ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Το Peek a bloom έχει 3 τρία μυστικά που θέλει να σου μάθει

Το νέο μαγαζί σου κέντρου που είναι κρυμμένο σε μια στοά σου προσφέρει εκπληκτικό καφέ και θέλει να σου γνωρίσει το ‘απαγορευμένο’ ποτό που θα σε ταξιδέψει στην Belle Epoque

Μυστικό Νο1: Το μέρος

Το Peek a Bloom βρίσκεται στο νούμερο 14 της Λέκκα. Συγκεκριμένα είναι μέσα στην στοά αλλά αυτό δεν το έχει εμποδίσει να είναι σχεδόν γεμάτο τα βράδια. Βλέπεις δεν είναι αποπνικτική η αίσθηση που σου βγάζει αυτή η στοά αλλά το ακριβώς αντίθετο. Σου βγάζει κάτι δροσερό και καλοκαιρινό που σε συνδυασμό με τα φυτά που κρέμονται, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μαγικό μέρος.

Ένα μέρος φωτεινό που στην μία του άκρη δεσπόζει το καβουρδιστήρι το οποίο γεμίζει με μυρωδιές καφέ όλο τον δρόμο. Ακριβώς μπροστά του μια εξαιρετικής ομορφιάς μηχανή καφέ στην οποία ετοιμάζουν άρτια το ρόφημά σου. Στην συνέχεια βρίσκεται το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του μαγαζιού. Η μπάρα του. Μία αψίδα από καθρέφτες που παίζουν με τα φώτα το βράδυ και 4 σειρές μπουκαλιών που ακουμπάνε σε έναν πέτρινο και ‘γυμνό’ τοίχο. Από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα θα χαζέψεις με εκείνο το σημείο και θα θες να κάθεσαι μόνο εκεί. Το αν θα βρεις χώρο είναι άλλο θέμα.

Μυστικό Νο2: Ο καφές και οι χυμοί του

Αυτό το μαγαζί δεν σερβίρει απλά καλό καφέ. Σερβίρει έναν από τους καλύτερους καφέδες της Αθήνας. Βλέπεις το Peek a Bloom αποτελεί το δεύτερο εγχείρημα της παρέας που ξεκίνησε από το Mind the Cup. Αυτή η ίδια παρέα πέντε χρόνια τώρα, στο Περιστέρι έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει τον κόσμο και να τον μάθει να πίνει καλό καφέ.

Στο Mind the Cup καβουρδίζεται ο καφές επί τόπου, ενώ οι ποικιλίες που μπορείς να δοκιμάσεις αλλάζουν συχνά αφού προμηθεύονται από διαφορετικούς farmers από όλο τον κόσμο. Αυτή η φιλοσοφία είναι που το έβαλε και στα 50 καλύτερα cafe του κόσμου σε σχετική λίστα του Buzzfeed. Η ίδια φιλοσοφία και το ίδιο μεράκι κυριαρχεί και στο Peek a Bloom και αυτό φαίνεται σε κάθε γουλιά που πίνεις. Η τελευταία γουλιά σου αποκαλύπτει και το λογότυπο του μαγαζιού που είναι ένας ανθός μέσα σε ένα κουτί. Κάθε φορά που φτάνω εκεί νομίζω ότι μου χαμογελάει και κάπως έτσι γίνεται ακόμα και αυτή η γουλιά ξεχωριστή.

Τον καφέ σου ή τον χυμό σου το πρωί μπορείς να τον συνδυάσεις και με κάποιο από τα πιάτα που προσφέρονται στο μαγαζί. Αν με ρωτάς τα pancakes του είναι πολύ δυνατά όπως και το χοιρινό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. θα ήταν τρομερή παράλλειψη να μην μιλήσουμε για τον πράσινο χυμό του Peek a Bloom ο οποίος δεν μοιάζει με κανέναν άλλο αφού είναι δροσιστικός, με τρομερό σώμα και εξαιρετική γεύση. Και φυσικά πολύ υγιεινός.  

Μυστικό Νο3: Το αψέντι και τα cocktails

Θεωρούνταν απαγορευμένο και επικίνδυνο για πολλά χρόνια. Είναι το ποτό που στιγμάτισε ολόκληρα καλλιτεχνικά ρεύματα. Είναι το ποτό που έγινε μούσα για ποιητές, λογοτέχνες και ζωγράφους. Το αψέντι ή αλλιώς η πράσινη νεράιδα είναι ένα ποτό με υπέροχη γεύση, μυσταγωγική διαδικασία πόσις και μεγάλη ιστορία. Και τα τρία μπορείς να τα γνωρίσεις στο Peek a Bloom, το πρώτο bar στην Αθήνα με τέτοια ποικιλία και γνώση πάνω στο αψέντι.

Για να καταλάβεις, μόνο εδώ θα βρεις το παραδοσιακό συντριβάνι το οποίο βοηθάει στο σερβίρισμα του κάθε ποτηριού αψέντι. Ο λόγος είναι ότι από εκεί τρέχει παγωμένο νερό σταγόνα σταγόνα πάνω σε ένα κουταλάκι με τρύπες το οποίο έχει μια ζάχαρη. Κάθε σταγόνα δημιουργεί αυτό το υπέροχο γαλάκτωμα στο ποτήρι το οποίο και φανερώνει την υψηλή ποιότητα του ποτού. Αν σκεφτείς ότι έτσι ακριβώς έπιναν κατά την διάρκεια της Belle Epoque οι καλλιτέχνες το αψέντι τους τότε ίσως ταξιδέψεις σε κάθε γουλιά στην εποχή εκείνη.  

Το Peek a Bloom διαθέτει 11 φιάλες αψέντι από όλο τον κόσμο και σκοπός είναι να αυξάνονται συνεχώς. Αλλά η νεράιδα δεν μένει μόνο εκεί, έχει εισχωρήσει και σε κάθε ένα από τα 10 cocktails της λίστας. Ο Νίκος Μοσχονάς, εμπνευστής της λίστας πήρε 5 από τους λεγόμενους καταραμένους ποιητές και για κάθε έναν έχει μια ιστορία της ζωής του και ένα έργο του.

Κάπως έτσι προέκυψε το black venus, με μία ενδιαφέρουσα ιστορία του Charles Baudelair, το οποίο έχει Pisco, Rhum Blanc Agricole, Coco Cream, σιρόπι  Pineapple, Absinthe syrup Creme de Violette & Anice. Είναι εκπληκτικό αυτό το cocktail τόσο σε παρουσίαση όσο και σε γεύση αφού δεν υπερίσχυει καθόλου η καρύδα όπως θα φανταζόσουν και δεν έκρυβε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Αντίθετα το αποτέλεσμα ήταν άκρως ισορροπημένο και γευστικό.

Το δεύτερο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το  The Brawl το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Paul Verlaine. Η ιστορία του μας εξηγεί την σχέση του Verlaine με το αψέντι αλλά και πως γνωρίστηκαν με τον Rimbaud. Το cocktail έχει Cachaca , Pisco, Tarragon, Pineapple Habanero & Absinthe και πραγματικά σε ταξιδεύει σε κάθε του γουλιά.

Πριν όμως σου μίλησα και για την τρομερή κάβα του η οποία εκτός από ιδιαίτερη ομορφιά διαθέτει και μερικά πραγματικά διαμάντια σε Gin (Elephant, Forest), σε ρούμι (Habitation Velier Foursquare, Trancontinental Rum Line Jamaica, Hamilton Jamaica Pot Still Black Rum) αλλά και ουίσκι από ανεξάρτητους εμφιαλωτές (Gordon Macphail, Ledaig Douglas Laing’s). Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ελληνικές μπύρες αλλά και ελληνικά αποστάγματα.

Και τώρα που σου αποκάλυψα τα τρία μυστικά του Peek a Bloom ήρθε η ώρα να το ανακαλύψεις και μόνος σου. Ήρθε η ώρα να πας από το πρωί να πιεις τον καφέ σου ή τον χυμό σου στην υπέροχη στοά του και να κάτσεις με το laptop σου. Ήρθε η ώρα δοκιμάσεις στο κέντρο της Αθήνας την ‘πράσινη νεράιδα’ όπως την έπιναν στα καφέ της Μονμάρτης περιτριγυρισμένος από όμορφες παρουσίες.

Peek a Bloom

Λέκκα 14, Σύνταγμα 

Τηλ: 210 3219000

Facebopk Page