ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Η Κηφισιά βρήκε ένα bar για κάθε ώρα της ημέρας

Στο Recipe bar δεν υπάρχει καλή και κακή ώρα για να πας. Υπάρχει μόνο η ερώτηση αν είσαι έτοιμος να οδηγείς κάθε εβδομάδα από τα Νότια για να βρεθείς κοντά του.

Έχει και να τσιμπήσεις, θα μπορούσε να θυμίζει και μπάρα του κέντρου η μπάρα του. Αλλά είναι ακριβώς στοχευμένο στον κόσμο των Βορείων και τις συνήθειές τους. Σε εκείνους που ναι μεν θέλουν να πιουν ένα ποτό σε μπάρα αλλά θέλουν και την άνεσή τους. Σε εκείνους που δίνουν σημασία στις καρέκλες, τα τραπέζια και την διακόσμηση.

Είναι ένα πολύ όμορφο μαγαζί το Recipe. Με φανταστικά υφάσματα στις καρέκλες του, με κάτι ιδιόμορφα σκαμπό, με ένα μεγάλο βαρύ ξύλινο τραπέζι στον εξωτερικό χώρο για να κάτσει είτε μια μεγάλη παρέα είτε δύο μικρότερες. Από τα φωτιστικά μέχρι τα props στον χώρο και τα σερβίτσια του, το Recipe παραδίδει μαθήματα για το πώς στήνεται ένα μαγαζί.

Δεν μας κάνει βέβαια καθόλου εντύπωση το ότι αυτό το μαγαζί στήθηκε σωστά. Και ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο. Ο Νίκος Μορφέσης, ένας από τους ιδιοκτήτες, έχει περάσει πάρα πολλά χρόνια πίσω από τη μπάρα, στη θέση του dj και έχει ζήσει τα μαγαζιά από την καλή και την ανάποδη. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει το μισό Shark στην Πάρο. Η επόμενη κίνηση ήταν απλά θέμα χρόνου.

Αν δεν τον έχεις πετύχει στο Shark ή ακόμα στο Recipe, το όνομά του το έχεις ακούσει σίγουρα παλαιότερα στον Best ή σε κάποιο άλλο πάρτι της πόλης στο οποίο μπορεί να τον έχεις πετύχει.

Δεν έxει σημασία όμως το ποιος ευθύνεται για την επιτυχία ενός μαγαζιού. Σημασία έχει ότι από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στο Recipe μέχρι την ώρα που θα βάλεις το μπουφάν σου για να φύγεις, αν αφεθείς στο Recipe και τους ρυθμούς του, θα περάσεις φανταστικά.

Recipe είναι αυτό, δεν μας την λένε την συνταγή να την κάνουμε και στα Νότια;

Διεύθυνση: Κασσαβέτη 12, Κηφισιά