ΓΕΥΣΗ

Pizza Dal Professore, η νέα λαχταριστή άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

Στο νέο pizza bar της Αθήνας θα δοκιμάσεις μια πρωτότυπη ζύμη με τρία διαφορετικά είδη αλευριού και θα τη θυμάσαι για καιρό.

Το Pizza Dal Professore είναι ένα ολοκαίνουργιο, φρέσκο και «τραγανό» pizza spot του Κέντρου της Αθήνας, «παιδί» των Ηλία Ανθίδη, Σπύρου Κερκύρα και Πάτροκλου Κουδούνη.

Στενός τους συνεργάτης και εμπνευστής του concept της πρωτότυπης ζύμης της πίτσας δεν είναι άλλος από τον chef patron του trattoria restaurant Dal Professore στο Μαρούσι, Νίκο Δημητροκάλη.

Ο “Καθηγητής», μετά από ταξίδια στην Ιταλία και απανωτούς πειραματισμούς και δοκιμές, κατέληξε στην ιδανική συνταγή με την ανάμειξη 3 διαφορετικών αλεύρων.

Πραγματοποιώντας ένα ειδικό άνοιγμα με τα χέρια, το ρουστίκ ζυμάρι με το φυσικό προζύμι, ψήνεται στον ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό, με υφή σχεδόν σφολιάτας, εξωτερικό σώμα που περικλείει ένα ελαστικό, με “κυψέλες” αέρα πυρήνα. Η ελαφριά, τραγανή ζύμη αρτίζεται με εξαιρετικής ποιότητας ολόφρεσκα υλικά και σερβίρεται – ή παραδίδεται στον χώρο σας – ζεστή και λαχταριστή.

Οι «αλμυρές» εκδοχές της συνοδεύονται από δύο γλυκιές συνταγές ενώ αν περάσετε από την Στοά Μπολάνη – και μόνο εκεί –  μπορείτε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα focaccia sandwiches με γέμιση από φρεσκοκομμένα στην συλλεκτική Berkel μηχανή, διαλεχτά αλλαντικά.

Info: Κολοκοτρώνη 3 (Στοά Μπολάνη), Σύνταγμα Τηλ. 21 1182 8508