώνη (και ας έχουν περάσει τα μεγαλεία της), φτάνεις σε έναν πεζόδρομο και βλέπεις μια στοά. Ένα μαγαζί κόκκινο και μαύρο με στολίδια και φωτάκια. Πίνακες να θυμίζουν κάτι γαλλικό, σε φαγητό, σε τέχνες, σε συναίσθημα. Το Noel ξέρει πώς να τραβάει τον κόσμο που έχει βγει για μια απλή βόλτα. Εκείνο όμως που τράβηξε την δική μου προσοχή την τελευταία φορά που πέρασα την πόρτα του Noel είναι το καινούργιο μπαρ που δημιούργησαν την περασμένη βδομάδα. Το «μπλε μπαρ».

Το «μπλε μπαρ» ονομάστηκε έτσι, αφενός γιατί έχει πολύ μπλε και αφετέρου γιατί όταν γεμίσει, απλώς κλείνει. Όχι όταν γεμίσει λαοθάλασσα, μα όταν όλα τα σκαμπό και οι καρέκλες είναι πιασμένες. Κάτι που βρίσκω πολύ (μα πάρα πολύ) βολικό για εκείνους που έχουν ως βασικό λόγο για να μην βγουν το Σάββατο, τον υπερβολικό κόσμο στα μπαρ. Αυτό το μπλε μπαρ λοιπόν, έχει έναν μεγάλο χρυσό πολυέλαιο πάνω από το μπαρ, χρυσές λεπτομέρειες για framing στα πλακάκια του τοίχου και ένα εκπληκτικό ταβάνι. Και να ξέρεις πως δεν μιλάω εύκολα για τα ταβάνια των μαγαζιών.

Σε αυτήν την αριστοκρατική πτέρυγα του Noel, πρόλαβα να ζήσω μερικά δευτερόλεπτα ευτυχίας, δοκιμάζοντας τις νέες προσθήκες στα cocktails τους. Πρώτα το Sister Morphine με Ginger και μέλι και στην συνέχεια, μια εξαιρετική παραλλαγή του κλασικού (και αγαπημένου) Negroni με ένα essence καφέ.

Εκείνο το βράδυ λοιπόν, σε αυτό το μπαρ που γιορτάζει κάθε μέρα τα Χριστούγεννα, έμαθα πως μπορείς να κάνεις τον κόσμο της Αθήνας να μην βαρεθεί ποτέ. Πάρε ένα μαγαζί που λατρεύει, κάνε ένα καινούργιο μπαρ με δικό του ύφος και στυλ, βάλε λίγο χρυσό και έναν πολυέλαιο και πες του να μην ανάψει το τσιγάρο του εκεί μέσα.

 

Κάπου στο #BlueBar του @thenoelbar πρέπει να ξέχασα το γοβάκι μου. Αυτός είναι ο λόγος που φοράω all star, μη νομίζεις. #TheNoelBar #ProfessionalCinderella #PaliPinei

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Margarita Grammatikou (@margaritagram_) στις

Noel Bar, Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα (Τηλ. 211 2159534)