ΓΛΥΚΟ

Το Choureal – Choux & Profiterole της Θεσσαλονίκης άνοιξε (επιτέλους) και στην Αθήνα

Το ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο της συμπρωτεύουσας που φημίζεται για το ολόφρεσκο χειροποίητο προφιτερόλ του  -αλλά και την πρωτοτυπία στην ετοιμασία του- είναι πιο κοντά από ποτέ.

Όσοι έχουν επισκεφθεί τo το Choureal της Θεσσαλονίκης, ίσως γνωρίζουν ότι είναι ένα από τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Πίσω του βρίσκονται δύο νέοι που, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφεραν να κερδίσουν το θεσσαλονικιώτικο κοινό με την καινοτόμα επιχειρηματική τους ιδέα, να δημιουργήσουν, δηλαδή, ένα ζαχαροπλαστείο με εξειδίκευση στο προφιτερόλ και τα choux, δίνοντας έμφαση στην πρωτότυπη παρασκευή και σερβίρισμα, αλλά και στα φρέσκα υλικά. Πέρα από το κοινό, κατέκτησαν και μία από τις διακρίσεις στα βραβεία επιχειρηματικότητας Stelios Awards ανάμεσα σε 90 επιχειρήσεις. Τώρα, ετοιμάζονται να κερδίσουν και τους Αθηναίους.

Το πρωτότυπο concept εστιάζει στην προετοιμασία των προφιτερόλ, τα οποία φτιάχνονται à la minute -ο επισκέπτης είναι παρών καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Κοινώς, μπορείς να “δημιουργήσεις” το προφιτερόλ της αρεσκείας σου, παίρνοντας την πρώτη δύσκολη απόφαση. Αν θα γεμίζεις τα φρεσκοψημένα τραγανά choux με λαχταριστή crème pâtissière (βανίλια ή σοκολάτα) ή με χειροποίητο παγωτό.

Create your own, tailor-made Profiterole with high Quality Ingredients!**#choureal#profiterole

Geplaatst door Choureal – Choux & Profiterole op Zaterdag 24 november 2018

Στη συνέχεια επιλέγεις την επικάλυψη που επιθυμείς από τις σοκολάτες Valrhona: κλασικές bitter ή γάλακτος, λευκή, καραμέλα, πραλίνα φουντουκιού ζεστή, καθώς και πιο ιδιαίτερες, όπως με γλυκόριζα ή φράουλα.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με μία από τις γαρνιτούρες, όπως τη χειροποίητη σαντιγί, τους ξηρούς καρπούς, το μπισκότο ή τα φρέσκα φρούτα.

Πέρα από τα best seller προφιτερόλ, μπορείς να δοκιμάσεις και μερικές ακόμα λιχουδιές, όπως τα εκλέρ, όπου,  πέραν των κλασσικών γεύσεων, προσφέρονται σε μία πληθώρα γευστικών συνδυασμών ανάλογα με εποχή, όπως φυστίκι, μόκα και λεμόνι. Εξίσου must taste είναι και τα Παρί μπρεστ (το όνομά τους προέρχεται από το σταθμό τρένων Παρίσι-Βρέστη) με γέμιση βελούδινης κρέμας πατισερί ή σοκολάτας.

Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα

2103317883