ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Τα 7 πιο flirty bars της Αθήνας

Μια πόλη -που δεν είναι το Παρίσι- μέσα από τα 7 τα πιο flirty μπαρ της. Η Αθήνα της έλξης.

Βρίσκω την Αθήνα, ως μια από τις πιο ερωτικές πόλεις της Ευρώπης. Όχι σαν το Παρίσι, με το δικό της ιδιαίτερο στυλ και χαρακτήρα. Αφού αν κάτσεις να το σκεφτείς, τους πιο έντονους έρωτες τους έζησες δίπλα από κάποια μπάρα του κέντρου, κάτω από τον χαμηλό φωτισμό ενός μπαρ. Ήδη τώρα σου ήρθαν στο μυαλό τρεις, τέσσερις “πρόχειροι” έρωτες που έζησες.

Υπάρχουν πολλά ερωτικά μαγαζιά στην Αθήνα. Είναι εκείνα τα μικρά μπαρ που δεν έχουν πολύ χώρο για να κάτσεις, η μουσική δεν σε αφήνει να μην χορεύεις, το ποτό σου είναι μισοάδειο στο χέρι και η απόσταση που μπορεί να έχεις με εκείνον τον άγνωστο διπλανό σου, εκείνη την δύσκολη ώρα, μοιάζει να γεφυρώνεται τόσο εύκολα.  Εκείνα τα μαγαζιά της Αθήνας, είναι 7 και έχουν το δικό τους ιδιαίτερο όνομα.

1.     Κάιν

Στην οδό Αναπαύσεως ζει ο Κάιν μετά το ατυχές συμβάν που είχε με τον Άβελ. Το Κάιν είναι από τα λίγα μαγαζιά της Αθήνας τα οποία παίζουν την τέλεια μουσική. Και αυτό μέσα από τα μάτια (και τα ηχεία) πέντε διαφορετικών ανθρώπων στα decks. Την θέση στα πιο flirty bars του κέντρου την κέρδισε με το σπαθί του. Ή το σπαθί των τολμηρών θαμώνων του που δεν ντρέπονται και δεν περιμένουν να προσεγγίσουν εκείνο το κορίτσι που κοιτάζουν μισή ώρα (ψέματα, 10 λεπτά μόνο) στην απέναντι πλευρά του μπαρ.

Η γωνία της έλξης: Η ταπετσαρία με τα φλαμίνγκο. Μην ρωτήσεις, γιατί όταν ρώτησα εγώ με είπαν ψυχάκι.

Αναπαύσεως 22, Μετς

2.     Τρανζίστορ

Αν μου πεις πως είσαι από εκείνους που δεν έχουν ζήσει ένα έντονο φλέρτ στο Τρανζίστορ, ή τώρα τελειώνεις το σχολείο και δεν ήξερε (ούτε ρώταγε μάλλον) ή που κάτι μας κρύβεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το Τρανζίστορ είναι το μαγαζί που όλοι έχουν περάσει την φάση τους, έχουν φλερτάρει, απορρίψει και καταλήξει μαζί. Θέλεις επειδή είναι μικρό και αποπνικτικό; Θέλεις επειδή ο καπνός και το αλκοόλ “κάτι σου έκαναν”; Ή μήπως επειδή τα 7 στα 10 αγόρια που θα βρεις είναι ωραία γκομενάκια;

Η γωνία της έλξης: Εκεί στο τέρμα της μπάρας στο βάθος. Έλα που δεν ξέρεις γιατί.

Πρωτογένους 10, Ψυρρή

3.     The Clumsies

Η φάση με το Clumsies άρχισε από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Ένα μαγαζί που έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, τα πιο ωραία cocktails και ένα πλήθος διαφορετικών ανθρώπων συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο. Δεν το λες και άσχημο, αφού πηγαίνεις και μπορείς να φλερτάρεις με εκείνον που σου αρέσει, αλλά μπορεί και η κολλητή σου να φλερτάρει με κάποιον άλλον που δε σου αρέσει καθόλου. Τα έχουμε ξαναπεί, δεν είμαστε όλοι για όλους.

Η γωνία της έλξης: Δεν είναι γωνία, είναι όλο το δωμάτιο του μπαρ.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα

4.     Dude

Δεν υπάρχει ούτε μία φορά που να με έχει βγάλει ο δρόμος στο Dude και να πέσω πάνω σε κομπλεξικούς τύπους και κέρινα ομοιώματα κοριτσιών. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, μα οι άνθρωποι που επιλέγουν να πάνε για ποτό στο Dude είναι ειλικρινείς, ακομπλεξάριστοι και ομιλητικοί. Είναι οι άνθρωποι του φλέρτ. Ίσως γι’ αυτό να λένε πως ίσως να είναι το πιο flirty bar της Αθήνας. Όχι εγώ, ένας απ’ το χωριό δεν τον ξέρεις.

Η γωνία της έλξης: Κάτω από τον Jeff Bridges.

Καλαμιώτου 14, Κέντρο

5.     Noel

Εκεί που τα Χριστούγεννα κρατούν 365 ημέρες. Εκεί που οι άνθρωποι πηγαίνουν γιατί είναι πάντα γιορτή. Εκεί που το φλέρτ, δεν έχει κανόνες, πέρα απ’ τους βασικούς. Στο Noel η αλήθεια είναι πως πηγαίνεις με άλλη διάθεση. Κάτι σαν την διάθεση που έχεις τις γιορτές, που θέλεις να περάσεις καλά ο κόσμος να χαλάσει και τελικά γυρνάς σπίτι με 3 τηλέφωνα, δύο λουλούδια, ένα κεφάλι καζάνι και μια πρόταση γάμου. Κανείς δεν θυμάται τι απάντησε σε αυτήν την τελευταία.

Η γωνία της έλξης: Ολόκληρο μπαρ. Το μπλε μπαρ.

Κολοκοτρώνη 59Β, Σύνταγμα

6.     The Bank Job

Ξέρω, ίσως να μην του το είχες αλλά το Bank Job είναι ένα από τα πιο flirty μαγαζιά της Αθήνας. Ο κόσμος να γεμίζει το έξω πεζοδρόμιο, μεγάλες παρέες αντρών, μικρές παρέες κοριτσιών. Και οι μεν και οι δε, σίγουροι για τον εαυτό τους, ίσως να είναι από τις πιο ασφαλείς επιλογές για να “παίξεις μπαλίτσα” ή να βγεις και ραντεβού (αν το ραντεβού σου είναι νωρίς μια καθημερινή). Με την δική του ηρεμία και ωραία μουσική, το Bank Job θα σε κάνει να το αγαπήσεις (ή και κάποιον άλλον μαζί με αυτό) από την πρώτη στιγμή.

Η γωνία της έλξης: Μπροστά στον DJ. Δεν ξέρω γιατί, ίσως να μου χει μείνει λόγω δικής μου προτίμησης.

Κολοκοτρώνη 13, Σύνταγμα

7.     7 Jokers

Το 7 Jokers αποτελούσε επί χρόνια το τίμιο αφτεράδικο, στο οποίο θα χόρευες σε indie ρυθμούς και θα απολάμβανες χαλαρός το ποτό σου. Εκείνο η μεγάλη μακρόστενη μπάρα είναι η ίδια που σε φέρνει όχι πολύ μακριά από κάποιο νέο πρόσωπο που μπορεί να γνωρίσεις δίπλα, έξω ή πίσω σου. Ίσως και να είναι από τα λίγα εναλλακτικά μπαρ της Αθήνας που το φλερτ γίνεται όπως παλιά. Τέρμα οι ματιές, ήρθαν τα τηλέφωνα σε χαρτάκια και τα σφηνάκια. Αγαπημένα σφηνάκια.

Η γωνία της έλξης: Όλη η ακτή της μπάρας.

Βουλής 7, Σύνταγμα