ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Ένα Different (kind of) Beast ζει στην Κηφισιά

Άρχιζε να ετοιμάζεσαι για ακόμη ένα ταξίδι στα βόρεια προάστια της Αθήνας γιατί σαν να χαλαρώσαμε λιγάκι. 

Το Different Beast είναι το μαγαζί που μοιάζει σαν να βγήκε από το Pinterest και να προσγειώθηκε στο κέντρο της Κηφισιάς. Βιομηχανικά και vintage στοιχεία διακόσμισης, χειροποίητα έπιπλα και φλιτζάνια και πιάτα από την πολυπόθητη προίκα της γιαγιάς σου (μακάρι δηλαδή να ήταν δικά σου). Αντί να τα βρήκαν στο δικό σου σπίτι, τα βρήκαν κάπου πιο κοντά τους, στις δημοπρασίες και τα flea markets στην Αγγλία. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ζευγάρι που δημιούργησε αυτό το cozy στέκι της Κηφισιάς, είναι από μόνα τους 27.392 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανέβεις βόρεια πολύ πιο σύντομα απ΄ότι πίστευες μέχρι τώρα.

Το όνομα «Different beast» προέρχεται από έναν ιδιωματισμό της αγγλικής γλώσσας το οποίο σημαίνει «κάτι που δεν υπάρχει αντίστοιχό» ή αλλιώς μοναδικό στο είδος του. Η Εβίτα Κουτσοπούλου λοιπόν, και ο Alex Canvin μετακόμισαν από το Λονδίνο στην ΑΘήνα πριν από περίπου τρία χρόνια και μέσα σε αυτόν τον τελευταίο χρόνο αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Το «project» με το όνομα Differenet Beast. Το μέρος που θέλεις να πας να διαβάσεις, να δουλέψεις, να φας και να βρεθείς με τους φίλους σου. Ένα δεύτερο σπίτι.

Από τις 10:30 μέχρι τις 17:00 μπορείς να απολαύσεις τα διάφορα πιάτα που έχει για brunch, όπως τα Dutch babies τα οποία είναι αφράτα pancakes με φρούτα και παγωτό ή με μπέικον και τσάτνεϊ τσίλι -αναλόγως τις ορέξεις σου δηλαδή-, τα τηγανητά τους αβγά με αβοκάντο πάνω σε ψωμί με προζύμι και πάρα πολλά ακόμη που δε θα στα πω γιατί θα χαθεί η μαγεία –και δεν τα θυμάμαι και όλα, καθώς όταν κολλάω σε κάτι αυτό είναι κι άλλο δεν είναι. Ενώ από τις 17:30 και μετά μπορείς να δοκιμάσεις τα evening bites μεταξύ των οποίων υπάρχουν σαλάτες, κοτόπουλο με μπαχαρικά flatbread και άλλες εξίσου εξαιρετικές γεύσεις.

Τώρα αν θέλεις να πας για ποτό –γιατί μπορείς να πας ΚΑΙ για ποτό-, υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές σε κοκτέιλ, μπύρες, γιαπωνέζικα ουίσκι (θέλωνατοδοκιμασωμιαμερασιγουρα) και επιλεγμένα κρασιά. Αλλιώς, καφέδες με ποικιλίες της Taf και διάφορα άκρως θρεπτικά smoothies. 

Κασσαβέτη 19, Κηφισιά (Απέναντι από το Recipe, μη χαθείς)