ΓΕΥΣΗ

Το Λοκάλι θα σε μάθει πώς διασκεδάζει στην Αθήνα ένας ντόπιος 

Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας είναι το Λοκάλι, με μια αυλή όαση, ενώ στο μενού πρωταγωνιστεί η ελληνική κουζίνα. Στα plus του εστιατορίου τα εξαιρετικά ποτά που δοκιμάσαμε.

Το καλοκαίρι θέλει τις αυλές του, θέλει τα ελληνικά του αποστάγματα, θέλει τα μεζεδάκια του. Αν συμφωνείς με τα παραπάνω τότε το καλοκαίρι θέλει το Λοκάλι του. Το νέο μαγαζί στου Ψυρρή είναι μια όαση που θα κολλήσεις τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

Άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες εκεί που παλιά βρισκόταν το Cine Ψυρρή. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις σε πόσο όμορφο χώρο προσγειώθηκε το λοκάλι. Μία αυλή που θυμίζει χωριό, ελληνική επαρχία αλλά στην πιο μοντέρνα και προσεγμένη της εκδοχή. Και αυτή η φιλοσοφία συνεχίζεται και στα ποτά και τα cocktails που σερβίρει. Ελληνικά και ξένα αποστάγματα και cocktails με ελληνικά twists που θα σε κάνουν εσένα και τους τουρίστες να λατρέψετε ακόμα περισσότερο αυτό το μέρος και κατ επέκταση αυτόν τον τόπο. Όμως το Λοκάλι σερβίρει και φαγητό. Μεζεδάκια και κυρίως πιάτα τα οποία ζέχνουν Ελλάδα. Φαγητό οικείο, απλό, αλλά καλομαγειρεμένο, όπου οι γίγαντες γίνονται τουρσί, οι λουκουμάδες αλμυροί από μπακαλιάρο, η κρέμα τριαντάφυλλο ψήνεται και η προβατίνα μπαίνει σε χοτ ντογκ.

Πίσω από όλα αυτά τα υπέροχα βρίσκεται ένας άνθρωπος που εδώ και χρόνια μας μαθαίνει το gin. O Δημήτρης Κιάκος του υπέροχου Gin Joint αποφάσισε να μας μάθει πως πίνει και τρώει ένα λοκάλι στην Αθήνα. Μα πάνω από όλα έφτιαξε έναν χώρο κόσμημα για όλους τους τουρίστες ώστε να μάθουν με τον πιο μοντέρνο τρόπο τι σημαίνει Ελλάδα.

Info: Σαρρή 44, Ψυρρή, Τ 210-3250673