ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Jimmy’s Fish: Ο απόλυτος προορισμός του Μικρολίμανου για ψάρια και θαλασσινά

Ένας από τους πλέον διαχρονικούς προορισμούς του Μικρολίμανου για ψάρι και θαλασσινά, το Jimmy’s Fish, υπό νέα διεύθυνση εδώ και περίπου πέντε χρόνια, έχει καταφέρει να ξανακερδίσει το πιστό του κοινό, χάρη στο άψογα σχεδιασμένο μενού του. Ένα μαγαζί που στέκει ορόσημο στην περιοχή για να μας θυμίζει τις ένδοξες στιγμές του και να δείχνει ότι οι σωστές πρώτες ύλες μαζί με το μεράκι είναι ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας ενός εστιατορίου.

Ο Μπάμπης Δημάκος, που είναι ο βασικός υπεύθυνος της αναγέννησης του Jimmy’s Fish, σεβόμενος πάντα την ιστορία του φροντίζει να προμηθεύεται ο ίδιος ό,τι χρειάζεται η κουζίνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι κάθε μέρα στο πόδι από τα χαράματα, διαλέγοντας ένα προς ένα τα ψάρια από τους προμηθευτές (κάτι για το οποίο, αν παρακολουθείς το Instagram account του εστιατορίου, θα βρεις καθημερινά φωτογραφικές αποδείξεις) καθώς και όλα τα υλικά που είναι απαραίτητα για το απαιτητικό μενού του.

Εκτός από τα bestsellers όπως το Cheviche (ψάρι τεμαχισμένο που μαρινάρεται με περουβιανή τεχνική), την καραβιδόψυχα στον αχνό (με ελαφριά sauce λεμονιού με μουστάρδα) ή τα ψάρια, μαγειρεμένα στον ατμό, οι κορυφαίες προτάσεις του Jimmy’s περιλαμβάνουν γεύσεις μεστές, απλές, αλλά ταυτόχρονα δυσεύρετες στην εποχή μας. Εδώ θα βρεις ολόφρεσκα Κυδώνια, Στρείδια Νορμανδίας, θα απολαύσεις μακαρονάδα με καραβιδόψυχα που σβήνεται με γαλλικό ούζο και σίγουρα θα ενθουσιαστείς με το χταπόδι «Café Waichart», μια γαλλική συνταγή με μοσχιούς (μικρά χταπόδια) που μαγειρεύονται σε γλυκό κρασί.

Εμείς σου προτείνουμε να ολοκληρώσεις το γεύμα με τον παραδοσιακό χαλβά που σερβίρεται στο εστιατόριο ή απλώς, αν δεν ενδιαφέρεσαι και τόσο για τη νηστεία, να ενδώσεις στην περίφημη Tarte Tatin (τάρτα με καραμελωμένα μήλα). Το Jimmy’s Fish έχει επιστρέψει πιο εξελιγμένο αλλά με πίστη στις παλιές αξίες.