ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Η Νότια Αφρική στο πιάτο σου μέχρι να πεις τσακαλάκα

Το Kozi’s ήταν κάποτε ένα μυστικό για λίγους και γνώστες. Πλέον αποτελείται το χειρότερα κρυμμένο μυστικό των καλοφαγάδων.

Είναι το μοναδικό Νοτιοαφρικάνικο εστιατόριο που έχουμε στην πόλη μας. Και όχι, δεν θα βρεις καθαρά Νοτιοαφρικάνικες γεύσεις, σε καμία περίπτωση. Αλλά θα βρεις εκείνες τις απαραίτητες προσθήκες και γεύσεις που μετατρέπουν ένα ωραίο steak house σε κάτι το εξαιρετικό.

Στο Kozi’s, οι Βόρειοι έχουν βρει το steak house που τους έλειπε τόσο πολύ. Γιατί σε αντίθεση με τα κυριλέ κρεατάδικα που άνοιξαν (και έκλεισαν) τα τελευταία χρόνια σε Βόρεια και Νότια Προάστια, εκεί θα νιώσεις την οικειότητα μίας οικογενειακής ταβέρνας σε ένα περιβάλλον και με μία εξυπηρέτηση που μόνο σε ένα upscale steak house μπορεί να παραπέμπουν.

Δεν είναι λίγοι οι Νότιοι που εκδράμουν για να φάνε στα τραπέζια του. Και όχι, δεν είναι και πολύ εύκολο να βρεις τραπέζι να κάτσεις στο Kozi’s. Κάτι για το οποίο πρέπει να είναι λογικά πολύ υπερήφανοι οι άνθρωποι του καταστήματος που φροντίζουν χρόνο με τον χρόνο να βελτιώνουν τον χώρο και να προσθέτουν όσα περισσότερα τραπέζια γίνεται.

Γιατί να πας όμως στο Kozi’s. Αυτό είναι το ζητούμενο…

Να πας για τα υπέροχα μπαχαρικά της Νοτίου Αφρικής που θα βρεις να συνοδεύουν το κρέας σου και να λούζουν το steak σου. Τους λάτρεις του steak τους περιμένει ένα γενναιόδωρο κομμάτι βούτυρο να λιώσει πάνω στην πολύ τρυφερή μπριζόλα και να δώσει ακόμα περισσότερο άρωμα στα μπαχαρικά.

Μην ντραπείς αν θες να βάλεις το βούτυρο και τα μυρωδικά on the side, αν θες να προσέξεις τη διατροφή σου. Θα βρεις το να βουτάς το κρέας σου στις σως, εξίσου πρόστυχο.

Να πας για την αγαπημένη όλων Super Chakalaka, το T-Bone Niama, το εξαιρετικό πάντα Rib Eye. Ο κατάλογος των κρεατικών είναι πραγματικά μεγάλος και δεν θα βαρεθείς να δοκιμάζεις και κάτι καινούριο κάθε φορά.

Να πας για το πολύ γευστικό μπιφτέκι στα burger του. Οι θαμώνες προτιμούν διαχρονικά το Kozi’s burger. Να πας για την σαλάτα με το χαλούμι, για την Stinalina με την ricotta, την κάπαρη και τις ελιές. Για τις μπρουσκέτες και τα αφρικάνικα πορτομπέλο.

Να πας γιατί θα δοκιμάσεις κάτι αρκετά διαφορετικό από το συνηθισμένο, σε αρκετά οκ τιμές και σε μερίδες που θα σε κάνουν να χαϊδεύεις νωχελικά την κοιλιά σου στο τέλος του γεύματος.

Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια

Πηγή φωτογραφιών: Mysecretathens.gr