ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Το Minnie the Moοcher ανανέωσε το μενού του

Ο κατάλογος στο all day bistrot παραμένει νόστιμα πληθωρικός με πολλές επιλογές για brunch, ελαφριά κυρίως και ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και γλυκά.

Το all day στέκι στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ δεν μένει ποτέ στάσιμο. Ξέρει πώς να παραμένει οικείο, διατηρώντας αμετάβλητη την ταυτότητά του και την ίδια στιγμή να εξελίσσεται διαρκώς.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 6 χρόνια όταν ο αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουτζής και ο επιχειρηματίας Γιώργος Λεουτσάκος σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν χώρο, στον οποίο θα ήθελαν να γίνουν θαμώνες οι ίδιοι. Έτσι δημιουργήθηκε το στέκι τους: το Minnie the Moocher.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Cab Calloway που γράφτηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική (1931), πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και θεωρείται ο προπομπός για το ορχηστρικό, swing και jazz ρυθμό που θα είναι πάντα επίκαιρος.

Η παρουσία της μούσας του Minnie the Moocher, της «Μίνι της τρακαδόρισσας» (αυτός είναι ο τίτλος του κομματιού στα ελληνικά) είναι αισθητή: Από τα γεωμετρικά πλακάκια του δαπέδου, τους δερμάτινους καναπέδες, τα vintage αντικείμενα, τις γύψινες λεπτομέρειες της οροφής, μέχρι τη μουσική και τα signature cocktails. Όλα παραπέμπουν στο μεσοπόλεμο και την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης.

Πρόσφατα το μενού εμπλουτίστηκε με καινούρια πιάτα του Φώτη Παυλόπουλου. Ο σεφ κάνει ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία, ενώ προσθέτει ιαπωνικές πινελιές σε μια συνταγή άκρως ελληνική. Με λίγα λόγια «πειράζει» συνταγές γνώριμες, δίνοντας τους νέα πνοή, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του comfort food.

Μεταξύ των πιάτων που θα βρείτε στον ανανεωμένο κατάλογο είναι το ριζότο μανιταριών -μίξη πλευρώτους και πορτομπέλο, αρωματισμένο με μελισσόχορτο, παπαρδέλες με κιμά γαλοπούλας, αλλά και μοσχαρίσια σουβλάκια με στικς πατάτας, σος γιαουρτιού με γουασάμπι, κλεισμένα σε μαλακή πιτούλα.

Ο κατάλογος του Minnie παραμένει νόστιμα πληθωρικός με πολλές επιλογές για brunch, ελαφριά κυρίως και ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και γλυκά. Για όποιον θέλει να τσιμπήσει κάτι με το ποτό του, οι πίτσες με την λεπτή ζύμη και οι κρύα πιάτα με τυριά και αλλαντικά βρίσκονται σταθερά στις πρώτες επιλογές των θαμώνων. Και όχι άδικα.

Info: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641686