ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Για την πίτσα του Lollo’s αξίζει να ανέβεις στο Χαλάνδρι

Το φημισμένο ιταλικό μαγαζί της Αντιπάρου βρήκε τη θέση του και στην Αθήνα σερβίροντας πίτσα, χειροποίητα ζυμαρικά και μπρουσκέτες. Τώρα έχεις έναν επιπλέον λόγο για να ανέβεις στα βόρεια.

Οι πέτρινοι λευκοί τοίχοι, η λιτή διακόσμηση και τα φωτιστικά που θυμίζουν ανεμόμυλους θα αναπολήσεις σίγουρα εικόνες από τις Κυκλάδες. Γιατί το νέο ιταλικό της πόλης, που βρήκε “στέγη” στο Χαλάνδρι φέρνει κυκλαδίτικο αέρα.

 

Το γνωστό και αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Loll’os που άνοιξε πριν περίπου δέκα χρόνια στην Αντίπαρο -δεν υπάρχει περίπτωση να έχει επισκεφτεί το νησί και να μην έχεις πάει στο συγκεκριμένο ιταλικό για φαγητό- μετακόμισε στα βόρεια προάστια. Φυσικά, ο ξυλόφουρνος όπου φτιάχνονται τα γευστικά ιταλικά πιάτα παραμένει πρωταγωνιστής.

Στην αθηναϊκή εκδοχή του Lollo’s θα βρεις χειροποίητα ζυμαρικά, όπως gnocchetti di patate alla Sorrentina, ravioli al tartufo, lasagna alla Bolognese, tagliatelle al ragu, και τις pinse (πίτσες με λεπτό ζυμάρι όπου αφήνεται να ωριμάσει για 36 ώρες) που χωρίζονται σε 6 κατηγορίες: Margherite, Rosse, Bianche, Piccanti,  Vegane και Gourmet. Επιπλέον, σερβίρονται μπρουσκέτες, φοκάτσιες, αλλά και πιάτα με κρέας και κοτόπουλο. Για επιδόρπιο δοκιμάστε pinse με νουτέλα, τιραμισού, προφιτερόλ ή φρούτα εποχής.

Το γεύμα σας μπορείτε να το συνδυάσετε με ιταλικά κρασιά από όλη την περιφέρεια της χώρας, επιλεκτικά ελληνικά κρασιά και aperitivi.

Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι, 210 6801040