ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Στο Cookoomela Grill στα Εξάρχεια υμνούν το φρέσκο μανιτάρι

Για εκείνες τις φορές που βρέθηκες στο κέντρο της Αθήνας και ευχήθηκες να φας ένα πραγματικά λαχταριστό τυλιχτό on the go.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι εάν τα μανιτάρια βρίσκουν πάντα μια θέση στο πιάτο σου, είτε επειδή είσαι vegan, είτε επειδή εκτιμάς την γεύση τους, οφείλεις να γνωρίζεις ήδη για την φρέσκια άφιξη της πόλης. Αν πάλι ανήκεις σε εκείνους που για να φάνε μανιτάρι, πρέπει να είναι καλομαγειρεμένο, ολόφρεσκο και να μην είναι σκέτο, τότε αυτός ο γύρος μανιταριών φτιάχτηκε για εσένα.

H εναλλακτική street food πρόταση των Εξαρχείων, που πρωτοσυστήθηκε στον αριθμό 43-45 της οδού Θεμιστοκλέους πριν από μερικούς μήνες, χρησιμοποιεί ως βάση στο τυλιχτό που σου ετοιμάζει ένα υλικό: τα μανιτάρια. Πορτομπέλο αλλά και πλευρώτους μαριναρισμένα με μπαχαρικά και ψημένα στο grill, όλα τους είναι ζουμερά και υπερχορταστικά. Η ομάδα του Cookoomela προμηθεύεται τα μανιτάρια από μικρούς παραγωγούς με κριτήριο τη γεύση και την ποιότητα της πρώτης ύλης και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσεις κι εσύ στην πρώτη πίτα που θα δοκιμάσεις.

Διάλεξε μεταξύ του Red, με αβοκάντο Κρήτης, φυτική μαγιονέζα φτιαγμένη από βιολογικό μηλόξιδο και βιολογικό γάλα σόγιας, σάλτσα ντομάτας, σαλάτα και χειροποίητες χοντρές πατάτες, το Yellow με αβοκάντο, φυτική μαγιονέζα, χειροποίητη μουστάρδα, σαλάτα και (αχ-αυτές-οι) πατάτες, ή τη νέα άφιξη, το Green, με πράσινη σαλάτα, sauce verde και tartar sauce από γιαούρτι σόγιας, χωρίς πατάτες αυτή τη φορά. Όλα τους τυλίγονται σε μια λαχταριστή αφράτη πίτα που θα ζήλευαν πολλά κλασικά σουβλατζίδικα. Πέρα από τις πίτες μανιταριών, μπορείς να δοκιμάσεις το kebab με σουτζουκάκια από φακή, σάλτσα ντομάτας, τυρί κρέμα από αμύγδαλο.

Η eco friendly λογική του καταστήματος αποτυπώνεται και στις συσκευασίες του, οι οποίες είναι βιοδιασπώμενες και ανακυκλώσιμες, όπως και στα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται τα οποία είναι από φυσικά υλικά.

Cookoomel-ώσαμε.