ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Εσπρεσάκι;

Το γνωστά άσμα “πάμε για κανά καφέ, πάμε παραλία” άλλαξε. Εν έτη 2014 γίνεται “πάμε για κανά espresso, πάμε Βόρεια”. Λογικό, από τη στιγμή που η Νέα Ερυθραία και το FLOCAFE Espresso Room γίνεται ο νέος προορισμός για την απόλυτη εμπειρία καφέ.

Το πρώτο FLOCAFE Espresso Room άνοιξε πρόσφατα στη Νέα Ερυθραία (συγκεκριμένα Χ. Τρικούπη 146) και ήδη έχει ξεχωρίσει για την αισθητική του. Η διακόσμιση με τόνους λευκού και μαύρου, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, ξύλινες επιφάνειες και τα σακιά με τους κόκκους καφέ σήμα-κατατεθέν έχει κλέψει τις εντυπώσεις, όπως και τα πρωτότυπα μηνύματα στους τοίχους.

Το θέμα, όμως, δεν είναι οπτικό. Έχει να κάνει και με την όσφρηση. Το άρωμα του φρεσκοαλεσμένου καφέ αποτελεί το πρώτο στάδιο μύησης του κοινού στη νέα αυτή εμπειρία. Το δεύτερο στάδιο βρίσκει στην “πόρτα” τους εξειδικευμένους baristi που συστήνουν διαφορετικές ποικιλίες καφέ, αλλά και τη διαδικασία παρασκευής καφέ (σύμφωνα με τα πρότυπα του World Barista Championship), μέσα από 3 νέα χαρμάνια: το America Latina Selection 100% Arabica που παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room από 100% κόκκους Arabica από τη Βραζιλία και  Κολομβία, το African Earth από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta και το εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι Honduras Premium, που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα.

Οι πιο μερακλήδες μπορούν να δοκιμάσουν και κοκτέιλ με βάση τον καφέ, αλλά και ελαφριά γεύματα με πρωτότυπες συνταγές.

Εκτός από την εμπειρία στο FLOCAFE Espresso room ο κόσμος μπορεί να επιλέξει το αγαπημένο του χαρμάνι και να το πάρει στο σπίτι, όπως επίσης μπορεί να αγοράσει εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού, σπιτικές μαρμελάδες και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού.

Η αρχή γίνεται στη Νέα Ερυθραία με τη FLOCAFE να σκοπεύει μες στο 2014 να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Ως τότε… Πάμε Βόρεια.