ΓΕΥΣΗ

Το Zinglee σερβίρει το καλοκαιρινό του μενού

Έφτασε το καλοκαίρι και το Αθηναϊκό bistro  βγάζει τα νέα του δροσερά πιάτα.

Στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα χώρο οικείο και φιλόξενο, με αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες και το τεράστιο χρωματιστό βιτρό να φιλτράρει καθησυχαστικά τους ρυθμούς της πολυσύχναστης πλατείας Κολωνακίου, η αρχοντική αστική Αθηναϊκή κουζίνα επικαιροποιείται με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Το νέο του μενού, που μεταφέρει τις γεύσεις και τα θρυλικά πιάτα της αστικής Αθηναϊκής κουζίνας στη σημερινή γαστρονομική διάλεκτο, έχει ξεκινήσει να σερβίρεται στο Zinglee, το πιο νέο και “ανήσυχο” μέλος του ομίλου Nice n Easy στο Κολωνάκι.

Πιάτα που έχουν συνδεθεί με τα νοσταλγικά οικογενειακά γεύματα της Κυριακής, τους εορταστικούς μπουφέδες και τα μεγάλα τραπέζια των γιορτών, τις επίσημες προσκλήσεις και τις δεξιώσεις των δεκαετιών του ‘50 -’70, συγκεντρώνονται στο νέο μενού και αποδίδονται με σύγχρονη ματιά από την ταλαντούχα ομάδα της κουζίνας με επικεφαλής τον Μάρκο Πατεράκη.

Μέσα από πειραματισμούς, σκέψη και συνεχείς δοκιμές, ο Executive Chef και συνιδιοκτήτης των nice n easy, Χρήστος Αθανασιάδης, αναζήτησε παλιές συνταγές, επέλεξε εξαιρετικές βιολογικές πρώτες ύλες -πιστός στην farm-to-table φιλοσοφία του ομίλου-  αλλά και σύγχρονα υλικά. Σε συνεργασία με την ομάδα της κουζίνας, ανασυστήνει τις παλιές αγαπημένες συνταγές με νεωτερικό και συναρπαστικό ύφος, παραμένοντας πιστός στην ψυχή κάθε πιάτου.

Με ναυαρχίδα του μενού μια ραφινάτη Αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα σαφράν, κάπαρη, αυγό, αγγούρι τουρσί και μαριναρισμένα λαχανικά, ο κατάλογος επαναφέρει ως απόλυτο trend πεντανόστιμα πιάτα όπως κότα μιλανέζ, γιουβέτσι με ουρά μόσχου κοκκινιστή με κριθαράκι ολικής αλέσεως, γαρίδες κοκτέιλ, ντολμαδάκια με κιμά  και σάλτσα αυγολέμονο.

Δίπλα στα κλασικά, μια ολόκληρη σειρά από αγαπημένες γεύσεις αποδίδονται με την τόλμη και τη φρεσκάδα του νέου, διατηρώντας τη νοστιμιά και τη χάρη της αρχικής συνταγής: κεφτεδάκια βουβαλίσια με χόρτα εποχής, παγωμένη φέτα και γαλάκτωμα λεμονιού, παστίτσιο με ραγού Black Angus και καμένη μπεσαμέλ.

Ένα απίστευτο Αρμενοβίλ και η αυθεντική συνταγή της θρυλικής κρέμας καραμελέ κυριαρχούν στα επιδόρπια.

Το Zinglee bistro & cocktails ανοίγει από το νωρίς το πρωί για καφέ και έναν πλούσιο κατάλογο brunch, κάνει τη διαφορά με την υπέροχη Αθηναϊκή κουζίνα από το μεσημέρι και μετά και μένει ανοιχτό μέχρι αργά το το βράδυ.