ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

To Barro Negro φέρνει το Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας 

Ένα μαγαζί ύμνος στα agave spirits και το σύγχρονο Μεξικό.

Πως θα σου φαινόταν αν ταξίδευες με απευθείας εισιτήριο στο Μεξικό; Νομίζεις ότι είναι δύσκολο αλλά πίστεψέ με το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να ανέβεις από τα νότια στο κέντρο της Αθήνας και να επισκεφτείς το Barro Negro. Η νέα άφιξη είναι ένα μαγαζί που θα σε κάνει με την αρχιτεκτονική του, την ατμόσφαιρά του και πάνω από όλα τα ποτά του να ταξιδέψεις στην χώρα της tequila και του mezcal. 

Η αγάπη των τριών ιδιοκτητών για τα agave spirits είναι που γέννησε αυτό το μαγαζί. Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Καβακλής και ο Θάνος Ξίκης έφτιαξαν έναν χώρο που θα σε μαγέψει. Η εντυπωσιακά καμάρα που ξεκινάει από τον έξω χώρο και συνεχίζεται σε μια κάβα γεμάτη διαμάντια, το υπέροχο susnset μπαλκόνι, τα γήινα χρώματα στους τοίχους, το πλακόστρωτο πάτωμα που θυμίζει σοκάκια σε χωριά είναι μόνο μερικά από τα μεξικάνικα στοιχεία που διαθέτει το Barro Negro. Το μεγαλύτερο όμως και το πιο σημαντικό είναι τα cocktails και τα spirits που διαθέτει. Όλα τα αυθεντικά tequila και mezcal cocktails, άλλα με ενδιαφέροντα twists και πάνω από όλα μια paloma που θα σε κάνει να την ερωτευτείς. Άλλωστε το Barro Negro είναι το πρώτο Paloma embassy by Three Cents στον κόσμο. 

Και αν αναρωτιέσαι τόση ώρα τι σημαίνει Barro Negro, μάθε ότι είναι ο μαύρος πηλός ο οποίος χρησιμοποιούνταν από τους ιθαγενείς μεξικανούς για να μεταφέρουν το mezcal. Στην συνέχεια τα σχέδια με μαύρο πηλό επηρέασαν βαθιά την μαξικάνικη κουλτούρα σε πολλές πτυχές. Και να που τώρα έφτασε στην καρδιά της Αθήνας. 

Info: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα, Τ 210-0107618