ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Το κρυφό υπόγειο του Frater & Soror στο Παγκράτι είναι το μυστικό που πρέπει να μαθευτεί

Μία φρέσκια άφιξη της πλατείας Προσκόπων στο Παγκράτι μας προετοιμάζει για “Fine Gin, Fancy Food”, αλλά και μια speakeasy υπόγεια εμπειρία.

Το all day bar-restaurant της Πλατείας Προσκόπων έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της περιοχής, από τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας του (Δεκέμβριος 2018). Λογικό επακόλουθο, αν σκεφθείς ότι οι δημιουργοί του Frater & Soror μετρούν ήδη μερικά από τα πιο αγαπημένα μπαρ της Αθήνας στο πλούσιο βιογραφικό τους. Το νέο δημιούργημα του Λευτέρη Γεωργόπουλου και του Θάνου Τσουνάκα (που βρίσκονται πίσω από τα The Clumsies, Odori, Theory Bar &More, Senios), σε συνεργασία με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και το Γιώργο Σέργη κάνει τη διαφορά στον εστιατορικό χάρτη της πόλης.

Στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο, πάνω από το μπαρ του Frater & Soror, σε μία industrial διακόσμηση με 70s πινελιές, απολαμβάνεις άπειρες premium παραλλαγές του τζιν, το οποίο συνοδεύεις με νόστιμο, comfort φαγητό, δια χειρός του διακεκριμένου σεφ Δήμου Μπαλόπουλου. Η ανοιχτή κουζίνα του ισογείου, ετοιμάζει και brunch επιλογές, όπου τις Κυριακές σερβίρεται μέχρι τις 18.00 (ενώ τις υπόλοιπες μέρες μέχρι τις 14.00).

Η όλη εμπειρία συνεχίζεται στο υπόγειο, όμως αυτή τη φορά, τα πράγματα παίρνουν έναν πιο μυστήριο χαρακτήρα.

Το PhiBetaKappa, ή αλλιώς ΦΒΚ, αρχικά που σημαίνουν Φαγητό Βίου Κυβερνήτη (κι έχουν έμπνευση τα αρχικά της πρώτης αδελφότητας που έγινε ποτέ) είναι ένα μικρό εστιατόριο που για να μπεις, πρέπει να έχεις κάνει κράτηση. Εκλεκτές κοπές κρεάτων, ευφάνταστα πιάτα δια χειρός του βιρτουόζου σεφ και φυσικά, υπέροχα ποτά, τα οποία απολαμβάνεις στα μόλις δύο chef’s tables που βρίσκονται στο χώρο, μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα.

Κάτι μας λέει ότι θα συζητηθεί. Πολύ.

Info: Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι Τηλ 210- 7213720