ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Hams & Clams είναι το πιο κουλ oyster bar στον Πειραιά

Ποιος είπε ότι τα oyster bars ανοίγουν μόνο στη Νέα Υόρκη; Στον Πειραιά έχει ανοίξει το πιο πρωτοπόρο oyster bar που έχεις συναντήσει ποτέ σου.

Σίγουρα έχεις επισκεφτεί το Corks & Forks  στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, κι αν δεν έχει τύχει να περάσεις από εκεί, μόλις σου δώσαμε την τέλεια ευκαιρία να πας ακριβώς δίπλα, στο Hams & Clams. Όπως θα δεις κι εσύ, το περίεργο με αυτά τα δύο μαγαζιά είναι πως δεν μοιάζουν καθόλου Ελληνικά. Είναι η επιλογή των πιάτων, η διακόσμηση αλλά και η αύρα του μαγαζιού που τα κάνουν όχι μόνο ξεχωριστά αλλά και σχεδόν αγαπημένα.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Οι τέσσερις φίλοι του ήδη γνωστού στην αγορά Corks & Forks, πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα ακόμη φανταστικό μαγαζί στον Πειραιά, το Hams & Clams. Ένα μαγαζί που δεν μοιάζει πραγματικά με κανένα άλλο στην πόλη. Ο Παντελής, ο Μενέλαος, ο Σταύρος και ο Δημήτρης λοιπόν, μας έμαθαν να αγαπάμε τους πιο περίεργους γευστικούς συνδυασμούς που ενδεχομένως να μη δοκιμάζαμε και ποτέ άλλοτε.

Την πρώτη ‘γεύση’ την παίρνεις από το όνομα, για την επιλογή του μενού, αφού τα δυνατά σημεία του Hams & Clams είναι το oyster bar και τα jamon, ενώ αν το δούμε από την πλευρά του καταλόγου με τα ποτά, τα ισπανικά κρασιά, οι μπύρες αλλά και τα cocktails του είναι μοναδικά. 

Την γεύση που θα σου μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη την παίρνεις μόλις δοκιμάσεις το σφηνάκι του Bloody Mary μαζί με το στρείδι, αφού είναι όσο καυτερό θα έπρεπε να είναι ένα  Bloody Mary. Κι αυτό μέχρι να έρθει το επόμενο σφηνάκι με την βότκα και το χαβιάρι. Γιατί μερικές φορές είναι ωραίο να ξεφεύγεις λιγάκι από τα συνηθισμένα. Το ωραίο με το Hams & Clams βέβαια, είναι ότι σου δίνει την επιλογή να συνοδεύσεις το ποτό σου με ό,τι εσύ θέλεις.

Έμπνευση των τεσσάρων ιδιοκτήτων και φίλων που δημιούργησαν το Hams & Clams  ήταν κάτι μικρά οικογενειακά μαγαζιά της Βαρκελώνης και της Ανδαλουσίας, καθώς και γραφικά deli της Νότιας Ιταλίας. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως η επιλογή του Πειραιά δεν έγινε μόνο επειδή έχουν μεγαλώσει εκεί αλλά και γιατί δεν υπάρχει καλύτερο μέρος που να ταιριάζει στο ‘ισπανικό’ αυτό concept.

Εκτός από τα εξαιρετικά αυτά σφηνάκια (έχει και σφηνάκι με αχινό, αυτό το ξεχάσαμε) το Hams & Clams σερβίρει πιατέλες με στρείδια, πορφύρες, φούσκες, θαλασσινές μπρουσκέτες, χέλι καπνιστό και αχνιστούς πετροσωλήνες, αλλά και μεγαλύτερα πιάτα για την μέση, όπως το ριζότο με πεταλίδες και τις αχιβάδες. Τώρα αν δεν τρως θαλασσινά έχει εξαιρετικό jamon, bresaola και culatelo που θα μπορούσες να συνδυάσεις τέλεια με κάποιο ισπανικό κρασί του καταλόγου. Μπορείς βέβαια να αποφασίσεις να πάρεις και λίγο απ’ όλα γιατί το μαγαζί είναι τόσο παρεΐστικο που θα θέλεις να πάτε όσο μεγαλύτερη παρέα γίνεται. Κι ας είναι μικρό.

Πάργας 2 και Ακτή Θεμιστοκλέους (τηλ. 210 4186683) //  http://hamsandclams.gr