ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Henhouse: Το νέο American Bistro στο Χολαργό σε βάζει σε κλίμα ποτοαπαγόρευσης

Μία άκρως ατμοσφαιρική μπάρα, ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον μενού και μια γενναία ‘δόση’ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Το Henhouse έχει ήδη μερικούς λόγους για να μας κάνουν να ανηφορίσουμε.

Εμπνευσμένο από τους bootlegs, οι οποίοι, στη δεκαετία του ’20 διακινούσαν παράνομα αλκοόλ, το νέο ‘αδερφάκι’ του μπαρ Bootleg στο Χολαργό, φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία της ‘Henhouse bootlegger’ Έσθερ Κλαρκ. Η ίδια έμεινε στην ιστορία μιας και κατάφερε να κρύψει 50 λίτρα παράνομου αλκοόλ σε φωλιές στο κοτέτσι του σπιτιού της. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το όνομα του Henhouse, το οποίο καθημερινά, από τη 1.30 μ.μ. και μετά, ζωντανεύει την εποχή των μεγάλων απαγορεύσεων, υπό τους ήχους jazz και swing μουσικής, σε έναν καλαίσθητο χώρο στην πιάτσα της περιοχής.

Πρώτη στάση, στο ζεστό κατσικίσιο τυρί chevre μέσα σε χειροποίητη tempura, φρούτα του δάσους, πίκλα κρεμμύδι και λάδι από σχοινόπρασο, μέχρι να φτάσουμε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του μενού, το  Ceviche λαβράκι (φρεσκοκομμένο φιλέτο λαβράκι με μυρωδικά, πράσινο μήλο, φινόκιο και φρέσκο χυμό lime). Για τους αιώνιους κρεατοφάγους, μεταξύ άλλων, σερβίρεται rib eye ταλιάτα με πουρέ πατάτας και baby ρόκα και χοιρινά παϊδάκια με bbq σως και onion rings.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα burger, φτιαγμένα με χειροποίητο κιμά που ετοιμάζουν στο Henhouse αλλά και στα hοt dogs με χειροποίητα ψωμάκια brioche, σε πιάτα που συνοδεύονται από φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Οι επιλογές είναι οι εξής δύο: Το Pork belly σιγομαγειρεμένη pancetta, aioli σκόρδου, τυρί gouda καπνιστό και τριμμένο κόκκο αυγού και το Spinata, πικάντικο λουκάνικο με sauce kimtchi, crispy onion και λιωμένο τυρί cheddar.

Περίοπτη θέση στον κατάλογο έχει το mac’n’cheese με χειροποίητη μπεσαμέλ τυριών, το all time classic σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σπιτική κόκκινη σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά, η ολόκληρη γλυκοπατάτα στον φούρνο με sour cream και τραγανό μπέικον, αλλά και χειροποίητα νιόκι ρικότας με σάλτσα κόκκινου κρασιού που ετοιμάζει η σεφ Βασιλική Πολυχρονοπούλου.

Για το τέλος, σας περιμένουν τρεις γλυκές επιλογές: banoffee, προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια και soft cookies με mousse φυστικοβούτυρου και αλμυρή καραμέλα.

Η εντυπωσιακή μπάρα με φόντο τις πετρόλ αποχρώσεις στους τοίχους σερβίρει ποτά με έμφαση στα Classics, ενώ διαθέτει και μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιών.

Info: Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ: 210 6565573